marb2002 06.11.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mam w łazience lustro na ścianie a w koło płytki. Zastanawiam się czym wypełnić przestrzeń wokół lustra - silikonem czy zwykłą zaprawą fugową. Zwykła fuga bardziej mi się podoba ale boję się, czy nie zrobi się za lustrem grzyb. Silikon za to nie bardzo mi się podoba. Jak Wy sobie z tym poradziliście? Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 fuga w silikonie , czyli silikonem barwionym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 08.11.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 fuga w silikonie , czyli silikonem barwionym . Dokładnie tak.Luster nie można fugować zwyklą fugą ponieważ jest możliwosc pęknięcia.Lustro musi pracować więc wokół wypełniamy elastyczną masą w postaci fugi silikonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikaP 09.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 ja mam lustro obrobione fugą mapei ( ok. rok) na razie nic nie peka i mam nadzieje że nie będzie, wyglada b. dobrzepozdr weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekalog 09.11.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Mam w łazience dwa lustra wkomponowane w glazurę - jedo 1,2m x 1m i drugie 0,8m x 0,5m. Obrobione są białą fugą niestety nie pamiętam producenta (najprawdopodobniej Atlas) - było to 6 lat temu i ciągle jest ślicznie. Nic nie pęka i nie kruszy się i nie podchodzi grzybem. A łazienka jest używana bardzo intensywnie. Moje dziewczyny jak się kąpią to para skrapla sie na ścianach i oknie mimo sprawnej wentylacji. Lustra były przyklejane silikonem do ściany. Ściana była wyrównana a silikon nanoszony punktowo. Łazienka była skonczona zostawione tylko otwory na lustra. Przyjechał szklarz nałożył silikon na lustra obsadził (było to w cenie luster) a na drugi dzień poszła fuga. Na koniec wszystkie fugi zostały pociągnięte dwa razy Delfinem Atlasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 09.11.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 to jest tak jak ze wszystkim albo zabezpieczamy sie od początku bez niepotrzebnych wydatków albo liczymy na 'narazie nic sie nie dzieje'. Powiem szczerze z doświadczenia że róznie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 11.11.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 zdecydowanie silikon (nie będzie odpryskiwać fuga na etapie "chodzenia" ścian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 14.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 u nas jest silikon na wyskości kafli i zaprawa gipsowa tam, gdzie lustro styka sie ze scianą. Pękło w kącie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.11.2008 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Od roku mam wokol lustra fuge i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 10.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 mam u siebie lustra przylepiane do glazury. Moim zdaniem wyglada to bardzo dobrze i w nowym domu tez tak zrobie Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts