beatapp 06.11.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Czy udalo sie komus uzyskac odstepstwo od przepisow i postawic dom jednorodzinny w odleglosci od lasu ponizej 12 metrow? Jakie zaswiadczenia(ekspertyzy) warto dolaczyc do wniosku aby byla szansa na powodzenie sprawy. Bede wdzieczna za komentarze. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 12.11.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Kiedyś się tym interesowałem i nie znalazłem wyraźnego zapisu, że ma to być 12m. Odległość tę wyznacza się w sposób dość skomplikowany z tabel, zależy od wysokości i przeznaczenia budynku, pokrycia dachu itp. Przy czym chodzi tutaj o bezpieczeństwo ludzi w razie pożaru lasu, a nie odwrotnie. Ale jeśli możesz odsunąć się od lasu to zrób to. Las ma swoich mieszkańców, z którymi wcale nie tak przyjemnie się spotykać. Płot może Cię zabezpieczy przed dzikami i sarnami, ale mrówki, kleszcze, szerszenie i inne robactwo będzie Ci uprzykrzać sąsiedztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 12.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 przepisy są tu, zdania podzielone http://forum.muratordom.pl/post2195259.htm?highlight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatapp 30.04.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 dobra wiadomosc dla tych ktorzy maja podobny problem. Wystapilam z wnioskiem o odstepstwo. starostwo bylo przychylne i choc sprawa trwala dosc dlugo 3 m-ce to z ministerstwa infrastruktury przyszla pozytywna odpowiedz. mozna sie budowac - las na mojej dzialce w odleglosci 3-4 m, odleglosc od lasu sasiada 6 m. warunek to brak otworow okiennych i drzwiowych na scianach sasiadujacych z lasem i pozytywna opinia (akceptacja projektu) rzeczoznawcy do spraw p.poz. zycze innym powodzenia - warunek bezwzgledny to przychylnosc starostwa, bez tego nawet mimo zgody ministerstwa moze byc odmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art361 18.11.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 witam a może wie ktoś jak to napisać krok po kroku będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 18.11.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 U mnie wujek ma działke - z jednej strony las, z drugiej strony rzeczka - kazali mu bezwzględnie zachować po 12 metrów od rzeczki i 12 od lasu. Zostało 5 metrów na dom;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts