Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuc czy tylko zakleic

skanus

Recommended Posts

Wiercąc dziury w podłodze na zamontowanie zestawu podtynkowego w lazience przewiercilem od góry rure kanalizacyjna od wanny. byla ona na głębokości ok. 3 centymetrów. Moge ją jakoś nie musząc kuc uszczelnic?? Jestem totalnie zielony w te klocki, ale nie powinna ona byc głębiej?? jak tak to czy w (razie gdybym musiał kuc ) mogę zrzucić odpowiedzialność na wykonawce (tj. nowe mieszkanie) że ta rura była za płytko??

Wiercąc dziury w podłodze na zamontowanie zestawu podtynkowego w lazience przewiercilem od góry rure kanalizacyjna od wanny. byla ona na głębokości ok. 3 centymetrów. Moge ją jakoś nie musząc kuc uszczelnic?? Jestem totalnie zielony w te klocki, ale nie powinna ona byc głębiej?? jak tak to czy w (razie gdybym musiał kuc ) mogę zrzucić odpowiedzialność na wykonawce (tj. nowe mieszkanie) że ta rura była za płytko??
Poproś o projekt instalacji. Wtedy będziesz wiedział, czy ta rura tam leży bo powinna tam leżeć, czy możesz mieć pretensje, że została wykonana niezgodnie z projektem.

Prosilem o projekt instalacji. powiedzieli ze go nie mam bo moje mieszkanie bylo robione w sobote - bo wtedy nie bylo aparatu. Smiechu warte.

No ale wracajac do problemu. Kuc, czy wystarczy jak w ta dziure wsadze kolka rozporowego (tego do montowania geberitu ) z silikonem?? A moze jest jakis lepszy sposób. Dziura w rurze ta ma ze 4mm i jest centralnie na gornej stronie, kolek to 10.