jessi 16.11.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 dzien dobry poniedziałkowo ,to kiedy przprowadzka zaplanowana bo miałam sie juz ostatnio pytac i jakos mi z głowy wyleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.11.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 dzien dobry poniedziałkowo ,to kiedy przprowadzka zaplanowana bo miałam sie juz ostatnio pytac i jakos mi z głowy wyleciało w zaleznosci od mozliwosci (czytaj postepow prac ) jesli sie uda to od 15 grudnia albo od 1 stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.11.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 dzien dobry poniedziałkowo ,to kiedy przprowadzka zaplanowana bo miałam sie juz ostatnio pytac i jakos mi z głowy wyleciało w zaleznosci od mozliwosci (czytaj postepow prac ) jesli sie uda to od 15 grudnia albo od 1 stycznia 2010 no to super coraz blizej ,życzę Ci żeby udało wam sie wprowadzic jednak tego 15 grudnia ,przynajmniej zrobicie swięta juz w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.11.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 no to super coraz blizej ,życzę Ci żeby udało wam sie wprowadzic jednak tego 15 grudnia ,przynajmniej zrobicie swięta juz w swoim domku tez chcialabym juz w grudniu ale jakby nie bylo to choinka w nowym domu na pewno bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.11.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 no to super coraz blizej ,życzę Ci żeby udało wam sie wprowadzic jednak tego 15 grudnia ,przynajmniej zrobicie swięta juz w swoim domku tez chcialabym juz w grudniu ale jakby nie bylo to choinka w nowym domu na pewno bedzie no na pewno ihhihihii bo ja tez bym postawiła choinke i nawet wystroiła swiątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.11.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 no to super coraz blizej ,życzę Ci żeby udało wam sie wprowadzic jednak tego 15 grudnia ,przynajmniej zrobicie swięta juz w swoim domku tez chcialabym juz w grudniu ale jakby nie bylo to choinka w nowym domu na pewno bedzie no na pewno ihhihihii bo ja tez bym postawiła choinke i nawet wystroiła swiątecznie tez wystroje tylko pewnie kurz mi swiecidelka przykryje ale co tam najwazniejsze, ze bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.11.2009 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jessi a Wy macie kogos na miejscu, kto by dopilnowywal Wam budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.11.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jessi a Wy macie kogos na miejscu, kto by dopilnowywal Wam budowy na początku przy pierwszych wykopkach bedziemy my bo ekipa zaczyna w marcu no i my polecimy do Polski na dwa tygodnie ,a pózniej to bedzie musiał nam pilnowac ktoś inny ,nawet mamy jednego "kandydata" do tego zadania ,tylko trzeba z nim porozmawiać ,ale powinien sie zgodzić no ale my tez tak nie bedziemy bezczynni bo bedziemy sie starac jeżdzic co jakś czas na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.11.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jessi a Wy macie kogos na miejscu, kto by dopilnowywal Wam budowy na początku przy pierwszych wykopkach bedziemy my bo ekipa zaczyna w marcu no i my polecimy do Polski na dwa tygodnie ,a pózniej to bedzie musiał nam pilnowac ktoś inny ,nawet mamy jednego "kandydata" do tego zadania ,tylko trzeba z nim porozmawiać ,ale powinien sie zgodzić no ale my tez tak nie bedziemy bezczynni bo bedziemy sie starac jeżdzic co jakś czas na budowe a zaplanowaliscie juz kiedy bedzie powrot do Polski na stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.11.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 co do powrotu to sprawa juz inaczej wyglada na razie zostajemy tu jeszcze,ale nie ma tego złego bo dzieki temu wiecej bedzie pieniążków na nasz domek ,wiadomo za granica idzie wiecej zarobic i odłozyc niz w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.11.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 co do powrotu to sprawa juz inaczej wyglada na razie zostajemy tu jeszcze,ale nie ma tego złego bo dzieki temu wiecej bedzie pieniążków na nasz domek ,wiadomo za granica idzie wiecej zarobic i odłozyc niz w Polsce wiadomo cos za cos Siostra mojego meza z dzieckiem i swoim mezem od 3 lat mieszka w Anglii i jak na razie o powrocie na stale do Polski nie wspominaja Ale zawsze jak przyleca to pozniej nie chce im sie wylatywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.11.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 co do powrotu to sprawa juz inaczej wyglada na razie zostajemy tu jeszcze,ale nie ma tego złego bo dzieki temu wiecej bedzie pieniążków na nasz domek ,wiadomo za granica idzie wiecej zarobic i odłozyc niz w Polsce wiadomo cos za cos Siostra mojego meza z dzieckiem i swoim mezem od 3 lat mieszka w Anglii i jak na razie o powrocie na stale do Polski nie wspominaja Ale zawsze jak przyleca to pozniej nie chce im sie wylatywac no dokładnie tak jest ,jak ja tez jestem tam u siebie w Polsce to tez mi sie nie chce wracac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Dzień Dobry To może ja doradzę . Jaka jest różnica pomiędzy maluchami (coś czuję że teraz straszną gafę walnołem ale trudno) ? Bo na etapie przedszkola to ta wspołna izba jeszcze przejdzie , ale już od szkoły będzie gorzej - dużo gorzej . Problemy z terminowością wykonawców na etapie wykończeniówki wszyscy mają chyba takie same . Naszym zdaniem ekipom natłukli do łba o kryzysie więc teraz jak te pazerne świnie bierą wiecej robót niż są w stanie obsłużyc i potem som problemy . pozdrowionka p.s. no i popatrz jeszcze nastempnom stronke Ci sprezentowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Hej Maren Nie było mnie przez weekend, nie wiem czy już podjęłaś decyzję w sprawie tego pokoju dla maluchów... Moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepsza byłaby wspólna sypialnia ale musisz liczyć się z tym, że za jakieś 3 lata, kiedy dzieci pójdą do szkoły trzeba będzie każdemu dać swój pokoik. Nie wiem jak to jest z bliźniakami, ale myślę, że jest między nimi niesamowita więź a na razie są jeszcze mali i nie potrzebują aż tak dużych przestrzeni "tylko dla siebie", poza tym sama przeprowadzka to już będzie dla nich duże przeżycie więc wspólna sypialnia troszkę oswoi im te nowości. Z drugiej strony myślę, że taka bawialnia to fantastyczny pomysł!!! Ale tak jak napisałam: na pewno jest to rozwiązanie na krótką metę. Podjęłaś już jakąś decyzję w tej kwestii? podziel się przemyśleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 23.11.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 to i ja poprę przedmówców jako mama dwóch łobuzów, różnica wieku 2,5 roku, małe dzieci jeszcze mogą pomieszkać na jednym pokoju ale jak podrosną - wiek szkolny - to mogą już potrzebować prywatnej przestrzeni, może symbioza bliżniaków być dłuższa, ale warto im już zabezpieczyć dodatkowy pokój, a tak sobie myślę, że idealnie byłoby mieć pokó zabaw dostępny z dwóch niedużych sypialni, taka część wspólna do zabaw i nieduże azyle całkowicie prywatne, na razie mogłyby spać w jednym tym do zabaw a póżniej byłoby jak rozdzielić dzieciaki ni pozbawiając ich tego pokoju wspólnego.u nas w obecnym pokoju na lato chłopcy zostali rozdzieleni z łóżkami do małych stryszków i tam mieli swoje królestwa, a pokój był miejscem wspólnym, niestety zimą na stryszkach jest zimno i musieli wrócić do wspólnego pokoju-niechetnie. w domku mają zaplanowane oddzielne pokoje i dodatkowy (gościnny)a na codzień gabinet komputerowy - jako przestrzeń wspólną. chłopaki 2 i 4 podstawówki, na codzień nie mogą się znieść na wzajem:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrazka 24.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witaj Maren,Podziwiam Wasz domek , gratuluję postepów prac i wyboru rodzaju wykonczen. Bardzo podoba mi sie ogrzewanie podłogowe całości, rekuperator, kominek, i wiele innych rzeczy jak same okna, brama garazowa ...wykończenie zewnetrze super!Chce podpowiedziec odnośnie pokoi dla sliczych szkrabów- ja zrobiłabym jedna wspólna sypialnie a dopiero jak skoncza 10 lat osobne pokoje. Wówczas podkresli to dorosłośc dzieci i bedą mogły byc bardziej samodzielne. Teraz wspóle pomieszczenia pozwola im razem sie bawic, spać i być blizej siebie.Trzymam kciuki za powodzenie dalszych prac , szybkie postepy i wkrótce przprowadzke. Pomyslec ,że od niemal roku macie az takie postepy to wielki sukces.Serdecznie pozdrawiamAgrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 24.11.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam i proszę o podpowiedź. Bardzo dziękujemy Ci za namiar na Wykonawcę oczyszczalni . Mam tylko kilka pytań co do drogi od pomysłu do jej wykonania. U nas na działce dosyć płytko przebiegają wody gruntowe. Raptem 1,5. Rozsączenie powinno być co najmniej właśnie 1,5 nad lustrem wody. Nasza arch. proponuje schowanie rur w nasypie, co osobiście mnie nie kręci PRODUCENT oczyszczalni sugeruje żeby się tym nie przejmować i zgłosić szambo do PnB a potem zgłoszenie i zrobić oczyszczalnie Bio. Co o tym sądzicie? Czy nie bać się ze przy tak "płytkich" wodach gruntowych wszystko będzie działało jak należy? Dzięki serdeczne za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.11.2009 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dzień Dobry To może ja doradzę . Jaka jest różnica pomiędzy maluchami (coś czuję że teraz straszną gafę walnołem ale trudno) ? Bo na etapie przedszkola to ta wspołna izba jeszcze przejdzie , ale już od szkoły będzie gorzej - dużo gorzej . Problemy z terminowością wykonawców na etapie wykończeniówki wszyscy mają chyba takie same . Naszym zdaniem ekipom natłukli do łba o kryzysie więc teraz jak te pazerne świnie bierą wiecej robót niż są w stanie obsłużyc i potem som problemy . pozdrowionka p.s. no i popatrz jeszcze nastempnom stronke Ci sprezentowałem Roznica miedzy maluchami to 2 MINUTY To bliznieta, 2 stycznia skoncza 3 latka Dzieki za podpowiedz i kolejna stronke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.11.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Yuka KamaG Agrazka dzieki za podpowiedzi Sama tez sklaniam sie ku wersji bawialnia + wspolna sypialnia, wersja bawialnia i dwie sypialnie nie wchodzi w gre bo pokoi za malo na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.11.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witaj Maren, Podziwiam Wasz domek , gratuluję postepów prac i wyboru rodzaju wykonczen. Bardzo podoba mi sie ogrzewanie podłogowe całości, rekuperator, kominek, i wiele innych rzeczy jak same okna, brama garazowa ...wykończenie zewnetrze super! Trzymam kciuki za powodzenie dalszych prac , szybkie postepy i wkrótce przprowadzke. Pomyslec ,że od niemal roku macie az takie postepy to wielki sukces. Serdecznie pozdrawiam Agrazka cieszy mnie bardzo, ze domek sie podoba Z dnia na dzien sie zmienia ale teraz juz glownie wewnatrz .......... A uscislajac czas budowy to nasz domek buduje sie rowno 6 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts