Pearl 16.10.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Jak wyliczyć zbrojenie na taras i schody na zewnątrz budynku?Taras będzie podparty na 8 słupach 37x37cm z klinkieru, a jego wymiary to 2,8mx6m + 1,5mx1m. Jaką grubość musi mieć płyta żelbetowa? Schody natomiast będą oparte na dwóch słupach 37x37cm, oraz zakotwione w ziemi swoim dolnym końcem. Szerokość schodów nie przekroczy 2m, wysokość najwyższego stopnia 2,5m. Stopni będzie 13 lub 14. Jak się to liczy? Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 16.10.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Pearl, wybacz, ale żeby umieć to policzyć trzeba skończyć przynajmniej technikum budowlane. Zatrudnij lepiej konstruktora, bo to tak, jakbyś chciał, zeby jakiś architekt z forum Ci dom za friko zaprojektował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 16.10.2003 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 rozumiem, że trafiłem właśnie na absolwenta takiego technikum: wink: ... Przepraszam, ale chodziło mi raczej o Wasze doświadczenia, bym mógł sprawdzić takiego właśnie konstruktora. Nie chciałbym nikogo okradać z jego wiedzy, ale z drugiej strony może czasem warto zrobić coś bezinteresownie Arsen? Cóż, myślałem, że taka jest właśnie idea tego forum: "coś wiem, więc o tym piszę, bo jutro dowiem się czegoś o czym nie wiem". Widocznie nie . Kończę wątek, a Arsenowi życzę wielu odpowiedzi na Jego posty Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 16.10.2003 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Pearl!Arsen byc moze dal ci odpowiedz zabarwiona ironia, ale mial racje. Do takiej roboty powininnes zatrudnic konstruktora, a jak juz Ci zaprojektuje i bedziesz mial watpliwosci, to wtedy pusc na forum opis tego co zrobil i wtedy na pewno dostaniesz konkretna odpowiedz. PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 18.10.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 rozumiem, że trafiłem właśnie na absolwenta takiego technikum: wink: (...) (..) Cóż, myślałem, że taka jest właśnie idea tego forum: "coś wiem, więc o tym piszę, bo jutro dowiem się czegoś o czym nie wiem" Jestem absolwentem technikum elektrycznego a potem Uniwerku, więc się mylisz, ale mam w rodzinie budowlańca i wiem, ile wysiłku wymaga wyliczenie tego, czego wymagasz na forum. A co do idei, to określiłeś ją dobrze, ale mocno przesadziłeś z wymaganiami właściwie zamieściłeś w swoim pierwszym poscie konkretne zamówienie na obliczenia konstrukcyjne, a forum nie służy do tego, zeby ktoś robił dla kogoś zlecenia za friko, i tu się zgodze całkowicie z wypowiedzią Jankesa. PS choć jak przeanalizowac posta, to jest to prosba o korepetycje z budownictwa, a nie zlecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts