Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

suszarka na suficie karton- gips

agnieszkakusi

Recommended Posts

A czy są takie suszarki żeby można było przymocować tylko do jednej ściany (nie do sufitu, bo znowu karton gips jest), tzn. nie ma dwóch przeciwległych ścian tak jak u Barbossy, tylko jedna "czołowa" nad taką małą wanną do prania. Czyli inaczej mówiąc jak stoje przed ta scianą na wprost to suszarka powinna tez być na wprost mnie, wysunięta nade mną... cholera może ktos to zrozumnie :roll:

A czy są takie suszarki żeby można było przymocować tylko do jednej ściany (nie do sufitu, bo znowu karton gips jest), tzn. nie ma dwóch przeciwległych ścian tak jak u Barbossy, tylko jedna "czołowa" nad taką małą wanną do prania. Czyli inaczej mówiąc jak stoje przed ta scianą na wprost to suszarka powinna tez być na wprost mnie, wysunięta nade mną... cholera może ktos to zrozumnie :roll:

Chyba rozumnie rozumnie :oops:

Były takie, nie wiem, czy jeszcze są, pantografowe - głównie do ręczników lub bardzo małego prania. Ale jak se pomyślę, że miałbym teraz iść do łazienki na górze, zrobić zdjęcie, wrócić, przerzucić to zdjęcie do kompa, z kompa zamieścić na jakimś serwisie bueee - nie chce mi się.

Spróbuję narysować:

|XXXXXX/ i to się tak rozciąga -->

:D :D :D

Rozumniem, rozumniem, genialnie to wytłumaczyłeś, nawet blondynka kuma, faktycznie to jest na małe pranie, a mnie chodzi o takie większe :-? Mam szanse to jakos zorganizować ??? Jakis patent ?

Powszechne u nas w mieszkaniach bez balkonu :-?

Dwa kątowniki ,

o mniej więcej takie

http://www.hit-narzedzia.com.pl/images/85d.jpg

Przykrecone do sciany, przez nawiercone otwory przeciągnięty sznurek bielizniany i suszarka, jak sie patrzy :wink:

Może nie jest super estetyczne, ale jak innej mozliwości brak - to czemu nie.

Można jakos osłonić (obudować) kątowniki , chyba można :D

no i zonk...pralnia ma 2,40 m długości. m A takich długich suszarek to nie widziałam :roll:

ło matko

nie ma praktycznie znaczenia jaka długość, tyle, że im krótsze tym lepiej wyżej zamontować (ciężej jest wciągnąć pranie, bo zaczynają działać inne siły, ale to może U220ST20 wyjaśni) i dać większy zwis :D

Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkę

Sufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania?

Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę?

Zawali się na pewno :D

Trzeba znaleźć profil (magnes?, wykrywacz?) lub kombinować jak koledzy.

Problem też jest z tym, że pralnia ma 2,5m długości, a nie ma tak długich suszarek, żeby sięgnęła od ściany do ściany.

Sznurek można wymienić. U siebie zmieniałem bo po trzech latach się wytarł. Troszkę tylko będą zwisały na tych 2,5 m.

Tylko, że potem te rozpaczliwe wątki "Pomocy!!! - mam wilgoć i pleśń na ścianach!!!!!!!"

Cpt_Q

No to wymysl jeszcze cóś coby plesni na ścianach nie bylo ! Jakas "wzmocniona" wentylacja ?

Malka,

dzieki za pomysł z katownikami, zupełnie zapomniałam, że przeciez na balkonie własnie tak mam. W pralni bedzie tak samo, tylko pasowałoby coby sie sznurki tez tak ruszac mogły w dół i w górę ....

Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkę

http://www.mireks.pl/Allegro/suszarkasufit/suszarki-sufitowe%20kopia.jpg

Sufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania? Zależy mi na tym, żeby u góry wieszać mniejsze i lżejsze rzeczy typu bielizna, skarpetki czy ubrania córki. Płyty są na aluminiowym stelażu, ale nie wiem czy uda nam się w niego trafić przy montażu. Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę?

a ja bym wolał tą pania jako suszareczkę - widze ze jest bardziej funkcjonalna :wink: sama radosc tak sobie używać - pranie bym robil kilka razy dziennie

• 1 month później...

no i udało się :D

Suszarkę zamontowaliśmy na stałe na ścianie. Nie ma potrzeby montowania obniżanych linek, bo zrobiliśmy je tak, żebym mogła spokojnie wieszać pranie nie wchodząc np. na krzesło.

Wygląda to tak:

http://foto2.m.onet.pl/_m/5ee156968197ef31d3023d10eb0ab32a,6,19,0.jpg