amber 16.10.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 no własnie, czy przed położeniem malować na placu, czy juz po założeniu i czy malowac czy zamaczać w impregnacie. Prosze powiedzcie tez jaki środek polecacie?pozdr.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 16.10.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 najlepiej moczyć na placu budowy - ja zrobiłem koryto wyłozone potrójnie folią / zawsze z 1 warstwę przedzurawisz / i kupić koncentrat każdy tylko nie solny - ja używałem NW prod. Tytan, moczy się pół godziny ii żadne malowanie nie daje takiego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 16.10.2003 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 dzieki za odpowiedź, własnie słyszałam ze impregnaty solne łatwo sie wypłukują na deszczu. Po wyjęciu stawiałes na czym ś specjalnyjm żeby wysła np. na jakimś powyższeniu, zeby nie leżała na ziemi i czy przykrywałes czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 17.10.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 A propos impregnatów, czy na impregnat solny mozna nałożyć impregnat np Duluxa? Przczytalam na Duluxie, ze ma ok 10x lepszą wnikalnosć niż preparaty solne, a tym wlaśnie mam już więżbę pomalowanę. A że o więżbe i inne drewniane elementy trzeba dbać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 17.10.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 impregnacja ciśnieniowa wchodzi najgłębiej w drewno, a wcale nie wychodzi wiele drożej niż zamaczanie czy malowanie na placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Bajzi, a jak to zrobic na gotowej stojącej konstrukcji?? Wtedy chyba tylko malowanie, co? Bo opryski to rzeczywiscie subtelna forma impregnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 17.10.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 spryskać to się można wodą kolońską : pędzel w garść i heja. 2 albo i 3 razy i nie żałuj, a w szpary na łączeniach elementów, to nawet strzykawką - jak masz cierpliwość. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 17.10.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 drewno na przekładni / łaty są dobre do tego celu / najlepiej na dworze 3 dni chronić przed deszczem i ok.Tego preparatu o którym wspomniałem deszcz nie wypłukuje.Lakierowanie bardzo wskazane - ja wierzch krokwi /to co pod blachą/ wymalowałem pokostem - dobrze wsiąka i zabezpiecza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 17.10.2003 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 czytała opis tego preparatu, który uzywałeś ale nie znalazłam czy on chroni przed ogniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 20.10.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 20.10.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ponieważ moja więźba była impregnowana preparatem solnym pędzlem 2x (Ople wtedy nie były tak dostępne , wszystko wypłukały jesienne deszcze. Teraz, przed ociepleniem dachu zakupiłem dobry opryskiwacz ciśnieniowy z takim wysięgnikiem, Borochron i żona bez większych problemów, w masce, pięknie zaimpregnowała całą więźbę od środka. Szkoda, że dopiero teraz zastosowaliśmy dobre rozwiązanie, bo łaty, kontrłaty, murłaty i krokwie od zewnątrz już zakryte. Opryskiwanie jest metodą nie dośc że skuteczniejszą to i mniej pracochłonną niż malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mifim 20.10.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 więcej informacji znadziesz na http://www.e-dach.pl/impregnacja.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts