Barbossa 06.11.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 oczopląsu dostaję... nie mogłes tego wylegurowac??? do żurnala nie wysyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.11.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 A czy są takie suszarki żeby można było przymocować tylko do jednej ściany (nie do sufitu, bo znowu karton gips jest), tzn. nie ma dwóch przeciwległych ścian tak jak u Barbossy, tylko jedna "czołowa" nad taką małą wanną do prania. Czyli inaczej mówiąc jak stoje przed ta scianą na wprost to suszarka powinna tez być na wprost mnie, wysunięta nade mną... cholera może ktos to zrozumnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.11.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Wiem, takie "wysięgniczki- kątowniczki" są potrzebne po dwóch stronach, tylko jak je przymocować do ściany tym "wąskim" końcem ? Hm, problem mam z ta suszarką, miejsce jest tylko przy tej ścianie nad wanienką..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.11.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 A czy są takie suszarki żeby można było przymocować tylko do jednej ściany (nie do sufitu, bo znowu karton gips jest), tzn. nie ma dwóch przeciwległych ścian tak jak u Barbossy, tylko jedna "czołowa" nad taką małą wanną do prania. Czyli inaczej mówiąc jak stoje przed ta scianą na wprost to suszarka powinna tez być na wprost mnie, wysunięta nade mną... cholera może ktos to zrozumnie Chyba rozumnie rozumnie Były takie, nie wiem, czy jeszcze są, pantografowe - głównie do ręczników lub bardzo małego prania. Ale jak se pomyślę, że miałbym teraz iść do łazienki na górze, zrobić zdjęcie, wrócić, przerzucić to zdjęcie do kompa, z kompa zamieścić na jakimś serwisie bueee - nie chce mi się. Spróbuję narysować: |XXXXXX/ i to się tak rozciąga --> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.11.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Rozumniem, rozumniem, genialnie to wytłumaczyłeś, nawet blondynka kuma, faktycznie to jest na małe pranie, a mnie chodzi o takie większe Mam szanse to jakos zorganizować ??? Jakis patent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Rozumniem, rozumniem, genialnie to wytłumaczyłeś, nawet blondynka kuma, faktycznie to jest na małe pranie, a mnie chodzi o takie większe Mam szanse to jakos zorganizować ??? Jakis patent ? Powszechne u nas w mieszkaniach bez balkonu Dwa kątowniki , o mniej więcej takie http://www.hit-narzedzia.com.pl/images/85d.jpg Przykrecone do sciany, przez nawiercone otwory przeciągnięty sznurek bielizniany i suszarka, jak sie patrzy Może nie jest super estetyczne, ale jak innej mozliwości brak - to czemu nie. Można jakos osłonić (obudować) kątowniki , chyba można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2008 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Tylko, że potem te rozpaczliwe wątki "Pomocy!!! - mam wilgoć i pleśń na ścianach!!!!!!!" Nie lepiej tak? http://www.thecalverts.org/bruce/images%20Baltic/Helsinki-street-art.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2008 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 .. tzn. nie ma dwóch przeciwległych ścian tak jak u Barbossy, tylko jedna "czołowa" nad taką małą wanną do prania.... Hej! - to do "złotych myśli" prawie - łazienka od ściany do... nieskończoności Jak to było...limes.. i tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.11.2008 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 no i zonk...pralnia ma 2,40 m długości. m A takich długich suszarek to nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.11.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 no i zonk...pralnia ma 2,40 m długości. m A takich długich suszarek to nie widziałam ło matko nie ma praktycznie znaczenia jaka długość, tyle, że im krótsze tym lepiej wyżej zamontować (ciężej jest wciągnąć pranie, bo zaczynają działać inne siły, ale to może U220ST20 wyjaśni) i dać większy zwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 07.11.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkę Sufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania? Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę? Zawali się na pewno Trzeba znaleźć profil (magnes?, wykrywacz?) lub kombinować jak koledzy. Problem też jest z tym, że pralnia ma 2,5m długości, a nie ma tak długich suszarek, żeby sięgnęła od ściany do ściany. Sznurek można wymienić. U siebie zmieniałem bo po trzech latach się wytarł. Troszkę tylko będą zwisały na tych 2,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.11.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 no to ok. Kupię możliwie najdłuższą i już Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 jest jeszcze takie coś: http://www.allegro.pl/item474962573_suszarka_lazienkowa_artdry_artweger_100_cm_w_wa.html http://www.allegro.pl/item474135394_suszarka_lazienkowa_leifheit_rollfix_2000_silver.html ja miałam kiedyś w mieszkaniu i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Tylko, że potem te rozpaczliwe wątki "Pomocy!!! - mam wilgoć i pleśń na ścianach!!!!!!!" Cpt_Q No to wymysl jeszcze cóś coby plesni na ścianach nie bylo ! Jakas "wzmocniona" wentylacja ? Malka, dzieki za pomysł z katownikami, zupełnie zapomniałam, że przeciez na balkonie własnie tak mam. W pralni bedzie tak samo, tylko pasowałoby coby sie sznurki tez tak ruszac mogły w dół i w górę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.11.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wiem, przerobie sobie suszarke kupioną w sklepie na "katownikową". I już. Albo do kątownika przytwierdze te białe "boczki". I jeszcze lepiej bedzie. No co tyle głów to nie jedna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.11.2008 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Glowac, oglądałam takie suszarki. Tyle, że są o wiele droższe, a jednocześnie mniej pojemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 07.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Chciałabym w pralni zawiesić taką suszarkę http://www.mireks.pl/Allegro/suszarkasufit/suszarki-sufitowe%20kopia.jpg Sufit to płyty karton-gips. Czy wytrzymają one obciążenie mokrego prania? Zależy mi na tym, żeby u góry wieszać mniejsze i lżejsze rzeczy typu bielizna, skarpetki czy ubrania córki. Płyty są na aluminiowym stelażu, ale nie wiem czy uda nam się w niego trafić przy montażu. Jeśli suszarka będzie tylko na płycie karton-gips to czy sufit nie zawali nam się na głowę? a ja bym wolał tą pania jako suszareczkę - widze ze jest bardziej funkcjonalna sama radosc tak sobie używać - pranie bym robil kilka razy dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.12.2008 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 no i udało się Suszarkę zamontowaliśmy na stałe na ścianie. Nie ma potrzeby montowania obniżanych linek, bo zrobiliśmy je tak, żebym mogła spokojnie wieszać pranie nie wchodząc np. na krzesło. Wygląda to tak: http://foto2.m.onet.pl/_m/5ee156968197ef31d3023d10eb0ab32a,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.12.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts