Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja tez miałam problem z dachówką Creaton, z tym ze model Terra Viva kolor łupek glazura, pomimo iz dachówki było podobno z tej samej partii, miały rózne kolory, jedne jasne drugie ceimne ,jedne błyszczace inne matowe. czyli jednym słowem gdyby mi to połozyli na dachu miałabym dach w plamy. Oczywiście producent nie uznał ponoć reklamacji, za to sprzedawca tak - nie miał w sumie wyjścia - kupowałam w końcu dachówkę jednolita a nie w róznych odcieniach. Jednka straciłam mnóstwo czasu i nerwów około 3 tygonie zanim wiedziałam ze mogę się na dobre pozbyć tego bubla.Od innego sprzedawcy słyszałam ze Creaton miał jakies problemy przy produkcji - ktoś tam namieszął coś przy piecu i mieli dużo zwrotów jednak to nie jest sprawdzona informacja. W kazdym razie dachówka była dobrej jakości, gdyby nie te wady kolorystyczne, dla mnie ja cąłkowicie dyskwalifikowały. wkońcu to nie jest tania dachówka.

W kązdym razie producent ponoć nie uznał reklamacji ( tak mówił sprzedawca) - bo dla niego to była dachówka w normie. Pewnie ja upchnęli komuś innemu. Jeśli ktos więc chce kupić dachówkę Creatona, niech sobie przy podpisywaniu umowy zastrzeże że dachówka ma być z jednej partii i jednolita kolorystycznie oraz bez wad jak na poczatku tematu

https://forum.murator.pl/topic/111351-tez-si%C4%99-na-ni%C4%85-naci%C4%99%C5%82am/