Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W kwestii okapów polecam producenta:  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. W kwestii okapów polecam producenta:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Alison, a jaki masz okap? Jak się nazywa i czy cicho /jak cicho, do czego byś to porównała/ pracuje. Jestem zainteresowana firmą Faber bo mój okap jest do niczego. U znajomej okap firmy Faber na pierwszym biegu pracuje z głośnością pracy komputera. Cudo. Ale typ nie ten więc szukam innego.

Pozdrawiam

Ja kupilam Boscha, model w sredniej cenie. Niestety tak jak z calego sprzetu jestem bardzo zadowolona tak z okapu wrecz przeciwnie. Zapach smazonego miesa usuwa dobrze dopiero na 3 biegu, niestety na 3 dziala tak glosno, ze wlasnych mysli nie slychac jak sie trzyma glowe nad plyta. W pokoju nie mozna sluchac muzyki, nie ma mowy o rozmowie pomiedzy gotujacym a siedzacym pare metrow od kuchni.

Przyoszczedzilam a teraz bede sie meczyc :lol:

• 1 month później...

pięknie, pięknie

pochłaniacz zapachu i pochłaniacz czasu w jednym

Rozumiem że ma kamerkę, która patrzy na dół na garnki, a ekran wyświetla obraz z niej, czyli widok na garnki i to co się w nich kisi,

żeby nie przegapić momentu kiedy się zaczyna przypalać.

cena jest sporo za duża, bo TV/Monitor 17" LCD to koszt około 2kzł, okap powiedzmy że też 2k zł i powiedzmy pomysł i reszta 2kzł. W duży zaokrągleniu powiedzmy jest to 2 razy za dużo

oj chyba monitor ktory moze pracowac w tak wilgotnym srodowisku nie bedzie kosztowaql 2kPLN a ostatnio kolezanka kupowala okap wyspowy za 3,7 kPLN ...

ale generalnie bez sensu :D :roll:

pozdrawiam

• 2 months później...
  • 1 month później...

Jeśli mogę poradzić to polecam okap wpuszczany w szafkę- jeśli oczywiście macie szafki wiszące. Ja mam okap firmy Teka- kosztował ok.400zł. + szafka ok.700zł- ogólnie koszt niezbyt wygórowany. Jeśli chodzi o okap tradycyjny ze stali to należy się liczyć z ciągłym wycieraniem, polerowaniem etc. co by ten okap pieknie lśnił. Mojej mamie zajmuje to sporo czasu.

Ja jako człek nie lubiacy spędzać czasu ze ścierą ale lubiacy porządek staram sie o rozwiązania wymagające minimum nakładu pracy własnej za to maksimum korzyści. Takim wyborem jest z pewnością okap wpuszczany w szafkę. :D