mariankossy 15.11.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Krótka relacja z poczatku sezonu grzewczego butlami. ................................................................ No i w skrajnym przypadku jedna butla poszła w 2,5 dnia. Prognoza na sezon nieciekawa - koszt wysuszenia domu może być kosmiczny... Pozdr. Wylewka i cały dom muszą się ogrzac to i gazu dużo idzie. Kocioł przezbrojony jest na gaz płynny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zed 09.06.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 proszę podaj szczegóóły instalacji , gdzie trzymasz te butle na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro123 24.09.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Witam, niedawno też przerabiałem temat zailania kotła z butli LPG 33kg. Dostawcę osprzętu z Płońska znalazłem w internecie. Jest to chyba bezpośredni importer i ludzie znają się na rzeczy. Jak narazie sprzęt hula bez zastrzeżeń. Firma nazywa się chyba alkantech. Jeśli chodzi o butle to na zimę koniecznie muszą być z propanem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekps 13.10.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 http://www.dzwonnik.pl -> Kujawsko-Pomorskie. Użyczają za darmo butle 33kg. Płacisz tylko za gaz. Cena z tego co wiem to około 120/130 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.10.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Ponawiam pytanie - gdzie macie zamontowane te butle ? Wykopany jakiś dół czy "normalnie" mogą stac na mrozie ? Jak rozumiem tym pomarańczowym wężem podłączacie butle do pieca ale ... którędy, macie jakiś otwór czy przez okno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk_malbork 08.02.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 wznawiam temat, czy może ktoś napisać czy ogrzewa dom butlami i jak to wychodzi kasowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSitar 14.02.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 W oczekiwaniu na gaz ogrzewam dom butlami 33 kg. Jeśli ktoś ma perspektywę szybkiego podłączenia gazu to oczywiście można się zastanowić., ale w dłuższej perspektywie, z własnego doświadczenia odradzam. U nas gaz miał być już w 2009 roku, a cały czas czekamy i comiesięczny koszt ogrzania jest koszmarny. Zużywamy 8-10 butli miesięcznie (dom 210 m2). Koszt jednej butli w listopadzie wynosił 150 PLN , teraz jest to już 190 (BP). Butle mam zainstalowane na zewnątrz w baraku i przez skrzynkę gazową podłączone instalacją do domu. Wiem, ze BP ma specjalną ofertę instalacyjną. W tym tygodniu może zaczną instalację gazu w ulicy, czekam na ten moment z wielkim utęsknieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts