pik33 16.10.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Dostałem kredyt mieszkaniowy (z GE BM) w wysokości 80% planowanej przez rzeczoznawcę wartości rynkowej domu. Tego już było o kilka tysięcy mniej niż w kosztorysie, ale... Wszystko było dobrze dopóki nie przyszła kolej na dach - był o kilka tysięcy za drogi (w porównaniu z kosztorysem). Poza tym - zapomniałem zupełnie o kosztach ścian działowych poddasza, nie wkalkulowanych nigdzie... Liczyłem jeszcze na pożyczkę z Zakładowego Funduszu Mieszkaniowego - właśnie okazało się że nie dostanę jej teraz z braku środków. Następna komisja w styczniu... Brak mi jakichś 10000 złotych żeby odzyskać płynność budowy, 20000 żeby zrobić wszystko do końca Zatrzymać budowy też nie mogę, zaawansowanie jest takie że trzeba w środku grzać, i w dodatku spłacać odsetki od już zaciągniętego kredytu... poza tym jeśli wstrzymam budowę, i tak będę musiał renegocjować kredyt - mam termin zakończenia budowy na koniec listopada... Załamałem się... Co robić??? (poza tym że się upić z rozpaczy... ) Iść do GE BM, renegocjować wysokość kredytu (czy to w ogóle możliwe?), czy może skorzystać z ofert różnego rozdzaju "Skoków", "Lukasów", itp wynalazków??? - wszystko to ma oprocentowanie cokolwiek wysokie... Niech to jasny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 16.10.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Moja koleżanka z pracy ma taki sam kredyt jak Ty z GE. W chwili ma obecnej ma problemy finansowe, nie spłaca terminowo kredytu hipotecznego, w związku z tym często ich odwiedza i dzwoni, że to się spóźni, że ma złą sytuację materialną - i o dziwo idą jej na rękę, są bardzo wyrozumiali.Być może i Ciebie potraktują poważnie, a nie od razu jak oszusta i może warto renegocjować warunki, w końcu życie i budowa zawsze plecie jakieś figle i nie zapowiedziane różne sytuacje. Przemyśl to i głowa do góry! ps. SkOK - jest jednym z najdroższych banków, zwiększone raty z renegocjacji wyjdą Cię i tak mniej niż kredyty z banków, które wymieniłeś. pozdr....G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 16.10.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 witam mam również kredyt w GE (Poznań) - nie korzystałem - ale wiem ,że można aneksować umowę i podwyższyć kwotę kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kry 16.10.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Jak każdą umowę można negocjować. W moim banku BPH za zmianę (aneks) płaci się 150zł. Ale w Twoim przypadku trzeba będzie na pewno na nowo wycenić Twoją zdolność kredytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 16.10.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Tak na logikę, to jeśli masz zdolność kredytową, to bank nie powinien robić problemów ze zwiększeniem kwoty kredytu, w końcu to dla nich dodatkowy zarobek... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.10.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Piku, jak się nie upijesz, to jesteś jakieś 200 zł i dwa dni do przodu... (co najmniej...) Koniecznie zacznij od swojego banku - spisz sobie wszystkie niepowodzenia (niedoszacowanie, brak pożyczki z pracy, terminy etc.);banki dają kredyty refinansowe - jeśli masz jako taką zdolność kredytową, przecież im też zależy, żebyś był szczęśliwym posiadaczem wolnej hipoteki w SWOIM domu... GEBM GEBM expander I nie pij!! to nic nie da.. wytrzeźwiejesz, a problemy niestety będą dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.10.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Tak jest. I informuj nas na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.12.2003 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 chyba jeszcze pije a może dostał kasę i już mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.12.2003 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 odcieli mu internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts