Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego D12a Marioli w Łodzi :)

Recommended Posts

Tak braliśmy pod uwagę PKO BP , ale jakoś tak mieliśmy szczęscie gadać z samymi niekompetentnymi ludzmi i nas w końcu odrzuciło . Zresztą nie podobało nam się i to bardzo że (może znów ta niekompetencja ) faktury na wszystko chieli .

Finalne podpisy złożyliśmy półtora tygodnia temu . Ale jeszcze do wczoraj jezdzilismy , za róznymi podpisikami . No bo wiesz te wszystkie ubezpieczenia , umowy na prowadzenie konta , na karte kredytową (wcisneli a jakże) i tak dalej .

Pierwsze rozeznanie robilismy pod koniec zeszłego roku w obu bankach . Potem drugie podejscie przełom luty/marzec i finalne podejscie w połowie marca , ale już o tydzień za póżno .

• Odpowiedzi 440
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak braliśmy pod uwagę PKO BP , ale jakoś tak mieliśmy szczęscie gadać z samymi niekompetentnymi ludzmi i nas w końcu odrzuciło . Zresztą nie podobało nam się i to bardzo że (może znów ta niekompetencja ) faktury na wszystko chieli .

Finalne podpisy złożyliśmy półtora tygodnia temu . Ale jeszcze do wczoraj jezdzilismy , za róznymi podpisikami . No bo wiesz te wszystkie ubezpieczenia , umowy na prowadzenie konta , na karte kredytową (wcisneli a jakże) i tak dalej .

Pierwsze rozeznanie robilismy pod koniec zeszłego roku w obu bankach . Potem drugie podejscie przełom luty/marzec i finalne podejscie w połowie marca , ale już o tydzień za póżno .

jak pytalam o ten kredyt w PKO BP w Łodzi to faktur nie chcieli :roll: i wydawaloby sie. ze to warunki ogolnopolskie wiec moze rzeczywiscie spotkaliscie sie z typowa niekompetencja :(

a jak w PKO SA w polowie marca pytalam o warunki kredytu to powiedziano mi, ze oprocentowanie 4,8%, marza w przedziale 2,0 - 2,7% i prowizja 1% :roll:

a ta karte krdytowa to Wam pewnie wcisneli, zebyscie jeszcze wiekszej marzy nie dostali choc i tak 3% to jak dla mnie wysoko, a moze teraz jeszcze wiecej :evil:

kto mogl to dobrze zrobil biorac kredyt na przelomie roku grudzien/styczen ........ ale my nie mielismy jeszcze PNB :(

No to widocznie są spore różnice w zależności od miejsca w kraju . Bo wyliczone warunki mieliśmy gorsze właśnie w PKO BP i to nawet wliczając w to tę zwiększoną marżę. :(

A co do załatwiania na przełomie roku , jakbyśmy mieli zaczętą budowę w grudniu to staralibyśmy się o kredyt właśnie wtedy . No niestety zaczeliśmy dużo pózniej. :(

Ola przy tempie Twoich prac to to Boze Narodzenie wydaje sie byc calkiem calkiem realne

Bo na razie jest kasa z mieszkania :lol: Jak się skończy ( a skończy się na dachu) to zwolnimy, bo będzie z dodatkowych dochodów :( a kredytu boimy siędobrać. Więc wielkanoc 2010 to marzenie, choć nieco realne

Ola przy tempie Twoich prac to to Boze Narodzenie wydaje sie byc calkiem calkiem realne

Bo na razie jest kasa z mieszkania :lol: Jak się skończy ( a skończy się na dachu) to zwolnimy, bo będzie z dodatkowych dochodów :( a kredytu boimy siędobrać. Więc wielkanoc 2010 to marzenie, choć nieco realne

a wszystko te kochane pieniazki :wink: :(

• 2 weeks później...

Cześć

Mam pytanie odnośnie lini rozgraniczającej która wchodziła Ci w działkę. Ja chciałabym w końcu zrobić pożądne ogrodzenie i zgłosić je do gminy ale ta linia 2 metry w głąb działki mnie denerwuje. Chciałabym odgrodzić całą swoją działkę a nie mogę. Jak to było u Ciebie? Jakim cudem udało się ci wywalczyć w gminie? Pozdrawiam. Jak znajdziesz chwilę czasu to odpisz na prv. Z góry dziękuję.

Cześć

Mam pytanie odnośnie lini rozgraniczającej która wchodziła Ci w działkę. Ja chciałabym w końcu zrobić pożądne ogrodzenie i zgłosić je do gminy ale ta linia 2 metry w głąb działki mnie denerwuje. Chciałabym odgrodzić całą swoją działkę a nie mogę. Jak to było u Ciebie? Jakim cudem udało się ci wywalczyć w gminie? Pozdrawiam. Jak znajdziesz chwilę czasu to odpisz na prv. Z góry dziękuję.

u nas wygladalo to troche inaczej, poniewaz nasza dzialka jednym bokiem przylega do ulicy łodzkiej i wlasnie od tej strony gmina Aleksandrow widziala te linie rozgraniczajaca. My sprawe zalatwilismy w Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Lodzi, wiec raczej niewiele moge pomoc.

Oooooo , i ruszyliście z kopyta. :D A ciekawe co by Panowie budowlańcy powiedzieli jakby w moim błocie mieli wyznaczać domek, hihihi. Będę śledzić Was. :D

zapraszam :D wiesz, no wlasnie Ci moi budowlancy w blocie nie chcieli pracowac :wink: :( dlatego zamiast ruszyc na poczatku kwietnia ruszamy na koniec maja :roll:

Witam , słoneczko dzisiaj przygrzewa.... nic się nie chce.

Ta łogromiasto skrzynka :o Jakiś warsztat będziecie mieli na tej działce ? To już docelowe , czy tylko na czas budowy ?

pozdrav

Ta wielka skrzyna to juz docelowo, jest w niej miejsce na jeszcze jedno przylacze dla sasiada :D A zadnego warsztatu na dzialce miec nie bedziemy :lol: :lol: :lol: Poza oczywiscie warsztatem budowy domu :lol: :lol: :lol:

Dzień Dobry

Wpadłem na chwilkę zobaczyć postępy na budowie . Trochę mnie zastanowiła informacja o ławach . Jakie duże Wy je macie skoro poszło aż 26 m3 ? :o

pozdrawiam

mamy 100 mb law fundamentowych, na 70 cm glebokie, a szerokie u gory na ok 35 cm a na dole ok 50 cm i w sumie weszlo 27 m3 ale bylo nawet ciut za duzo, starczyloby 26 m3

Z zaciekawieniem obserwujemy postępy prac!

My wybraliśmy przeciwny kierunek i nasz domek będzie w Tuszynie. Zwielu powodów bardziej nam on odpowiadał, do tego cena działki też dobra.

Mamy podobną sytuację, że część działki będzie trzeba oddać gminie na poszerzenie drogi.

Jak to się zakończyło u was?

Namiar na hydraulika wysłałem na PW. Mam nadzieję, że się dogadacie bez problemów. Na Rąbieniu i okolicach Aleksandrowa z tego co mi wiadomo robił nie jedną robotę więc pewnie będziecie mogli zaczerpnąć innej opinii.

Pozdrawiamy!

A&K

Z zaciekawieniem obserwujemy postępy prac!

My wybraliśmy przeciwny kierunek i nasz domek będzie w Tuszynie. Zwielu powodów bardziej nam on odpowiadał, do tego cena działki też dobra.

Mamy podobną sytuację, że część działki będzie trzeba oddać gminie na poszerzenie drogi.

Jak to się zakończyło u was?

Namiar na hydraulika wysłałem na PW. Mam nadzieję, że się dogadacie bez problemów. Na Rąbieniu i okolicach Aleksandrowa z tego co mi wiadomo robił nie jedną robotę więc pewnie będziecie mogli zaczerpnąć innej opinii.

Pozdrawiamy!

A&K

witam serdecznie :lol: :lol: :lol:

dzieki za info nt hydraulia :D

u nas gmina odstapila od wydzielenia z naszej dzialki pasa na poszerzenie drogi, zreszta pisalam o tym ciut wyzej w komentarzach

pozdrawiam