Izabela Wawrzeń 08.11.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 chcę się podzielić z wami moimi obawami i wczymś upewnićotórz jesteśmy na etepie ocieplania domu który jeszcze nie jest ogrzewany ale od poniedziałku zaczynamy robić centrale ogrzewanie ,o co mi chodzi mam obawy ponieważ mamy położone wewnętrzne tynki które caly czas schną i jednocześnie położony styropian, a za chwile siatka czyli całe ocieplenie ,mój mąż twierdzi, że ogrzewanie domu przez całą zime i jednoczesne wietrzenie wystarczy aby dom ładnie dosechł i wtedy żadna wilgoć nie wejdzie (twierdzi ,że jest to logiczne)i to są moje obawy czy rzeczywiście wyschną ściany?????? chcemy się wprowadzić wiosną ,a przez całą zime coś po malutku robić w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 08.11.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Ni ma problemu wyschnie, dom wysycha do 4 lat , ja zamieszkałem zaraz po zakoniczeniu budowy i zero jakiejś wilgoć Mąż ma racje, zawsze ma racje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 09.11.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 styropian zastosowany o zewnątrz w niczym nie przeszkadza aby tynki wewnętrzne wyschły, no chyba że mury nie zdąrzyły przeschnąc wtedy mur będzie oddawał wilgoc do wewnątrz i za czym idzie tynk może długo schnąc.A jeżeli wszystko było zgodnie z planem to tak jak muwi mąz jest dobrze, czyli grzanie z zmiennym wietrzeniem w ciepłe dni wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts