Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

desant kretów!

Recommended Posts

Do dzisiaj to ja bylem górą z kretem - jak był kopczyk to cyk swieca i kreta nie bylo tygodniami az tu dzisaiaj rano na 100 m2 - 14 (slownie czternascie) kretowisk i nie małych, pewnie kretk kumpli przyprowadził. Wez teraz z nimi walcz - boje sie jutrzejszego poranka. Z jednym sobie poradzilem ale jak pradzic sobie z całym desantem?

poczęstuj go octem. Naprawdę działa.U mnie na działce mam zawsze dyżurną butelkę octu .Wiosną przepędziłam chyba całą armię kretów. Jedna butelka na jeden kopiec. Powodzenia

Z grubsza u sąsiada policzyłem i wychodzi niecałe 4 zgrzewki...

Ja juz się nie cackam. Butla propan butan z palnikiem i do otworu (oczywiscie bez ognia). Gaz jest cięższy od powietrza i wypełnia całe tunele. Palnik powoli podaje gaz i pozamiatane. Jeden kopiec bym olał ale nie całe stado. Tym bardziej że obok są wolne działki i tam mogły by kopać do woli.

Ja juz się nie cackam. Butla propan butan z palnikiem i do otworu (oczywiscie bez ognia). Gaz jest cięższy od powietrza i wypełnia całe tunele. Palnik powoli podaje gaz i pozamiatane. Jeden kopiec bym olał ale nie całe stado. Tym bardziej że obok są wolne działki i tam mogły by kopać do woli.

Straszne :o Nie miałabym serca, chociaż mam kopce co pół metra na 30 arach :(

• 2 weeks później...

Szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy! Kret jest w Polsce pod ochroną!

Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś sąsiad, który podpierdzieli Cię do lokalnej ochrony środowiska...

A potem będzie płacz, że szkodniki korzonki wypielęgnowanych roślinek podgryzają...

Są sprawdzone, bezkrwawe metody odpędzania kretów!

Ludzie, przeszkadzają Wam zwierzaki, to po cholerę domy budujecie??? Zamknijcie się w betonowej klatce w bloku i nic Wam w ogrodzie nie będzie kopało, piszczało, biegało... A jak będzie Wam brakowało celu dla morderczej pasji, sprowadźcie sobie karaluchy :evil: :evil:

Pierwsze primo: gaz z butli nie ubije kreta. Po prostu szybciutko jak poczuje, a węch ma wspaniały, wykopie sobie kanał w bok. Kret kopie dwa rodzaje kanałów - stałe, i na szybko- byle jakie, zawalające się za nim, podczas polowania.

Drugie primo- sąsiad se może...., kret nie jest chroniony w ogrodach zamkniętych.

A trzecie primo- skąd tyle agresji? Może ktoś woli pędraki niż kreta?

no może nieco mnie poniosło, ale jak czytam: gaz, ogień, fajerwerki, to mnie cholera bierze...

Nie rozumiem ludzi, którzy uciekają z miast i zaczynają eliminować "tubylców" - było już o kretach, zaskrońcach, zdaje się też o kunach bądź łasicach...

A może ja jestem nienormalny, bo właśnie zależy mi na odrobinie natury wokół domu. Działkę mam niemal w połowie zalesioną i taka zostanie, choć widzę sąsiadów, którzy karczują drzewa i zakładają sterylne trawniki; w ogrodzeniu będą przepusty aby jeże czy inne zwierzaki mogły sobie swobodnie wędrować...

http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,72115,3294409.html

polecam zwłaszcza ostatni akapit