Witolo 07.11.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam planuje samemu wykononczyc dekoracyjnie sciane w technologii firmy Magnat - Stiuk Wenecki. http://www.magnatfarby.pl/Czy ktos z was robil cos takiego samemu? czy jest to wykonalne dla nie specjalisty-budowlanca? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.11.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 stiuk wenecki jest bardzo ciężki w nakładaniu - oczywiscie jesli zamierzasz zrobić to ładnie.1. sciana musi być idealnie równa.2. poćwicz na jakiejś płycie G-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 07.11.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 dosyć drogi materiał jak na naukę. sam mam w planach położyć trawertyn magnata, ale technika mnie odstrasza.też tego nigdy nie robiłem.stiuk wydaje mi się jeszcze trudniejszy do nałożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 11.11.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Chyba jednak pozostane przy rozwiązaniu, ktore mi wykonał mój wykończeniowiec trawertyn, jednak musze go zmodyfikować a mianowicie zmienic kolor farby. Zeby to zrobic musialbym usunać wosk z "dzieła" mojego wykonczeniowca a nastepnie pomalowac na nowy kolor i znowu pokryc woskiem. Mam pytanie czy wiecie jakim srodkiem moge zmyć wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klau DIa 01.02.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 podczas rmontu zdecydowałam sie na stiuk wenecki. Efekt - jak dla mnie super. Stiuk, grunt, wosk, pigment z Magnata. W związku z tym, że ramont robiliśmy sami, stiuk równiez położyliśmy sami - z pomocą filmów instruktarzowych z youtube i ze strony magnat. Oczywiście ściana pod stiuk musi być idealnie gładka. Zdjęcia z remontu zamieściłam na moim blogu http://zaczarowanewnetrze.blogspot.com/ zapraszam do czytania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukazewsi 02.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ja kupiłem pastę Anticco czy jakoś tak... Prawie rok leży w pomieszczeniu w którym ma być kładziona. Chciałem sam to nakładać, ale stwierdziłem, że przy wykonywaniu remontu elewacji i wykonywaniu innych inwestycji wezmę fachowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_tak_chce 23.09.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 też się noszę z zamiarem zrobienia trawertynu. mam nadzieję, że jak zrobię wszystko tak jak w filmie instruktażowym to wyjdzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 25.09.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 też się noszę z zamiarem zrobienia trawertynu. mam nadzieję, że jak zrobię wszystko tak jak w filmie instruktażowym to wyjdzie ładnie Powinno się udać. Ja sam nałożyłem i jest ok. Jest to chyba najtrudniejszy efekt do wykonania. Przed przystąpieniem do wykonywania potrenuj na kawałku płyty. Bardzo łatwo go zepsuć podczas wybarwiania. Dlatego zdecydowałem się zostawić w wersji niebarwionej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_tak_chce 24.11.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 a co z barwieniem może pójść nie tak??? myślałam, że to najprostsze - dodać trochę pigmentu i heja..... o co chodzi? na co uważać? a niewybarwiony to jaki, biały? czy go pomalować można potem czymś? ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 28.11.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Jeśli nie "zamkniesz dobrze ziarna" to podczas barwienia wyjdą plamy.Jeśli niedostatecznie przemalujesz lakierem bezbarwnym to też wyjdą plamy. Powinny zabarwić się tylko miejsca wydrapane. Nie barwiony to kolor jasny beż, krem, kobieta powiedziałaby ecru. Na pewno nie jest biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts