petrus65 06.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witajcie Będę kładł na ścianie kafle i zastanawiam się czy mają one być od styku stojących, dolnych szafek do styku z szfkami wiszącymi. Czy może kafle mają wchodzić na dole poniżej krawędzi szafek i analogicznie przy górnych szafkach. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.11.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mogą wchodzić, ale po co?Poza tym jeżeli wejdą pod szafkę wiszącą to możesz mieć problem z jej prostym zawieszeniem - trzeba będzie dać dystans na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.11.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 To zależy czy się wiesza na hakach czy na szynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 06.11.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mogą wchodzić, ale po co? Poza tym jeżeli wejdą pod szafkę wiszącą to możesz mieć problem z jej prostym zawieszeniem - trzeba będzie dać dystans na górze. Czyli lepiej, żeby były na styk:) Trzeba tylko dobrze wymierzyć szafki na dole, aby nie było szpary. A co polecacie na uszczelnienie styku meble - kafle? Jakąś listwę? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.11.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 popatrz też na dawanie na styk z takiej perspektywy - w większości przypadków kafle trzeba będzie docinać. U mnie będą zachodzić pod blat i szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.11.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Pod szafkami wiszącymi nie ma potrzeby uszczelniać. A pomiędzy kafelkami i blatem mam listwę z gumową krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.11.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Pod szafkami wiszącymi nie ma potrzeby uszczelniać. A pomiędzy kafelkami i blatem mam listwę z gumową krawędzią. U rodziców tak jest. U teściów tak jest. I u mnie tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 06.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mogą wchodzić, ale po co? Aby nie trzeba było się bawić z docinaniem lub układaniem płytek do dolnych brzegów szafek. Poza tym jeżeli wejdą pod szafkę wiszącą to możesz mieć problem z jej prostym zawieszeniem - trzeba będzie dać dystans na górze. Jeśli wiesza na listwie to żaden problem (bez listwy też). Dzisiejsze zawiesia mają regulację wychyłu "przód-tył". Takie zawieszenie powoduje, że zbędną się staje jakakolwiek listwa od spodu szafek, trudno coś zepsuć. Jest schludnie i elegancko (jeśli szafki są schludne i eleganckie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.11.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Pod szafkami wiszącymi nie ma potrzeby uszczelniać. A pomiędzy kafelkami i blatem mam listwę z gumową krawędzią. U rodziców tak jest. U teściów tak jest. I u mnie tak będzie. Twój wybór, ale woda do góry nie płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 07.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Mogą wchodzić, ale po co? Poza tym jeżeli wejdą pod szafkę wiszącą to możesz mieć problem z jej prostym zawieszeniem - trzeba będzie dać dystans na górze. A wcale tak nie musi być. Robiąc tynk w kuchni trzeba przewidzieć, że będą kafle i położyć tylko tam gdzie nie będzie kafli i na taką grubość by z licować z późniejszymi kaflami. Ja zrobiłem odwrotnie. W ogóle kuchni nie tynkowałem. Położyłem kafle a następnie przykleiłem płytę GK 6 mm tak że tworzy jedną powierzchnię. Następnie szafki wiszące powiesiłem w taki sposób, że zachodzą na kafelki z jakieś 2 cm. Szafki są powieszone na listwach ale i tak przylegają na całej powierzchni do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.11.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Pod szafkami wiszącymi nie ma potrzeby uszczelniać. A pomiędzy kafelkami i blatem mam listwę z gumową krawędzią. U rodziców tak jest. U teściów tak jest. I u mnie tak będzie. Twój wybór, ale woda do góry nie płynie.Że jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 07.11.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 W ogóle kuchni nie tynkowałem. Położyłem kafle a następnie przykleiłem płytę GK 6 mm tak że tworzy jedną powierzchnię. Następnie szafki wiszące powiesiłem w taki sposób, że zachodzą na kafelki z jakieś 2 cm. Szafki są powieszone na listwach ale i tak przylegają na całej powierzchni do ściany. I to jest najlepsze rozwiązanie.... jeżeli zawczasu przewidzisz co do centymetra gdzie mają być szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 07.11.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Pod szafkami wiszącymi nie ma potrzeby uszczelniać. A pomiędzy kafelkami i blatem mam listwę z gumową krawędzią. U rodziców tak jest. U teściów tak jest. I u mnie tak będzie. Twój wybór, ale woda do góry nie płynie.Że jak? No ja też się dziwię, ale woda jakoś do góry nie chce płynąć i już! Pod szafkami wiszącymi nie ma potrzeby uszczelniać. A pomiędzy kafelkami i blatem mam listwę z gumową krawędzią. U rodziców tak jest. U teściów tak jest. I u mnie tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.11.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Dalej coś nie kumam - ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.11.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 W ogóle kuchni nie tynkowałem. Położyłem kafle a następnie przykleiłem płytę GK 6 mm tak że tworzy jedną powierzchnię. Następnie szafki wiszące powiesiłem w taki sposób, że zachodzą na kafelki z jakieś 2 cm. Szafki są powieszone na listwach ale i tak przylegają na całej powierzchni do ściany. I to jest najlepsze rozwiązanie.... jeżeli zawczasu przewidzisz co do centymetra gdzie mają być szafki. Wcale nie trzeba co do centymetra wiedzieć gdzie będą kafle. Można przecież zrobić o nawet 10 cm więcej tynku a podczas kafelkowania go skuć. Żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 11.11.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 zawsze, ale to zawsze powinno kalsc sie kafle pod szafki. wszystkie szfki wiszace montuje sie na listwach na specjalnych zawiasach do regulowania w pionie, jak i w poziomie...pozdrawiam hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 11.11.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 11.11.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 11.11.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.11.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Joshi nie do końca - po to sa zawieszki regulacyjne wiec mozna na lico Możesz wierzyć albo nie, ale nie wszyscy inwestują w szafki kuchenne z regulowanymi wieszakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts