agnieszkakusi 06.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkęhttp://www.mireks.pl/Allegro/suszarkasufit/suszarki-sufitowe%20kopia.jpgSufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania? Zależy mi na tym, żeby u góry wieszać mniejsze i lżejsze rzeczy typu bielizna, skarpetki czy ubrania córki. Płyty są na aluminiowym stelażu, ale nie wiem czy uda nam się w niego trafić przy montażu. Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 montuj w fugi płytek ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.11.2008 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 problem z tym, że to jest suszarka, której nie da się zamontować na ścianie. Nie ma nigdzie suszarek podsufitowych montowanych na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 montuj w fugi płytek ścian ale autorce chodzi o sufit a nie sciany, no chyba ze na jakims dodatkowym stelażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ku.. ale problemja zamontowałem SUFITOWĄ do ściany bez żadnych stelarzy open your mind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.11.2008 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 hmmm...czy to była suszarka tego typu jak na zdjęciu? Jak wtedy pracują sznurki? Nie zacinają się? Masz jakies foto? (może być na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.11.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ku.. ale problem ja zamontowałem SUFITOWĄ do ściany bez żadnych stelarzy open your mind w sumie nie problem ale skoro jest cos do sufitu to chyba nie do sciany, a uzywasz czy tylko sibie tak wisi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.11.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 no chyba ze masz sciany w dleglosci np 1 m gora 1,5 to wtedy sie zgodze ale jak np 4 m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.11.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jak mówi Barbarossa - można zamontować do ściany i to dokładnie taką suszarkę jak na foto. Widzieliście w ogóle kiedyś taką suszarkę??? Sznurki nie powinny się zacinać. Jeżeli będziesz wieszał tylko skarpetki i stringi żony to możesz zamontować suszarkę do płyty, ale pamiętaj żeby nie suszyć własnych gaci bo może być problem Kiedy robiłem sufit podwieszany w mieszkaniu to zainstalowałem belki drewniane do których przykręciłem później suszarkę - działa już kilka lat. No, ale u Ciebie to już nieco za późno. Rób jak w pierwszym albo drugim akapicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.11.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkę http://www.mireks.pl/Allegro/suszarkasufit/suszarki-sufitowe%20kopia.jpg Sufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania? Zależy mi na tym, żeby u góry wieszać mniejsze i lżejsze rzeczy typu bielizna, skarpetki czy ubrania córki. Płyty są na aluminiowym stelażu, ale nie wiem czy uda nam się w niego trafić przy montażu. Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę? Dobry magnes i znajdziesz gdzie są umieszczone wkręty. Od tego już nie daleko do określenia gdzie są profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 no chyba ze masz sciany w dleglosci np 1 m gora 1,5 to wtedy sie zgodze ale jak np 4 m ? albo i 10m, to ci dopiero zagwozdka w sumie nie problem ale skoro jest cos do sufitu to chyba nie do sciany, a uzywasz czy tylko sibie tak wisi mam tak od 10lat (używane, sufit z gk)), szerokość lazienki jakieś 2m, suszarki też są różnej długości długopis jest do pisania, ale i w uchu można pogrzebać zdjęcie na priv? tego chlewu? szczerze, nie chce mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.11.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ja taką suszarkę miałam w bloku i byłam super zadowolona. Dlatego tak mi zależy na niej w domu. Zastanawiam się tylko czy przy montażu do ściany sznurki nie będą się zacinać na rolkach, które będą w sumie odwrócone o 90 stopni w porównaniu z montażem na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.11.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 zdjęcie na priv?tego chlewu?szczerze, nie chce mi się :obawisz sie sanepidu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.11.2008 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Barbossa (leniuszku ), czy Ty masz suszarkę zamontowaną na ścianie tuż przy suficie? Problem też jest z tym, że pralnia ma 2,5m długości, a nie ma tak długich suszarek, żeby sięgnęła od ściany do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 czym sie różni kółko....odwrócone o 90 st od drugiego kółka? wokół wlasnej osi dodam, żeby fiłozofy nie miały żeru dodam, że suszarka ma chyba 1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.11.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ja taką suszarkę miałam w bloku i byłam super zadowolona. Dlatego tak mi zależy na niej w domu. Zastanawiam się tylko czy przy montażu do ściany sznurki nie będą się zacinać na rolkach, które będą w sumie odwrócone o 90 stopni w porównaniu z montażem na suficie. jezeli masz sciany w odlegosci np 2 m to kup suszarke 1,8 - przykrec do scian/fug (jak sugeruje GURU) i nie bedzie problemu -bedzie działac i nic sie nie bedzie zacinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.11.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ok, czyli pozostaje dokładnie zmierzy\ć pralnię i poszukać suszarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 oto jest Ludzie małej wiary tylko mnie tu nie kwiczeć, że krzywo wiszą http://images32.fotosik.pl/393/8578fddce44dd148.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.11.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 oczopląsu dostaję... nie mogłes tego wylegurowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 no ale przynajmniej gatki pozdejmował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts