Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niedoszacowany kredyt

pik33

Recommended Posts

Dostałem kredyt mieszkaniowy (z GE BM) w wysokości 80% planowanej przez rzeczoznawcę wartości rynkowej domu. Tego już było o kilka tysięcy mniej niż w kosztorysie, ale...

Wszystko było dobrze dopóki nie przyszła kolej na dach - był o kilka tysięcy za drogi (w porównaniu z kosztorysem). Poza tym - zapomniałem zupełnie o kosztach ścian działowych poddasza, nie wkalkulowanych nigdzie...

Liczyłem jeszcze na pożyczkę z Zakładowego Funduszu Mieszkaniowego - właśnie okazało się że nie dostanę jej teraz z braku środków. Następna komisja w styczniu...

Brak mi jakichś 10000 złotych żeby odzyskać płynność budowy, 20000 żeby zrobić wszystko do końca

Zatrzymać budowy też nie mogę, zaawansowanie jest takie że trzeba w środku grzać, i w dodatku spłacać odsetki od już zaciągniętego kredytu... poza tym jeśli wstrzymam budowę, i tak będę musiał renegocjować kredyt - mam termin zakończenia budowy na koniec listopada...

Załamałem się...

Co robić???

(poza tym że się upić z rozpaczy... )

Iść do GE BM, renegocjować wysokość kredytu (czy to w ogóle możliwe?), czy może skorzystać z ofert różnego rozdzaju "Skoków", "Lukasów", itp wynalazków??? - wszystko to ma oprocentowanie cokolwiek wysokie...

Niech to jasny.... :evil: :cry:

Moja koleżanka z pracy ma taki sam kredyt jak Ty z GE. W chwili ma obecnej ma problemy finansowe, nie spłaca terminowo kredytu hipotecznego, w związku z tym często ich odwiedza i dzwoni, że to się spóźni, że ma złą sytuację materialną - i o dziwo idą jej na rękę, są bardzo wyrozumiali.

Być może i Ciebie potraktują poważnie, a nie od razu jak oszusta i może warto renegocjować warunki, w końcu życie i budowa zawsze plecie jakieś figle i nie zapowiedziane różne sytuacje.

Przemyśl to i głowa do góry!

ps. SkOK - jest jednym z najdroższych banków, zwiększone raty z renegocjacji wyjdą Cię i tak mniej niż kredyty z banków, które wymieniłeś.

pozdr....G

Piku, jak się nie upijesz, to jesteś jakieś 200 zł i dwa dni do przodu... (co najmniej...)

Koniecznie zacznij od swojego banku - spisz sobie wszystkie niepowodzenia (niedoszacowanie, brak pożyczki z pracy, terminy etc.);banki dają kredyty refinansowe - jeśli masz jako taką zdolność kredytową, przecież im też zależy, żebyś był szczęśliwym posiadaczem wolnej hipoteki :) w SWOIM domu...

GEBM

GEBM

expander

I nie pij!! to nic nie da.. wytrzeźwiejesz, a problemy niestety będą dalej...

• 1 month później...