maren100 06.09.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Maren aco masz nad wejściem do domu? boazerię czy płytę betonową ? i jeszcze jedno ile płaciłaś za rekuperację i jak głęboko trzeba kopać ile rur itp ? nad wejsciem mamy jeszcze nie zdjete dechy pozostale po szalowaniu za wykonanie instalacji do rekuperacji zaplacilam 7500 zl + do tego koszt wymiennika ok 9500 zl, ja mam tylko rekuperacje bez GWC zatem zadnych rur nie kopano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.09.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witaj ale siędzieje Piękne okna - szczególnie te balkonowe Jaką masz wysokość pomieszczećń (docelowo ) Powiedz proszę ile może kosztować położenie samych rur od odkurzacza cenrtralnego (montaż i materiał 2gniazda i szufelka) bez odkurzacza (na razie) Czy drzwi zewnętrzne masz już docelowe czy też te ładne drzwi na zdjęciu to tymczasowe? Jaka firma montowała Ci alarm i za ile? Co do tynków i ich powierzchni - jak pierwszy raz sobie liczyłam powierzchnię moich i mi wyszło ok 750m2 to zdębiałam i uznałam że się pomylilam i ...liczyłam od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.09.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witaj ale siędzieje Piękne okna - szczególnie te balkonowe Jaką masz wysokość pomieszczećń (docelowo ) Powiedz proszę ile może kosztować położenie samych rur od odkurzacza cenrtralnego (montaż i materiał 2gniazda i szufelka) bez odkurzacza (na razie) Czy drzwi zewnętrzne masz już docelowe czy też te ładne drzwi na zdjęciu to tymczasowe? Jaka firma montowała Ci alarm i za ile? Co do tynków i ich powierzchni - jak pierwszy raz sobie liczyłam powierzchnię moich i mi wyszło ok 750m2 to zdębiałam i uznałam że się pomylilam i ...liczyłam od nowa wysokosc pomieszczen docelowo bedzie 2,65 cm, mogloby byc nieco wyzej, ale teraz juz tego zmienic sie nie da instalacja odkurzacza to koszt 200 zl od punktu, czyli u Ciebie ok 600 zl alarm zalozyl mi maz znajomej wlasnie z tego forum i zaplacilam 2500 zl drzwi mamy tymczasowe ja wlasnie swoje sciany obtynkowane mialam dzisiaj pomierzyc, ale czasu nie starczylo bo tyle sprzatania, podlogi zamiatam co chwila i ciagle brudno Ale, ze u Ciebie wychodzi ponac 700 m2 ........ hmmmmmm jak ponownie mierzylas tez tyle wyszlo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 16.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jak teraz ponownie mierzyłam to na szczęście wyszło mniej Kto Ci układał instalacjęodkurzacza? dasz namiar? Oj jak fajnie że Ci już tynki schną do nas mają wejść w październiku wstaw paręzdjęćogrodu z góami A i jeszcze mam pytanie o wyprzedaż baranka - a jakie to tynki i kolory bo bym była chętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.09.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jak teraz ponownie mierzyłam to na szczęście wyszło mniej Kto Ci układał instalacjęodkurzacza? dasz namiar? Oj jak fajnie że Ci już tynki schną do nas mają wejść w październiku wstaw paręzdjęćogrodu z góami A i jeszcze mam pytanie o wyprzedaż baranka - a jakie to tynki i kolory bo bym była chętna instalacje odkurzacza robili mi panowie z firmy Sowa, podaje tel do p. Jarka 0 601 211 233. Ja jestem bardzo zadowolona z ich pracy. U mnie po instalacji odkurzacza spadla nam decha na jedna z rur, ktora to rozstrzaska sie w miazge Zadzwonilam do p. Jarka i nie bylo zadnego problemu, zeby wlasciwie tego samego dnia ktos przyjechal i naprawil rure bez jakichkolwiek dodatkowych kosztow za to. Zdecydowanie polecam Na dzialce jestem ostatnio dwa razy w ciagu dnia, ale jakos zawsze bez aparatu Moze dzis popoludniu porobie jakies fotki Odnosnie wyprzedazy baranka to jest juz po temacie, bo wszystko co bylo juz sie sprzedalo Byla to wyprzedaz artykulow z konczaca sie data waznosci dla pracownikow, ja jakos na nic sie nie zdecydowalam wiec sami bedziemy niestety kupowac po mega cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 18.09.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam zaglądam do Ciebie i podziwiam jak rośnie domek. My niestety jesteśmy "troszkę" opóźnieni w stosunku do Waszego domku bo u nas robi się właśnie dach. Mam pytanie odnośnie wpisu w dzienniku z 10 września . Czy możesz zdradzić gdzie można nabyć ziemię do podniesienia terenu w takiej dobrej cenie?? U nas niestety też teren podnosimy i przyda się praktycznie każda ilość a jak cena jest niezbyt wygórowana to biorę od ręki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 21.09.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam zaglądam do Ciebie i podziwiam jak rośnie domek. My niestety jesteśmy "troszkę" opóźnieni w stosunku do Waszego domku bo u nas robi się właśnie dach. Mam pytanie odnośnie wpisu w dzienniku z 10 września . Czy możesz zdradzić gdzie można nabyć ziemię do podniesienia terenu w takiej dobrej cenie?? U nas niestety też teren podnosimy i przyda się praktycznie każda ilość a jak cena jest niezbyt wygórowana to biorę od ręki . Pozdrawiam witam serdecznie odnosnie ziemi wysylalam info na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 26.09.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Dzień Dobry Ależ Ty pędzisz z tym domem . Jedna ekipa wychodzi , druga wchodzi . Planujesz wprowadzkę na wiosnę ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 26.09.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Dzień Dobry Ależ Ty pędzisz z tym domem . Jedna ekipa wychodzi , druga wchodzi . Planujesz wprowadzkę na wiosnę ? pozdrawiam planuje od 1 lutego mieszkac "na swoim" Czy sie uda czy podlacza mi do tego czasu gaz caly czas mam nadzieje, ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 03.10.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A czemu lipna? Podnieśli ceny czy nie mają zbytnio odpowiedniego towaru? My myslimy wybrac jutr się przy okazji innych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 03.10.2009 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A czemu lipna? Podnieśli ceny czy nie mają zbytnio odpowiedniego towaru? My myslimy wybrac jutr się przy okazji innych zakupów. ceny maja takie, ze nawet po odjeciu vatu i tak w necie mozna kupic taniej, bynajmniej wychodzilo mi tak na sprzecie, ktorym ja bylabym zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 08.10.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witamy Pozwoliliśmy sobie pobuszować po Waszym dzienniku i jesteśmy pod wrażeniem prowadzonej "księgowości" Zapytamy: i jak się to ma do kosztów uwidocznionych na projekcie????? Trzymamy kciuki.... D i A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.10.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witamy Pozwoliliśmy sobie pobuszować po Waszym dzienniku i jesteśmy pod wrażeniem prowadzonej "księgowości" Zapytamy: i jak się to ma do kosztów uwidocznionych na projekcie????? Trzymamy kciuki.... D i A witam w skromnych progach poniesione wydatki zapisuje z czystej ciekawosci ile ten dom bedzie nas kosztowal a dwa dla porownania dla odwiedzajacych ale nie mam pojecia jak sie moje wydatki maja do uwidocznionych w projekcie dom jest bardzo zmieniony, przede wszystkim duzo powiekszony, wiec ciezko porownac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.10.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Porownalam co nieco Mozna uznac, ze budujemy dobrze, powiedzialabym nawet bardzo dobrze Tym bardziej, ze powierzchnia zabudowy przytulnego wg projektu to 185 m2, a naszego domku 270 m2 koszt zero wg projektu - 37700 zl, ja wydalam 35300 zl koszt stanu surowego wg projektu 129000 zl, ja wydalam 135000 zl dalszego porowania brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 11.10.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 planuje od 1 lutego mieszkac "na swoim" Czy sie uda czy podlacza mi do tego czasu gaz caly czas mam nadzieje, ze tak CZy gazownia podłącza gaz cały rok? bo mnie się obiło o uszy że jak czegoś nie zrobią w październiku to potem w marcu dopiero ruszają I powiedz mi proszę co u Ciebie gazownia robi? samo podłączenie? przyłacze? kawałek gazociągu? (bo u mnie ma być 20m gazociągu potem ileś tam metrów przyłącza i termin mam na kwiecień, ale się zastanawiam czy wnioskować o jakieś przyspieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.10.2009 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 CZy gazownia podłącza gaz cały rok? bo mnie się obiło o uszy że jak czegoś nie zrobią w październiku to potem w marcu dopiero ruszają hmmmm przyznam szczerze - nie wiem, odgornie chyba tak jest, ale wydaje mnie sie, ze zrobia przylacze nawet w listopadzie, pod warunkiem, ze nie ma mrozow I powiedz mi proszę co u Ciebie gazownia robi? samo podłączenie? przyłacze? kawałek gazociągu? (bo u mnie ma być 20m gazociągu potem ileś tam metrów przyłącza i termin mam na kwiecień, ale się zastanawiam czy wnioskować o jakieś przyspieszenie gazownia ma wykonac przylacze gazociagu do dzialki, do skrzynki w ogrodzeniu (ok 10 m), reszte zalatwiam sama, tzn. skrzynke w ogrodzeniu, przylacze od ogrodzenia do budynku (ok. 14 m) i wew budynku do kotlowni (ok. 6 m). Nie mam jeszcze tego zrobionego, rozmawialam z jednym wykonawca (zreszta polecanym na tablicy ogloszen) narazie wycenil zrobienie tego za kwote 3500 zl, mialam zorientowac sie czy to dobra cena, ale jakos mi ulecialo i nie porownalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 12.10.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Porownalam co nieco Mozna uznac, ze budujemy dobrze, powiedzialabym nawet bardzo dobrze Tym bardziej, ze powierzchnia zabudowy przytulnego wg projektu to 185 m2, a naszego domku 270 m2 koszt zero wg projektu - 37700 zl, ja wydalam 35300 zl koszt stanu surowego wg projektu 129000 zl, ja wydalam 135000 zl dalszego porowania brak Dałaś tylko dowód na to ze nie pomyliłem się co do Twoich umiejętności księgowych Tu się zaoszczędzi tam się wyda troszkę więcej , a i tak bilans musi wyjść na zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 12.10.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Porownalam co nieco Mozna uznac, ze budujemy dobrze, powiedzialabym nawet bardzo dobrze Tym bardziej, ze powierzchnia zabudowy przytulnego wg projektu to 185 m2, a naszego domku 270 m2 koszt zero wg projektu - 37700 zl, ja wydalam 35300 zl koszt stanu surowego wg projektu 129000 zl, ja wydalam 135000 zl dalszego porowania brak Dałaś tylko dowód na to ze nie pomyliłem się co do Twoich umiejętności księgowych Tu się zaoszczędzi tam się wyda troszkę więcej , a i tak bilans musi wyjść na zero do bycia ksiegowa to mi daleko ale faktem jest, ze niestety musimy liczyc sie z kasa, bo za duzo jej nie ma wiec masz racje, na jednym sie zaoszczedzi, a na drugie wyda sie wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 12.10.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A ja myślałam, że na budowie bilans nigdy nie wychodzi na zero. Jak sią założy nawet wyższą kwtę, to ostatecznie wyjdzie jeszcze więcej nawet bez wodotrysków Pozdrawiam budujących z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 12.10.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A ja myślałam, że na budowie bilans nigdy nie wychodzi na zero. zgadza sie - na zero na budowie wyjsc ciezko pozdrawiam rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts