zenek_akcent 07.11.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Do dzisiaj to ja bylem górą z kretem - jak był kopczyk to cyk swieca i kreta nie bylo tygodniami az tu dzisaiaj rano na 100 m2 - 14 (slownie czternascie) kretowisk i nie małych, pewnie kretk kumpli przyprowadził. Wez teraz z nimi walcz - boje sie jutrzejszego poranka. Z jednym sobie poradzilem ale jak pradzic sobie z całym desantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.11.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 więcej świec?? Być sprytniejszym od nich i samemu wszystko przekopać ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 07.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 skoro on sprowadził kumpli, to Ty też sprowadź... Na siłę trzeba odpowiadać siłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 07.11.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 skoro on sprowadził kumpli, to Ty też sprowadź... Na siłę trzeba odpowiadać siłą wezme kolesia z koniem niech mi zbronuje/zaora cały trawniczek - pokaze im kto tu rządzi, ze nie mam litosci nawet dla swej miłosci (trawnik) a co dopiero małym czarnuchom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 07.11.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Azotoksem gada !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanda 08.11.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 poczęstuj go octem. Naprawdę działa.U mnie na działce mam zawsze dyżurną butelkę octu .Wiosną przepędziłam chyba całą armię kretów. Jedna butelka na jeden kopiec. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 08.11.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 http://forum.muratordom.pl/czym-przepedzic-kreta,t34779.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 09.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Tu podają, że solarny odstraszacz kretów jest skuteczny - pokazują jego zdjęcie http://wrzos.phorum.pl/viewtopic.php?t=125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 09.11.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 poczęstuj go octem. Naprawdę działa.U mnie na działce mam zawsze dyżurną butelkę octu .Wiosną przepędziłam chyba całą armię kretów. Jedna butelka na jeden kopiec. Powodzenia Z grubsza u sąsiada policzyłem i wychodzi niecałe 4 zgrzewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 12.11.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A może kret by wolał coś mocniejszego ? Nawalonego może będzie łatwiej usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 12.11.2008 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A może kret by wolał coś mocniejszego ? Nawalonego może będzie łatwiej usunąć. zafunduje jemu Okocim mocne- tylko dla orłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 12.11.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 I potem mamy krety na odlocie xD Co do samych kretów można przepędzić, ale nie wszystkie, sąsiad przekonał się dość boleśnie kiedy po przepędzeniu pojawiły się turkucie... Także wszystko z umiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 13.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 A może kret by wolał coś mocniejszego ? Nawalonego może będzie łatwiej usunąć. zafunduje jemu Okocim mocne- tylko dla orłów... ale jak wróci z żubrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 13.11.2008 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 A może kret by wolał coś mocniejszego ? Nawalonego może będzie łatwiej usunąć. zafunduje jemu Okocim mocne- tylko dla orłów... ale jak wróci z żubrem hm, :czasem dobrze posiedziec przy zubrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 17.11.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ja juz się nie cackam. Butla propan butan z palnikiem i do otworu (oczywiscie bez ognia). Gaz jest cięższy od powietrza i wypełnia całe tunele. Palnik powoli podaje gaz i pozamiatane. Jeden kopiec bym olał ale nie całe stado. Tym bardziej że obok są wolne działki i tam mogły by kopać do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.11.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ja juz się nie cackam. Butla propan butan z palnikiem i do otworu (oczywiscie bez ognia). Gaz jest cięższy od powietrza i wypełnia całe tunele. Palnik powoli podaje gaz i pozamiatane. Jeden kopiec bym olał ale nie całe stado. Tym bardziej że obok są wolne działki i tam mogły by kopać do woli. Straszne Nie miałabym serca, chociaż mam kopce co pół metra na 30 arach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dess1 01.12.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Raton...a potem ognia...fajne fajerwerki u kilku sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 01.12.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja juz się nie cackam. Butla propan butan z palnikiem i do otworu (oczywiscie bez ognia). Gaz jest cięższy od powietrza i wypełnia całe tunele. Palnik powoli podaje gaz i pozamiatane. Jeden kopiec bym olał ale nie całe stado. Tym bardziej że obok są wolne działki i tam mogły by kopać do woli. Szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy! Kret jest w Polsce pod ochroną! Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś sąsiad, który podpierdzieli Cię do lokalnej ochrony środowiska... A potem będzie płacz, że szkodniki korzonki wypielęgnowanych roślinek podgryzają... Są sprawdzone, bezkrwawe metody odpędzania kretów! Ludzie, przeszkadzają Wam zwierzaki, to po cholerę domy budujecie??? Zamknijcie się w betonowej klatce w bloku i nic Wam w ogrodzie nie będzie kopało, piszczało, biegało... A jak będzie Wam brakowało celu dla morderczej pasji, sprowadźcie sobie karaluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.12.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Pierwsze primo: gaz z butli nie ubije kreta. Po prostu szybciutko jak poczuje, a węch ma wspaniały, wykopie sobie kanał w bok. Kret kopie dwa rodzaje kanałów - stałe, i na szybko- byle jakie, zawalające się za nim, podczas polowania.Drugie primo- sąsiad se może...., kret nie jest chroniony w ogrodach zamkniętych.A trzecie primo- skąd tyle agresji? Może ktoś woli pędraki niż kreta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 01.12.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 no może nieco mnie poniosło, ale jak czytam: gaz, ogień, fajerwerki, to mnie cholera bierze...Nie rozumiem ludzi, którzy uciekają z miast i zaczynają eliminować "tubylców" - było już o kretach, zaskrońcach, zdaje się też o kunach bądź łasicach... A może ja jestem nienormalny, bo właśnie zależy mi na odrobinie natury wokół domu. Działkę mam niemal w połowie zalesioną i taka zostanie, choć widzę sąsiadów, którzy karczują drzewa i zakładają sterylne trawniki; w ogrodzeniu będą przepusty aby jeże czy inne zwierzaki mogły sobie swobodnie wędrować... http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,72115,3294409.html polecam zwłaszcza ostatni akapit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts