Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

suszarka na suficie karton- gips

agnieszkakusi

Recommended Posts

Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkę

http://www.mireks.pl/Allegro/suszarkasufit/suszarki-sufitowe%20kopia.jpg

Sufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania? Zależy mi na tym, żeby u góry wieszać mniejsze i lżejsze rzeczy typu bielizna, skarpetki czy ubrania córki. Płyty są na aluminiowym stelażu, ale nie wiem czy uda nam się w niego trafić przy montażu. Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę?

Jak mówi Barbarossa - można zamontować do ściany i to dokładnie taką suszarkę jak na foto. Widzieliście w ogóle kiedyś taką suszarkę??? :roll: Sznurki nie powinny się zacinać.

Jeżeli będziesz wieszał tylko skarpetki i stringi żony to możesz zamontować suszarkę do płyty, ale pamiętaj żeby nie suszyć własnych gaci bo może być problem :lol:

Kiedy robiłem sufit podwieszany w mieszkaniu to zainstalowałem belki drewniane do których przykręciłem później suszarkę - działa już kilka lat. No, ale u Ciebie to już nieco za późno. Rób jak w pierwszym albo drugim akapicie.

Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkę

http://www.mireks.pl/Allegro/suszarkasufit/suszarki-sufitowe%20kopia.jpg

Sufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania? Zależy mi na tym, żeby u góry wieszać mniejsze i lżejsze rzeczy typu bielizna, skarpetki czy ubrania córki. Płyty są na aluminiowym stelażu, ale nie wiem czy uda nam się w niego trafić przy montażu. Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę?

Dobry magnes i znajdziesz gdzie są umieszczone wkręty. Od tego już nie daleko do określenia gdzie są profile.

no chyba ze masz sciany w dleglosci np 1 m gora 1,5 to wtedy sie zgodze ale jak np 4 m ?

albo i 10m, to ci dopiero zagwozdka

w sumie nie problem ale skoro jest cos do sufitu to chyba nie do sciany, a uzywasz czy tylko sibie tak wisi

mam tak od 10lat (używane, sufit z gk)), szerokość lazienki jakieś 2m, suszarki też są różnej długości

długopis jest do pisania, ale i w uchu można pogrzebać

zdjęcie na priv?

tego chlewu?

szczerze, nie chce mi się :oops:

ja taką suszarkę miałam w bloku i byłam super zadowolona. Dlatego tak mi zależy na niej w domu. Zastanawiam się tylko czy przy montażu do ściany sznurki nie będą się zacinać na rolkach, które będą w sumie odwrócone o 90 stopni w porównaniu z montażem na suficie.

ja taką suszarkę miałam w bloku i byłam super zadowolona. Dlatego tak mi zależy na niej w domu. Zastanawiam się tylko czy przy montażu do ściany sznurki nie będą się zacinać na rolkach, które będą w sumie odwrócone o 90 stopni w porównaniu z montażem na suficie.

jezeli masz sciany w odlegosci np 2 m to kup suszarke 1,8 - przykrec do scian/fug (jak sugeruje GURU) i nie bedzie problemu -bedzie działac i nic sie nie bedzie zacinac