Fenix999 09.05.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Tak braliśmy pod uwagę PKO BP , ale jakoś tak mieliśmy szczęscie gadać z samymi niekompetentnymi ludzmi i nas w końcu odrzuciło . Zresztą nie podobało nam się i to bardzo że (może znów ta niekompetencja ) faktury na wszystko chieli . Finalne podpisy złożyliśmy półtora tygodnia temu . Ale jeszcze do wczoraj jezdzilismy , za róznymi podpisikami . No bo wiesz te wszystkie ubezpieczenia , umowy na prowadzenie konta , na karte kredytową (wcisneli a jakże) i tak dalej . Pierwsze rozeznanie robilismy pod koniec zeszłego roku w obu bankach . Potem drugie podejscie przełom luty/marzec i finalne podejscie w połowie marca , ale już o tydzień za póżno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.05.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Tak braliśmy pod uwagę PKO BP , ale jakoś tak mieliśmy szczęscie gadać z samymi niekompetentnymi ludzmi i nas w końcu odrzuciło . Zresztą nie podobało nam się i to bardzo że (może znów ta niekompetencja ) faktury na wszystko chieli . Finalne podpisy złożyliśmy półtora tygodnia temu . Ale jeszcze do wczoraj jezdzilismy , za róznymi podpisikami . No bo wiesz te wszystkie ubezpieczenia , umowy na prowadzenie konta , na karte kredytową (wcisneli a jakże) i tak dalej . Pierwsze rozeznanie robilismy pod koniec zeszłego roku w obu bankach . Potem drugie podejscie przełom luty/marzec i finalne podejscie w połowie marca , ale już o tydzień za póżno . jak pytalam o ten kredyt w PKO BP w Łodzi to faktur nie chcieli i wydawaloby sie. ze to warunki ogolnopolskie wiec moze rzeczywiscie spotkaliscie sie z typowa niekompetencja a jak w PKO SA w polowie marca pytalam o warunki kredytu to powiedziano mi, ze oprocentowanie 4,8%, marza w przedziale 2,0 - 2,7% i prowizja 1% a ta karte krdytowa to Wam pewnie wcisneli, zebyscie jeszcze wiekszej marzy nie dostali choc i tak 3% to jak dla mnie wysoko, a moze teraz jeszcze wiecej kto mogl to dobrze zrobil biorac kredyt na przelomie roku grudzien/styczen ........ ale my nie mielismy jeszcze PNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 09.05.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 No to widocznie są spore różnice w zależności od miejsca w kraju . Bo wyliczone warunki mieliśmy gorsze właśnie w PKO BP i to nawet wliczając w to tę zwiększoną marżę. A co do załatwiania na przełomie roku , jakbyśmy mieli zaczętą budowę w grudniu to staralibyśmy się o kredyt właśnie wtedy . No niestety zaczeliśmy dużo pózniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 09.05.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Ola przy tempie Twoich prac to to Boze Narodzenie wydaje sie byc calkiem calkiem realne Bo na razie jest kasa z mieszkania Jak się skończy ( a skończy się na dachu) to zwolnimy, bo będzie z dodatkowych dochodów a kredytu boimy siędobrać. Więc wielkanoc 2010 to marzenie, choć nieco realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.05.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Ola przy tempie Twoich prac to to Boze Narodzenie wydaje sie byc calkiem calkiem realne Bo na razie jest kasa z mieszkania Jak się skończy ( a skończy się na dachu) to zwolnimy, bo będzie z dodatkowych dochodów a kredytu boimy siędobrać. Więc wielkanoc 2010 to marzenie, choć nieco realne a wszystko te kochane pieniazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 10.05.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam, Faktycznie szkoda, że nie wylądowaliście na Wiskitnie bo my tez bylibyśmy sąsiadami Życzę powodzenia i cierpliwości w czekaniu na ekipę. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.05.2009 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam, Faktycznie szkoda, że nie wylądowaliście na Wiskitnie bo my tez bylibyśmy sąsiadami Życzę powodzenia i cierpliwości w czekaniu na ekipę. Pozdrawiam Ya ciepliwosci potrzeba duuuuuuuuzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 20.05.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 CześćMam pytanie odnośnie lini rozgraniczającej która wchodziła Ci w działkę. Ja chciałabym w końcu zrobić pożądne ogrodzenie i zgłosić je do gminy ale ta linia 2 metry w głąb działki mnie denerwuje. Chciałabym odgrodzić całą swoją działkę a nie mogę. Jak to było u Ciebie? Jakim cudem udało się ci wywalczyć w gminie? Pozdrawiam. Jak znajdziesz chwilę czasu to odpisz na prv. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 20.05.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Cześć Mam pytanie odnośnie lini rozgraniczającej która wchodziła Ci w działkę. Ja chciałabym w końcu zrobić pożądne ogrodzenie i zgłosić je do gminy ale ta linia 2 metry w głąb działki mnie denerwuje. Chciałabym odgrodzić całą swoją działkę a nie mogę. Jak to było u Ciebie? Jakim cudem udało się ci wywalczyć w gminie? Pozdrawiam. Jak znajdziesz chwilę czasu to odpisz na prv. Z góry dziękuję. u nas wygladalo to troche inaczej, poniewaz nasza dzialka jednym bokiem przylega do ulicy łodzkiej i wlasnie od tej strony gmina Aleksandrow widziala te linie rozgraniczajaca. My sprawe zalatwilismy w Miejskiej Pracowni Urbanistycznej w Lodzi, wiec raczej niewiele moge pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.05.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dobry wieczór No to gratulacje z powodu rozpoczęcia tej mordęgi . Żartuje oczywiście . Oby wszystko ułożyło się po waszej myśli w ciągu najbliższych miesięcy . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.05.2009 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 oby oby pierwsze foty z budowy juz sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 24.05.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Oooooo , i ruszyliście z kopyta. A ciekawe co by Panowie budowlańcy powiedzieli jakby w moim błocie mieli wyznaczać domek, hihihi. Będę śledzić Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.05.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Oooooo , i ruszyliście z kopyta. A ciekawe co by Panowie budowlańcy powiedzieli jakby w moim błocie mieli wyznaczać domek, hihihi. Będę śledzić Was. zapraszam wiesz, no wlasnie Ci moi budowlancy w blocie nie chcieli pracowac dlatego zamiast ruszyc na poczatku kwietnia ruszamy na koniec maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 24.05.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam , słoneczko dzisiaj przygrzewa.... nic się nie chce. Ta łogromiasto skrzynka Jakiś warsztat będziecie mieli na tej działce ? To już docelowe , czy tylko na czas budowy ? pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.05.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam , słoneczko dzisiaj przygrzewa.... nic się nie chce. Ta łogromiasto skrzynka Jakiś warsztat będziecie mieli na tej działce ? To już docelowe , czy tylko na czas budowy ? pozdrav Ta wielka skrzyna to juz docelowo, jest w niej miejsce na jeszcze jedno przylacze dla sasiada A zadnego warsztatu na dzialce miec nie bedziemy Poza oczywiscie warsztatem budowy domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 31.05.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Dzień Dobry Wpadłem na chwilkę zobaczyć postępy na budowie . Trochę mnie zastanowiła informacja o ławach . Jakie duże Wy je macie skoro poszło aż 26 m3 ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 31.05.2009 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Dzień Dobry Wpadłem na chwilkę zobaczyć postępy na budowie . Trochę mnie zastanowiła informacja o ławach . Jakie duże Wy je macie skoro poszło aż 26 m3 ? pozdrawiam mamy 100 mb law fundamentowych, na 70 cm glebokie, a szerokie u gory na ok 35 cm a na dole ok 50 cm i w sumie weszlo 27 m3 ale bylo nawet ciut za duzo, starczyloby 26 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 01.06.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Z zaciekawieniem obserwujemy postępy prac! My wybraliśmy przeciwny kierunek i nasz domek będzie w Tuszynie. Zwielu powodów bardziej nam on odpowiadał, do tego cena działki też dobra. Mamy podobną sytuację, że część działki będzie trzeba oddać gminie na poszerzenie drogi.Jak to się zakończyło u was? Namiar na hydraulika wysłałem na PW. Mam nadzieję, że się dogadacie bez problemów. Na Rąbieniu i okolicach Aleksandrowa z tego co mi wiadomo robił nie jedną robotę więc pewnie będziecie mogli zaczerpnąć innej opinii. Pozdrawiamy! A&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 01.06.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Z zaciekawieniem obserwujemy postępy prac! My wybraliśmy przeciwny kierunek i nasz domek będzie w Tuszynie. Zwielu powodów bardziej nam on odpowiadał, do tego cena działki też dobra. Mamy podobną sytuację, że część działki będzie trzeba oddać gminie na poszerzenie drogi. Jak to się zakończyło u was? Namiar na hydraulika wysłałem na PW. Mam nadzieję, że się dogadacie bez problemów. Na Rąbieniu i okolicach Aleksandrowa z tego co mi wiadomo robił nie jedną robotę więc pewnie będziecie mogli zaczerpnąć innej opinii. Pozdrawiamy! A&K witam serdecznie dzieki za info nt hydraulia u nas gmina odstapila od wydzielenia z naszej dzialki pasa na poszerzenie drogi, zreszta pisalam o tym ciut wyzej w komentarzach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 04.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Dobry wieczór Ja tylko na chwilkę . Domek - piękny . Toi-toi - prima sort . Mnie też zostały trzy palety bloczków . Opłaty w banku rzekłbym że w normie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts