Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego D12a Marioli w Łodzi :)

Recommended Posts

Maren aco masz nad wejściem do domu? boazerię czy płytę betonową ? i jeszcze jedno ile płaciłaś za rekuperację i jak głęboko trzeba kopać ile rur itp ? :)

nad wejsciem mamy jeszcze nie zdjete dechy pozostale po szalowaniu :wink: :D za wykonanie instalacji do rekuperacji zaplacilam 7500 zl + do tego koszt wymiennika ok 9500 zl, ja mam tylko rekuperacje bez GWC zatem zadnych rur nie kopano

• Odpowiedzi 440
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj

ale siędzieje

Piękne okna - szczególnie te balkonowe :D :D :D Jaką masz wysokość pomieszczećń (docelowo :wink: )

Powiedz proszę ile może kosztować położenie samych rur od odkurzacza cenrtralnego (montaż i materiał 2gniazda i szufelka) bez odkurzacza (na razie)

Czy drzwi zewnętrzne masz już docelowe czy też te ładne drzwi na zdjęciu to tymczasowe?

Jaka firma montowała Ci alarm i za ile?

Co do tynków i ich powierzchni - jak pierwszy raz sobie liczyłam powierzchnię moich i mi wyszło ok 750m2 to zdębiałam i uznałam że się pomylilam i ...liczyłam od nowa :lol:

Witaj

ale siędzieje

Piękne okna - szczególnie te balkonowe :D :D :D Jaką masz wysokość pomieszczećń (docelowo :wink: )

Powiedz proszę ile może kosztować położenie samych rur od odkurzacza cenrtralnego (montaż i materiał 2gniazda i szufelka) bez odkurzacza (na razie)

Czy drzwi zewnętrzne masz już docelowe czy też te ładne drzwi na zdjęciu to tymczasowe?

Jaka firma montowała Ci alarm i za ile?

Co do tynków i ich powierzchni - jak pierwszy raz sobie liczyłam powierzchnię moich i mi wyszło ok 750m2 to zdębiałam i uznałam że się pomylilam i ...liczyłam od nowa :lol:

wysokosc pomieszczen docelowo bedzie 2,65 cm, mogloby byc nieco wyzej, ale teraz juz tego zmienic sie nie da :wink: :lol:

instalacja odkurzacza to koszt 200 zl od punktu, czyli u Ciebie ok 600 zl

alarm zalozyl mi maz znajomej wlasnie z tego forum :lol: i zaplacilam 2500 zl :roll:

drzwi mamy tymczasowe :p

ja wlasnie swoje sciany obtynkowane mialam dzisiaj pomierzyc, ale czasu nie starczylo bo tyle sprzatania, podlogi zamiatam co chwila i ciagle brudno :wink: :lol: Ale, ze u Ciebie wychodzi ponac 700 m2 ........ hmmmmmm jak ponownie mierzylas tez tyle wyszlo ??

• 2 weeks później...

Jak teraz ponownie mierzyłam to na szczęście wyszło mniej :roll: :lol:

Kto Ci układał instalacjęodkurzacza? dasz namiar? :p

Oj jak fajnie że Ci już tynki schną do nas mają wejść w październiku :roll:

wstaw paręzdjęćogrodu z góami :lol:

A i jeszcze mam pytanie o wyprzedaż baranka - a jakie to tynki i kolory bo bym była chętna :roll: :oops:

Jak teraz ponownie mierzyłam to na szczęście wyszło mniej :roll: :lol:

Kto Ci układał instalacjęodkurzacza? dasz namiar? :p

Oj jak fajnie że Ci już tynki schną do nas mają wejść w październiku :roll:

wstaw paręzdjęćogrodu z góami :lol:

A i jeszcze mam pytanie o wyprzedaż baranka - a jakie to tynki i kolory bo bym była chętna :roll: :oops:

instalacje odkurzacza robili mi panowie z firmy Sowa, podaje tel do p. Jarka 0 601 211 233. Ja jestem bardzo zadowolona z ich pracy. U mnie po instalacji odkurzacza spadla nam decha na jedna z rur, ktora to rozstrzaska sie w miazge :cry: Zadzwonilam do p. Jarka i nie bylo zadnego problemu, zeby wlasciwie tego samego dnia ktos przyjechal i naprawil rure bez jakichkolwiek dodatkowych kosztow za to. Zdecydowanie polecam :D

Na dzialce jestem ostatnio dwa razy w ciagu dnia, ale jakos zawsze bez aparatu :roll: Moze dzis popoludniu porobie jakies fotki :wink: :lol:

Odnosnie wyprzedazy baranka :wink: to jest juz po temacie, bo wszystko co bylo juz sie sprzedalo :roll: Byla to wyprzedaz artykulow z konczaca sie data waznosci dla pracownikow, ja jakos na nic sie nie zdecydowalam wiec sami bedziemy niestety kupowac po mega cenach :(

Witam

zaglądam do Ciebie i podziwiam jak rośnie domek. My niestety jesteśmy "troszkę" opóźnieni w stosunku do Waszego domku bo u nas robi się właśnie dach. Mam pytanie odnośnie wpisu w dzienniku z 10 września . Czy możesz zdradzić gdzie można nabyć ziemię do podniesienia terenu w takiej dobrej cenie?? U nas niestety też teren podnosimy i przyda się praktycznie każda ilość a jak cena jest niezbyt wygórowana to biorę od ręki :D .

Pozdrawiam

Witam

zaglądam do Ciebie i podziwiam jak rośnie domek. My niestety jesteśmy "troszkę" opóźnieni w stosunku do Waszego domku bo u nas robi się właśnie dach. Mam pytanie odnośnie wpisu w dzienniku z 10 września . Czy możesz zdradzić gdzie można nabyć ziemię do podniesienia terenu w takiej dobrej cenie?? U nas niestety też teren podnosimy i przyda się praktycznie każda ilość a jak cena jest niezbyt wygórowana to biorę od ręki :D .

Pozdrawiam

witam serdecznie :D

odnosnie ziemi wysylalam info na priv

pozdrawiam

Witamy

Pozwoliliśmy sobie pobuszować po Waszym dzienniku i jesteśmy pod wrażeniem prowadzonej "księgowości" :wink:

Zapytamy: i jak się to ma do kosztów uwidocznionych na projekcie?????

Trzymamy kciuki.... :D

D i A

witam w skromnych progach :wink: :lol:

poniesione wydatki zapisuje z czystej ciekawosci ile ten dom bedzie nas kosztowal a dwa dla porownania dla odwiedzajacych :lol: ale nie mam pojecia jak sie moje wydatki maja do uwidocznionych w projekcie :-? :-? :-? dom jest bardzo zmieniony, przede wszystkim duzo powiekszony, wiec ciezko porownac :roll:

Porownalam co nieco :lol: :lol: :lol: Mozna uznac, ze budujemy dobrze, powiedzialabym nawet bardzo dobrze :lol: Tym bardziej, ze powierzchnia zabudowy przytulnego wg projektu to 185 m2, a naszego domku 270 m2 :o

koszt zero wg projektu - 37700 zl, ja wydalam 35300 zl :D

koszt stanu surowego wg projektu 129000 zl, ja wydalam 135000 zl

dalszego porowania brak :wink: :D

planuje od 1 lutego mieszkac "na swoim" Czy sie uda czy podlacza mi do tego czasu gaz caly czas mam nadzieje, ze tak

CZy gazownia podłącza gaz cały rok? bo mnie się obiło o uszy że jak czegoś nie zrobią w październiku to potem w marcu dopiero ruszają :roll:

I powiedz mi proszę co u Ciebie gazownia robi? samo podłączenie? przyłacze? kawałek gazociągu? (bo u mnie ma być 20m gazociągu potem ileś tam metrów przyłącza i termin mam na kwiecień, ale się zastanawiam czy wnioskować o jakieś przyspieszenie :roll:

CZy gazownia podłącza gaz cały rok? bo mnie się obiło o uszy że jak czegoś nie zrobią w październiku to potem w marcu dopiero ruszają :roll:

hmmmm przyznam szczerze - nie wiem, odgornie chyba tak jest, ale wydaje mnie sie, ze zrobia przylacze nawet w listopadzie, pod warunkiem, ze nie ma mrozow

I powiedz mi proszę co u Ciebie gazownia robi? samo podłączenie? przyłacze? kawałek gazociągu? (bo u mnie ma być 20m gazociągu potem ileś tam metrów przyłącza i termin mam na kwiecień, ale się zastanawiam czy wnioskować o jakieś przyspieszenie :roll:

gazownia ma wykonac przylacze gazociagu do dzialki, do skrzynki w ogrodzeniu (ok 10 m), reszte zalatwiam sama, tzn. skrzynke w ogrodzeniu, przylacze od ogrodzenia do budynku (ok. 14 m) i wew budynku do kotlowni (ok. 6 m). Nie mam jeszcze tego zrobionego, rozmawialam z jednym wykonawca (zreszta polecanym na tablicy ogloszen) narazie wycenil zrobienie tego za kwote 3500 zl, mialam zorientowac sie czy to dobra cena, ale jakos mi ulecialo i nie porownalam :(

Porownalam co nieco :lol: :lol: :lol: Mozna uznac, ze budujemy dobrze, powiedzialabym nawet bardzo dobrze :lol: Tym bardziej, ze powierzchnia zabudowy przytulnego wg projektu to 185 m2, a naszego domku 270 m2 :o

Dałaś tylko dowód na to ze nie pomyliłem się co do Twoich umiejętności księgowych :wink:

Tu się zaoszczędzi tam się wyda troszkę więcej , a i tak bilans musi wyjść na zero :D

Dałaś tylko dowód na to ze nie pomyliłem się co do Twoich umiejętności księgowych :wink:

Tu się zaoszczędzi tam się wyda troszkę więcej , a i tak bilans musi wyjść na zero :D

do bycia ksiegowa to mi daleko :wink: :D ale faktem jest, ze niestety musimy liczyc sie z kasa, bo za duzo jej nie ma :cry: wiec masz racje, na jednym sie zaoszczedzi, a na drugie wyda sie wiecej :wink: :lol: