Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zapytanie butle gaz 33 kg

konrado

Recommended Posts

Krótka relacja z poczatku sezonu grzewczego butlami.

................................................................

No i w skrajnym przypadku jedna butla poszła w 2,5 dnia.

Prognoza na sezon nieciekawa - koszt wysuszenia domu może być kosmiczny... Pozdr.

Wylewka i cały dom muszą się ogrzac to i gazu dużo idzie.

Kocioł przezbrojony jest na gaz płynny???

• 6 months później...
  • 3 months później...
Witam, niedawno też przerabiałem temat zailania kotła z butli LPG 33kg. Dostawcę osprzętu z Płońska znalazłem w internecie. Jest to chyba bezpośredni importer i ludzie znają się na rzeczy. Jak narazie sprzęt hula bez zastrzeżeń. Firma nazywa się chyba alkantech. Jeśli chodzi o butle to na zimę koniecznie muszą być z propanem. Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
W oczekiwaniu na gaz ogrzewam dom butlami 33 kg. Jeśli ktoś ma perspektywę szybkiego podłączenia gazu to oczywiście można się zastanowić., ale w dłuższej perspektywie, z własnego doświadczenia odradzam. U nas gaz miał być już w 2009 roku, a cały czas czekamy i comiesięczny koszt ogrzania jest koszmarny. Zużywamy 8-10 butli miesięcznie (dom 210 m2). Koszt jednej butli w listopadzie wynosił 150 PLN , teraz jest to już 190 (BP). Butle mam zainstalowane na zewnątrz w baraku i przez skrzynkę gazową podłączone instalacją do domu. Wiem, ze BP ma specjalną ofertę instalacyjną. W tym tygodniu może zaczną instalację gazu w ulicy, czekam na ten moment z wielkim utęsknieniem :)