petrus65 06.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witajcie Robię sufit na całym pomieszczeniu. Czy na wszystkich ścianach maja być profile UD? Czy tylko na 2 najdłuższych. Czy pod profil UD dawać taśmę akustyczną jak proponują tutaj: http://www.knauf.pl/knaufengine/index.php?option=com_content&task=view&id=382&Itemid=421 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.11.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 U mnie taśma akustyczna jest na każdym profilu stykającym się ze ścianą czy podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 07.11.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja tą taśmę daję również z jednej strony stelażu, pod płyty, co daje dodatkowe wyciszenie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyot 08.11.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Ja tą taśmę daję również z jednej strony stelażu, pod płyty, co daje dodatkowe wyciszenie ściany. ... a na płyty polecam maty wygłuszające.Cienkie,mocować za pomocą zwykłego zszywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 17.11.2008 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 A wogóle co ta taśma daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.11.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 A wogóle co ta taśma daje?dobre samopoczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.11.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 szerze mowiac wydaje mi sie ze nic nie daje, ale to dobry bajer... no moze prawie nic... trudno to porownac bo kazde pomieszczenie jest inne, trzeba by mierzyc w laboratorium, a te to maja moze firmy ktore te tasme sprzedaja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.11.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A w ogóle co ta taśma daje? Zapobiega przenoszeniu dzięków. Podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stako 26.03.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 Moje spostrzeżenia: mieszkałem w mieszkaniu ze ściankami GK i robiłem testy puszczałem muzykę w salonie, zamykałem się w sypialni, drzwi uszczelniałem szmatami i sprawdzałem skąd przenika dźwięk. Przykładając ucho do listwy przypodłogowej było słychać, że dźwięk tamtędy przenika. Trochę też przez drzwi ale pod ścianą było wyraźnie słychać. Teraz na piętrze w nowo budowanym domu zrobię ściany z taśmami i sprawdzę. Jak będę pamiętał to napiszę jakie wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts