Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mata stresa

remx

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Idzie ciepło.

Miałem stresa przez ostatnie 2 dni bo od jutra kładą mi dachówkę ,a i panowie murarze jeszcze mają 2 kominy z klinkieru do robienia. Ale w przyszłym tyg. ma byc nawet do 12C. Pięknie.... :D

Skąd taka optymistyczna prognoza?

Zubilewicz tak chlapnął w 16 dniowej prognozie.

Ps. Tak jak patrzę na stronę IMGW lub inne to te 8 C ma byc wiec coś w tym jest.Mnie wystarczy 3C i bez deszczu. :wink:

...

Kamień z serca :wink:

Spadł.

Nie mogłem być na działce spuścić wodę z instalacji - domek nieocieplony, taka buda letniskowa. Przez prawie tydzień temperatura w tamtym miejscu utrzymywała się od -3 w dzień do -4 w nocy. Nic nie zamarzło, w domku było równe zero :) wszystko w porządeczku, ale stresa to troszkę miałem.

Fajnie jest mieć zdalny pomiar temperatury :D

Ja siatke i klej kładłem przy +2C więc nie ma problemu :D

:-) A w nocy do ilu zjechalo pozniej ? Uzywales normalnego kleju i wszystko gra ??

Bo ja np. kleilem czesc plyt Izohanem WL i pare dni trzymalo jak powalone, do dzisiaj jak przyszla odwilz i 20 plyt (1x1m, 15cm grube) sobie zjechalo na podloge eh :D :D :D Okazalo sie, ze klej nie wyschnal jak nalezy tylko czesciowo zamarzl, a czesciowo wogole nie stwardnial (byl miekki jak przy nakladaniu!).

Na szczescie reszte robilem na kleju poliuretanowym z tytana i te trzymaja jak dzikie :)

pozdr.

Ja siatke i klej kładłem przy +2C więc nie ma problemu :D

:-) A w nocy do ilu zjechalo pozniej ? Uzywales normalnego kleju i wszystko gra ??

Bo ja np. kleilem czesc plyt Izohanem WL i pare dni trzymalo jak powalone, do dzisiaj jak przyszla odwilz i 20 plyt (1x1m, 15cm grube) sobie zjechalo na podloge eh :D :D :D Okazalo sie, ze klej nie wyschnal jak nalezy tylko czesciowo zamarzl, a czesciowo wogole nie stwardnial (byl miekki jak przy nakladaniu!).

Na szczescie reszte robilem na kleju poliuretanowym z tytana i te trzymaja jak dzikie :)

pozdr.

W nocy było poniżej zera ale wszystko gra.Trzymają jak dzikie zupełnie nie wiedzieć czemu.Przy izohanie to nie wiem ale ja kleiłem m izohanem WL płyty styroipianowe przy ocieplaniu fundamentów ale temperatura wtedy był 25C :wink: