Oliwka 29 22.04.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Oliwkowo i Zigobar !! Ja tez planuje zakup powietrznej pompy ciepla . Budujemy dom jak najbardziej energooszczedny i potrzebujemy dobrego pomyslu na ogrzanie CWU w okresie wczesnej wiony do poznej jesieni. Po przeliczeniu Solary sa (moim zdaniem oczywiscie ) nieoplacalne . Zakladajac ze beda bezobslugowe ( a tak nigdy nie jest ) zwroca sie po ok 25 latach . Odpada. Taka Powietrzna pompa ciepla wydaje sie byc idealnym rozwiazaniem , tym bardziej ze tak czy tak zasobnik musimy miec .Ta pompa Hewalex - cena ok 4000zl . Jesli ktos ma ja tez poprosze o opinie. Ja tylko nie czaje innych pomp . Czemu koszt tej pompy jest 4000zl a innych ok 13 000 tys ( ???? ) np te http://www.ppcpompy.eu/page13.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.04.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Ta pompa Hewalex - cena ok 4000zl . Jesli ktos ma ja tez poprosze o opinie. Ja tylko nie czaje innych pomp . Czemu koszt tej pompy jest 4000zl a innych ok 13 000 tys ( ???? ) np te http://www.ppcpompy.eu/page13.php Bo ta droższa to gruntowa, do CO+CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1984 02.04.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Oliwka29 a robiliscie jakies obliczenia co do tej pompy za 4000 zł ? czym bedziecie ogrzewac w zime ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 04.04.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Jest blizej 3 a nie 2 a reszta to pewnie belkot po paru piwach I ty nie jesteś naganiaczem?? odgrzebujesz zeszłoroczne posty a by zaznaczyć wyimaginowany COP pompy powietrznej po co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 04.04.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Posty bije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 04.04.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 każdą instalację można skopać widziałem gruntowe z cop 2 ale ja jestem naganiaczem a moi klienci mają dobre instalacje i za cholerę nie chcą pisać uwaga planuje w tym sezonie kilka skopać żeby pisali (taka forma reklamy) więc proszę aby nikt z forum nic u mnie nie zamawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 07.04.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 witam wielkrotnie montowałem pompy HEWALEX PWPC-3,8H-A3, wg mnie idealnie nadają się do podgrzewania cwu w zasobniku w okresie od wczesnej wiosny do późnej jesieni, przy temperaturach powyżej 0*Cczyli wszędzie tam, gdzie dom i cwu ogrzewa się kotłem węglowym oraz tam gdzie cwu grzeje się w okresie od wiosny prądem za pomocą grzałki można też ją zastosować do puszczania ciepła na grzejniki w łazienkach w lecie i okresach przejsciowych (gdy jeszcze nie rozpalamy w kotle) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 03.05.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) witam wielkrotnie montowałem pompy HEWALEX PWPC-3,8H-A3, wg mnie idealnie nadają się do podgrzewania cwu w zasobniku w okresie od wczesnej wiosny do późnej jesieni, przy temperaturach powyżej 0*C Mam taką pompę i wszystko OK. Obliczałem COP i wychodzi 3-4 (w zależności od temp. na zewnątrz.). Pytanie do mar1973 - jak z awaryjnością i do czego służy ten płyn we wskaźniku na pompie? Edytowane 3 Maja 2013 przez gonzo93 błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts