quisquis 06.11.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 czy podniesienie jej o 30 cm to skomplikowany i kosztowny zabieg? Na etapie projektu i adaptacji oczywiście. Czy wymaga przeliczania całej konstrukcji? Kto z was robił i ile płaciliście?Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monter2 06.11.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 dach dwu czy czterospadowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 06.11.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 dwuspadowy dach, jednak z przodu domu zadaszona weranda i tu może pojawić sie problem...ale sama nie wiem, hmmm...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 06.11.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 o tyle podniosłem ściankę kolankową ale ale w trakcie budowania, tylko trzeba pewne sprawy pozmieniać, np. jętki, krokwie problemu nie miałem, dzięki temu że goście od dachu wiedzieli na czym ta robota polega Nie wiem jak będzie przy adaptacji, ale znając życie pewnie trzeba będzie kilka groszy wyskrobać więcej, jednak nie martw się pewnie nie zbankrutujesz. Powodzonka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monter2 06.11.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 to w twim przypadku musisz miec wyzsze o 30cm slupy drewniane podtrzymujace konstrukcje dachu .a co do werandy to pozostaw ja na zaprojektowanej wysokosci poniewaz za wysoka jej konstrukcja bedzie niepraktyczna.a dobry ciesla bez problemu połaczy dach domu i werandy.podnoszenie scianki kolankowej jes czesto praktykowane i nie wymaga zadnych przeliczen,problem pojawia sie dopiero przy 4spadowych dachach poniewaz wtedy dom traci estetyke,natomiat przy 2spadach jest to mniej zauwazalne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts