ubek 17.11.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 .. Moj dekarz otradzil plastikowe.. Uzasadnił to jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 17.11.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ubek:jak bym to uzasadnił brakiem estetyki - jak mozna pakowac takie plastyki do prawdziwego drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.11.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Z dwuch powodow estetyczne:1) widac bardzo kratka na podbytki,s plastykiem nic nie zrobis a metal mozna pomalowac w ten sam kolor co podbytka, kratka jest mnej widoczna2) plastik s czasem zmeniai kolor, po latach sie roby kruchy.Ja kupilam kratka metalowa s ramecka. Montuje sie ramecka,ma takei 2 zakrzewiony blaski, ktory sie wykrywia, a do nej sie wciska kratka. Plastik montujesz na wkrety..lub gwozdiki. Duzo latwej jest w razie czego zajrzec przez tej kratecki, jest klatwej ja zdiac.My nie mamy deskowanie,mamy folia Tyvek, mamy zamontowane te wrobluwki do wentilacja dachu. Dekarz, ktory robyl nasz dach robi teraz u nas podbytka drewniana, powiedzial ze kratki MUSA byc!! Ja sie nie spiralam, bo przecez to jest jego dodatkowa robota-musi pod kazda kratka wyciac drziury w podbytce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 17.11.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 aż się spociłem od czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 17.11.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Tinek ja też ale podejrzewam że to jest jakas prowokacja bo normalne to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 17.11.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Tinek ja też ale podejrzewam że to jest jakas prowokacja bo normalne to to nie jest dlaczego zaraz prowokacja..? czy obcokrajowcy juz nie mają prawa do wypowiedzi na forum..?? Musi ! Toegankelijkheid zijn daarbij speerpunten! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.11.2008 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ubektak to fi 100, ale chcę dać 2 sztuki po fi 80 co krokwę - czyli co metr.jeżeli chodzi o metalowe - to nie wiem czym Wy je malowaliście, ale u nas podbitka była woskowa - więc nie wiem jak to by wyszło na metaluno chyba e nie mam wyobraźni - wszystko możliwe.kratek jescze nie kupiliśmy, więc wszystko jest możłiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 18.11.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Z dwuch powodow estetyczne: 1) widac bardzo kratka na podbytki,s plastykiem nic nie zrobis a metal mozna pomalowac w ten sam kolor co podbytka, kratka jest mnej widoczna 2) plastik s czasem zmeniai kolor, po latach sie roby kruchy. Ja kupilam kratka metalowa s ramecka. Montuje sie ramecka,ma takei 2 zakrzewiony blaski, ktory sie wykrywia, a do nej sie wciska kratka. Plastik montujesz na wkrety..lub gwozdiki. Duzo latwej jest w razie czego zajrzec przez tej kratecki, jest klatwej ja zdiac. My nie mamy deskowanie,mamy folia Tyvek, mamy zamontowane te wrobluwki do wentilacja dachu. Dekarz, ktory robyl nasz dach robi teraz u nas podbytka drewniana, powiedzial ze kratki MUSA byc!! Ja sie nie spiralam, bo przecez to jest jego dodatkowa robota-musi pod kazda kratka wyciac drziury w podbytce. Aaaaaaaaaaaaaaa, nie mogę... Popłakałem się ze śmiechu i jeszcze te komentarze... A miałem tu nie wchodzić, bo co mnie tam podbitka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 18.11.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ubek tak to fi 100, ale chcę dać 2 sztuki po fi 80 co krokwę - czyli co metr. jeżeli chodzi o metalowe - to nie wiem czym Wy je malowaliście, ale u nas podbitka była woskowa - więc nie wiem jak to by wyszło na metalu no chyba e nie mam wyobraźni - wszystko możliwe. kratek jescze nie kupiliśmy, więc wszystko jest możłiwe. Kurcze, ja chciałem dać fi 100 co 3 m. Z estetycznego punktu widzenia to i tak dużo (gęsto). Tym bardziej że od strony frontowej mam oczka z oświetleniem. Sam nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 18.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ubek: jak bym to uzasadnił brakiem estetyki - jak mozna pakowac takie plastyki do prawdziwego drewna? Zawsze podobała mi się biała podbitka - taką właśnie zrobiłem - z prawdziwego drewna. Inna sprawa, że niestety większości obserwatorów wydaje się że jest to siding. Wracając do białej podbitki - białe plast(y/i)ki nie wyglądają tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 10.12.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Podbijam temat. Czy ktoś może znalazł jakiś dokładny przelicznik jaka kratka do jakiej powierzchni ? Może pokażecie zdjęcia z zamontowanymi kratkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 11.12.2008 00:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 anwascytując Pana Andrzeja Wilhelmiego z http://forum.muratordom.pl/dach-w-dobrych-rekach,t73297-420.htm"Wzór jest jeden 200 cm2 na 1 mb okapu czyli szczelina wentylacyjna 2 cm lub 3 kratki o średnicy 10 cm, lub jedna o średnicy 16 cm. Pozdrawiam." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 11.12.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 glowac, kurcze co metr wydaje się dość gęsto, bardzo Cię proszę jeśli masz już te kratki zamontowane pokaż jakieś zdjęcie. mój majster od podbitki najchętniej założyłby mi boryszew złoty dąb ale ja upieram się przy drewnianej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.12.2008 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 jeszcze nie mamy - szukamy czeoś sensownego.jak będą to wstawimy - sądzę ze po nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.02.2009 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 wentylacja podbitki już zamontowana:http://images40.fotosik.pl/61/03c93aad7b98159bmed.jpghttp://images47.fotosik.pl/65/da59f9b94c0ffc9dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.02.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 glowac Jak widzę chcesz dać jakieś halogeny w miejscach gdzie masz kable. Uwazaj bo moja znajoma przez to spaliła dach ( temperatura). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.02.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 żadnych halogenów - jedynie ledy o ciepłej barwie światła Współczuję znajomym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.02.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 żadnych halogenów - jedynie ledy o ciepłej barwie światła Współczuję znajomym A już się bałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 13.11.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 chciałabym wrócić do tematu - będę miała drewnianą podbitkę malowaną na kolor złoty dąb. Poszukuję kratek wentylacyjnych - gdzie kupowaliście swoje? Na razie wygląda na to, że wszyscy ludzie ,mają albo podbitkę białą, albo ciemnobrązową - w takich kolorach plastikowe kratki są wszędzie. W kolorze złoty dąb widziałam ofertę tylko w firmie Plastivan za ok. 10 zł jedną. Znacie jeszcze jakieś inne firmy, sklepy, itd? Będę wdzięczna za radę, bo podbitka "się montuje" właśnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 16.11.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 no dobra, nikogo nie interesuje problem kratek wentylacyjnych. Rozumiem. Zamówiliśmy w firmie Plastivan, plastikowe złoty dąb. Teraz już zapytam z czystej ciekawości - znalazł ktoś gdzieś kratki w tym kolorze? Albo ja nie umiem szukać, albo Plastivan jest jedyną firmą w tym kraju która ma kratki went. do podbitki w kolorze złoty dąb. Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts