Gość tofek 16.10.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 cos na temat tej firmy moze ktos cos slyszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Tez dołączam sie do pytania !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 16.10.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 5 lat temu wymianiełem okna w bloku. Firma uchodziła za najlepszą w Trójmieście. Jestem zadowolony ale... raz okno mi się otworzyło podczas wiatru na rozszczelnieniu a inne zaczęło przeciekać i nie mogłem się doprosić, aby je wyregulowali. Po regulacji jest dobrze. Mieli jednak fatalnego mierniczego i parapety nie pasowały a okna zrobiły się za małe. (Teraz ponoć on już nie pracuje). W sumie po pięciu latach okna są białe, nie wypaczają się, chociaż były wiatry nad zatoką . Do remontowanego domu wybrałem jednak gealan. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 5 lat temu wymianiełem okna w bloku. Firma uchodziła za najlepszą w Trójmieście. Jestem zadowolony ale... raz okno mi się otworzyło podczas wiatru na rozszczelnieniu a inne zaczęło przeciekać i nie mogłem się doprosić, aby je wyregulowali. Po regulacji jest dobrze. Mieli jednak fatalnego mierniczego i parapety nie pasowały a okna zrobiły się za małe. (Teraz ponoć on już nie pracuje). W sumie po pięciu latach okna są białe, nie wypaczają się, chociaż były wiatry nad zatoką . Do remontowanego domu wybrałem jednak gealan. Pozdrawiam A jaki system Gealana bo nie kazdy ma Aprobatę Techniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 16.10.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 A jaki system Gealana bo nie kazdy ma Aprobatę Techniczną? Mam Gealan 7000. A oto strona z aprobatami ITB (Mam nadzieję, że wiarygodne) http://www.gealan.pl/?str=1&grupa=1&typ=1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Aprobata Techniczna to jedno, ale równie ważne jest posiadanie przez producenta okien Certyfikatu kub Deklaracji Zgodności z dana Aprobatą Techniczną. W przeciwnym razie taki wyrób został wprowadzony do sprzedaży niezgodnie z prawem. Grozi za to wysoka kara dla producenta, a całkiem mozliwe, jak piszesz, że kosztu takiego materiału bud. nie mozna uwzglednić w uldze remontowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 podoba mi sie w tej firmie ze gosc przyjezdza i mierzy okna na wlasna odpowiedzialnosc tak powiedziala kobietka w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Aprobata Techniczna to jedno, ale równie ważne jest posiadanie przez producenta okien Certyfikatu kub Deklaracji Zgodności z dana Aprobatą Techniczną. W przeciwnym razie taki wyrób został wprowadzony do sprzedaży niezgodnie z prawem. Grozi za to wysoka kara dla producenta, a całkiem mozliwe, jak piszesz, że kosztu takiego materiału bud. nie mozna uwzglednić w uldze remontowej Bzdury i truizmy. Aprobata sama w sobie jest rodzajem deklaracji producenta. Potwierdza on, że wyrób jest zgodny z określonymi przez niego wymaganiami. Aprobatę można stosować tylko wtedy, gdy nie na dany wyrób nie ma ustanowionych PN. Ulga remontowa nie ma nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts