Stokrotka 01.12.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Oj tam. Kret sie może przydać. Ja jestem na etapie ściagania darni pod nowe nasadzenia, no i muszę toto uzupełniać ziemią. W sobotę pozyskałam trzy taczki pięknej ziemi z kretówek. A niech robi biedak, jak juz musi I aeracja trawnika za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 03.12.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 jadnak pokocham mojego kreta - robi mi ekstra robote. Niedawno mocno u nas popadało a ze ktrek zrobil sobie kopczyk obok rynny to mi zafundował drenaz, pieknie wszystko splynelo do jego dziury - rewelacja. A ciagle byl problem z deszczowką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.12.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 co ciekawe ostatnio zauważyłem - krety mocno się ujawniają w momencie, gdy mamy już swoje trawniki wypielęgnowane. Ostatnio po drodze jednemu sąsiadowi dosłownie przekopały cały trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 03.12.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 co ciekawe ostatnio zauważyłem - krety mocno się ujawniają w momencie, gdy mamy już swoje trawniki wypielęgnowane. Ostatnio po drodze jednemu sąsiadowi dosłownie przekopały cały trawnik. racja - tez to zauwazylem, jeden z moich sasiadow na ulicy to z lekka syfiasz ale u niego kopca kreta nie uswiadczysz. Krety lubuja sie u jednego sasiada ktory ma pelno smakowitych drzewek do podgryzania. On pownien miec juz doktotat z zakresu "walki z małymi czarnymi wiatrakami" Wszystko co mozliwe jest do kupienia juz testował i wlasmymi pomyslami nie jest w stanie przegnac te "symatyczne" stworzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 03.12.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Krety lubuja sie u jednego sasiada ktory ma pelno smakowitych drzewek do podgryzania to raczej karczownik buszuje a nie kret, kret jest owadożerny, jest przede wszystkim tam gdzie ma dużo smakowitego jedzonka czyli dżdżownic, larw, owadów i innych przysmaków a te oczywiście natychmiast się pojawią jak użyźnimy i zadbamy o nasz kawałek ziemi. coś to robactwo musi zeżreć, albo kret albo ptak, z kolei nadmiar robactwa to kłopot dla roślin i wszechobecna chemia co ja się rozpisuję, każde dziecko to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 03.12.2008 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Krety lubuja sie u jednego sasiada ktory ma pelno smakowitych drzewek do podgryzania to raczej karczownik buszuje a nie kret, kret jest owadożerny,.... .....co ja się rozpisuję, każde dziecko to wie no to ja tego nie wiedziałem, pewnie dlatego ze zajecia w przedszkolu opuszczalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 03.12.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ramotki nie życzę Ci dzięciołów w pobliżu... bo jak się gdzieś blisko znajdą możesz nieoczekiwanie nie poznać samego siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.12.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Tia.. dziupla w nowym ociepleniu to gorsze od kreciego kopca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 16.12.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 A teraz na poważnie. jest jeden sprawdzony sposób na te szkodniki. To kwiat SZACHOWNICA CESARSKA , jej cebula wydziela jakiś zapach, którego nie lubią krety. Odchodzą na zawsze. W obrębie 100 metrów nie ma kretów, a co za tym idzie i kretowisk. Kwiat jest wieloletni i na prawdę bardzo ładny. Kwitnie wiosną i dochodzi do 1 metra wysokości. Warto go mieć, ja od czterech lat nie mam kretów na działce, a i sąsiedzi nie narzekają. Mam za to piękne kwiaty wczesną wiosną ( kwitną mniej więcej w tym samym czasie co tulipany). POLECAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 17.12.2008 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 A teraz na poważnie. jest jeden sprawdzony sposób na te szkodniki. To kwiat SZACHOWNICA CESARSKA , jej cebula wydziela jakiś zapach, którego nie lubią krety. Odchodzą na zawsze. W obrębie 100 metrów nie ma kretów, a co za tym idzie i kretowisk. Kwiat jest wieloletni i na prawdę bardzo ładny. Kwitnie wiosną i dochodzi do 1 metra wysokości. Warto go mieć, ja od czterech lat nie mam kretów na działce, a i sąsiedzi nie narzekają. Mam za to piękne kwiaty wczesną wiosną ( kwitną mniej więcej w tym samym czasie co tulipany). POLECAM!!!! czyli przez najblizszy rok mam nadal gosci bo chyba juz za pozno na sadzenie. Na dzien dzisiejszy to spokoj bo powbijalem paliki na to butelki, piekne to to nie jast ale skuteczne bo i chyba bardziej estetyczne niz gigantyczne kopce co 0,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.12.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 coś mi się nie wydaje, że te paliki pomogą. Krety się podobno przyzwyczajają do tego dudnienia. U rodziców stoi kilka takich prętów z butelkami a kret ryje sobie "aż miło popatrzeć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 17.12.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 coś mi się nie wydaje, że te paliki pomogą. Krety się podobno przyzwyczajają do tego dudnienia. U rodziców stoi kilka takich prętów z butelkami a kret ryje sobie "aż miło popatrzeć" pomoga nie pomoga ale od czasu jak stoja to przybywa kopcow u sasiada a nie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 17.12.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Szachownice cesarskie jaaaasne Oczywiście równiez je polecam, mam i sobie chwalę, przepiękne kwiaty Krety też mam. najbliższy kopczyk - około 40 cm od szachownic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 17.12.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 A są jakieś korzyści z tego, że mamy takich gości pod trawnikiem?Ja też walczę z nimi, ale metodą zaproponowaną przez Mirka, czyli rozgrabianie na bieżąco kretowisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 17.12.2008 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 A są jakieś korzyści z tego, że mamy takich gości pod trawnikiem? Ja też walczę z nimi, ale metodą zaproponowaną przez Mirka, czyli rozgrabianie na bieżąco kretowisk. Ja tez ta metode stosuje ale musze byc szybszy od mojego psa bo wtedy on do polowy kretowiska potrafi sie schować przy okazji robiac dolek do gry w golfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.12.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Szachownicę cesarską przywiózł mi chrześniak z Holandii mówiąc, że jest na krety( u mnie kretowisk było mnóstwo, patyków z puszkami po piwie jak na wystawie, makabra !!! ), ale odkąd posadziłam te kwiaty, naprawdę nie mam kretów, kretowisk i tych ozdóbek na patykach. Nie wiem więc jak to jest u ciebie, albo to moje, to inny kwiat, choć wygląda tak samo!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 18.12.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 A czy ten kwiat nie jest trujący także dla ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.12.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Sałatkę planujesz zrobić? Nie nadaje się, capi okrutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 18.12.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Może mamy innego kreta Bo szachownicę cesarską chyba trudno w czymkolwiek pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 18.12.2008 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Może mamy innego kreta Bo szachownicę cesarską chyba trudno w czymkolwiek pomylić Pewno twoj kret jakis taki chorowity, zakatarzony moze alergie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts