Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W kwestii okapów polecam producenta:  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. W kwestii okapów polecam producenta:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak po prostu wysmarowac oliwka???

tak po prostu :lol: oczywiście raz na tygiel bądź dwa trzeba operację powtórzyć ale działa.

to była moja ostatnia deska ratunku, kiedy pani od sprzątania pociągnęła ślady palców na okapie jakimś mleczkiem cifa czy coś :evil: zaczęły się pojawiać jakieś plamy niby rdzy. :evil: pani zrobiła co prawda tylko stronę okapu od kuchni a nie od jadalni (nie wiem dlaczego) ale było trochę nerwów. poczytałem na forum i chlast oliwką - przeszło.

a pani już u mnie nie pracuje :evil:

O tylu rzeczach jeszcze czlowiek nie wie. :roll: :D

znajoma powiedziała, że czyści inox plakiem samochodowym :lol: :lol: i działa extra. żadnych paluchów i się błyszczy :D

To dziala!!!!!!!!!!!!!!!! :p :p :p :p Polecialam do kuchni zaraz po napisaniu postu i pozbylam sie wreszcie tych sladow po myjce. Dzieki ogromne Lagerfeld!!!!!!!! Moze masz jeszcze sposob na paskudne slady na palnikach gazowych - zarowno na aluminium jak i na czarnych nakladkach??????? Najgorsze sa te brazowe na aluminium. :evil: :evil: Nie dziala soda, ocet, cif itp. :(

• 5 weeks później...
Wymyśliłam sobie wyspę, no i trzeba kupić okap. Niestety nie mogę wybulić na Siemensa czy AEG. Przymierzam sie do Amici, ale słyszałam kilka negatywnych opinii na temat modelu OWC 9579I, lub do NOMINA ISOLA 90.1 HX firmy Globalo. CZy ktoś mógłby mi doradzić co mam wybrać? Mój budżet pozwala na "szaleństwo " do 2,5 tys. zł.

To okapy o zupelnie roznych wydajnosciach i nie mozna ich ze soba porownywac.Amica jest duzo bardziej wydajna i bardziej cicha przy tej samej ilosci pompowanego zapachu :D . Policz najpierw ile musisz miec na " budziku" pochlaniacza dopiero potem wybieraj okap.

To musi byc urzadzenie nie tylko ladne ale funkcjonalne.

2112wojtek

przepraszam za off topic ale mam podobny problem z doborem okapu wyspowego

kuchnia otwarta z salonem ( kubatura straszna i praltycznie nie wymierzalna)

poszukuje czegoś w granicach 1200 m3 , w miare cichego i oczywiście czegoś za sensowne pieniądze

możesz coś polecić ?

Rezi

Glupia sprawa ale taka wydajnosc to juz profesjonalny kombajn montowany w kuchniach restauracyjnych :D . NIe spotkalem tak mocnego w normalnej ofercie nawet u takich mocarzy jak Miele, AEG, GE.

Wydawalo mi sie , ze Amica z 900m3/h to juz duzo, chociaz znalazlem u siebie w papierach firme , o ktorej nie moge powiedziec wiele- SYSTEM ISOLA 60x90 /300W/ firma Jan Kolbe , cena ok 4400 , wydajnosc ok 1100m3/h przy 49dB na II biegu ( czyli na maxa standard ok 52-53dB). Mysle , ze okapu taniej, o takiej wydajnosci i tym poziomie halasu bedzie trudno znalezc.

Cena nie mala ale zawsze to lepiej niz takie Miele Pro-Isola za min. 12 -16tys i na zamowienie.

Przy tego typu,skomplikowanych i trudno policzalnych pomieszczeniach powinienes miec oprocz okapu dodatkowo zamontowaną wentylacje mech. nawiewno-wywiewną.Mozna miec wowczas pochlaniacz o duzo mniejszej mocy.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...