ensignx 07.11.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wydaje mi się, że warto przejrzeć poniższą galerię zdjęć przedstawiającą błędy w wentylacji, odprowadzaniu spalin oraz ich konsekwencje. Zdjęcia opatrzone przystępnymi komentarzami: http://www.kominiarze.pl/?site=galeria Wydaje mi się, że tego linku jeszcze na forum nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 07.11.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No i zagwozdka. Mam strażaka, wszyscy wkoło mają. Montował (przynajmniej u mnie) miejscowy solidny kominiarz. Mam się bać ? Zdjąć ? Czy mogą być inne przyczyny takiego zasyfienia niż strażak ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 07.11.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Czyli jednak mój dekarz miał rację, że nie kazał montowac daszku lub"strażaka" na kanale od kominka.Ale zdjęcia ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 07.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No i zagwozdka. Mam strażaka, wszyscy wkoło mają. Montował (przynajmniej u mnie) miejscowy solidny kominiarz. Mam się bać ? Zdjąć ? Czy mogą być inne przyczyny takiego zasyfienia niż strażak ? pozdrawiam To nie "strażak" winien, tylko byle jak prowadzone palenie. Wszystko zaczyna się tam, na dole, w piecu. A strażak ? Ani ziębi, ani grzeje, taka jeszcze jedna "ozdoba" dachu. Daje korzyści: producentom, sprzedawcom i tym , co biorą kasę za montaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 07.11.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wydaje mi się, że warto przejrzeć poniższą galerię zdjęć przedstawiającą błędy w wentylacji, odprowadzaniu spalin oraz ich konsekwencje. Zdjęcia opatrzone przystępnymi komentarzami: http://www.kominiarze.pl/?site=galeria Wydaje mi się, że tego linku jeszcze na forum nie było. to jest kryptoreklama działanie nieetyczne, to jest forum pomocy a nie reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wydaje mi się, że warto przejrzeć poniższą galerię zdjęć przedstawiającą błędy w wentylacji, odprowadzaniu spalin oraz ich konsekwencje. Zdjęcia opatrzone przystępnymi komentarzami: http://www.kominiarze.pl/?site=galeria Wydaje mi się, że tego linku jeszcze na forum nie było. to jest kryptoreklama działanie nieetyczne, to jest forum pomocy a nie reklamy chrzanisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 07.11.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wydaje mi się, że warto przejrzeć poniższą galerię zdjęć przedstawiającą błędy w wentylacji, odprowadzaniu spalin oraz ich konsekwencje. Zdjęcia opatrzone przystępnymi komentarzami: http://www.kominiarze.pl/?site=galeria Wydaje mi się, że tego linku jeszcze na forum nie było. to jest kryptoreklama działanie nieetyczne, to jest forum pomocy a nie reklamy chrzanisz. myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata96 07.11.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Zdjęcie końcówki komina z systemem Schiedel Rondo Plus przedstawia źle wykonanie tejże końcówki!!Szalunek tracony powinien by niewidoczny. Tam powinna być szczelina służąca do wentylacji wełny to po pierwsze. Po drugie jeżeli czapa komina dotyka ceramicznej kształki to po pierwszym paleniu ostatnia kształka może ulec pęknięciu.Polecam oglądnięcie obrazkowej instrukcji montażu tegoż komina.A panowie kominiarze zanim pokażą zdjęcie to powinni chwilkę się zastanowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 to jest kryptoreklama działanie nieetyczne, to jest forum pomocy a nie reklamy chrzanisz. myślisz? taaa, spoko, ja na kryptoreklamę to pies jestem a wątek i link jest b.pożyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 07.11.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Spooooro !! wiadomości Zby5 co Cię tam zabolało , przecież żadnego producenta tam nie promują (przynajmniej ja nie zauważyłem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Najwyżej kominiarzy.pl , no ale kominiarze szczęście przynoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.11.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Zdjęcie końcówki komina z systemem Schiedel Rondo Plus przedstawia źle wykonanie tejże końcówki!! Szalunek tracony powinien by niewidoczny. Tam powinna być szczelina służąca do wentylacji wełny to po pierwsze. Po drugie jeżeli czapa komina dotyka ceramicznej kształki to po pierwszym paleniu ostatnia kształka może ulec pęknięciu. Polecam oglądnięcie obrazkowej instrukcji montażu tegoż komina. A panowie kominiarze zanim pokażą zdjęcie to powinni chwilkę się zastanowic. Nie tylko - rozwiązanie prezentowane na zdjęciu odprowadzenia kondensatu z rury spalinowej w kotle kondensacyjnym dodatkową rurką bezpośrednio z rury spalinowej do kanalizacji jest bez sensu - kondensat powinien spływać do kotła do wymiennika i stamtąd dopiero powinien być odprowadzany do kanalizacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 08.11.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Warto jednak dać 200-300 zł za roczny przegląd kominiarski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.11.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Macie takie daszki na zakonczeniu komina od kondensata?Zalujecie,ze je macie?Zatkaly Wam kiedys zima komin?A moze juz je odcieliscie?A moze...ja mam jakis inny kondensat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 12.11.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Macie takie daszki na zakonczeniu komina od kondensata?Zalujecie,ze je macie?Zatkaly Wam kiedys zima komin?A moze juz je odcieliscie?A moze...ja mam jakis inny kondensat..... Ja mam , nie żałuję , nie zatkały , jeszcze nie odciąłem - czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts