Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego D12a Marioli w Łodzi :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 440
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzien dobry poniedziałkowo ,to kiedy przprowadzka zaplanowana :D :D :D bo miałam sie juz ostatnio pytac i jakos mi z głowy wyleciało :roll: :wink:

w zaleznosci od mozliwosci (czytaj postepow prac :lol: ) jesli sie uda to od 15 grudnia albo od 1 stycznia 2010 :D :wink:

:o :o no to super coraz blizej ,życzę Ci żeby udało wam sie wprowadzic jednak tego 15 grudnia :wink: :D :D ,przynajmniej zrobicie swięta juz w swoim domku :D :D

:o :o no to super coraz blizej ,życzę Ci żeby udało wam sie wprowadzic jednak tego 15 grudnia :wink: :D :D ,przynajmniej zrobicie swięta juz w swoim domku :D :D

tez chcialabym juz w grudniu :roll: ale jakby nie bylo to choinka w nowym domu na pewno bedzie :D

no na pewno ihhihihii bo ja tez bym postawiła choinke i nawet wystroiła swiątecznie :oops: :lol: :lol: :lol:

tez chcialabym juz w grudniu :roll: ale jakby nie bylo to choinka w nowym domu na pewno bedzie :D

no na pewno ihhihihii bo ja tez bym postawiła choinke i nawet wystroiła swiątecznie :oops: :lol: :lol: :lol:

tez wystroje :wink: :D tylko pewnie kurz mi swiecidelka przykryje ale co tam :roll: najwazniejsze, ze bedzie :D

Jessi a Wy macie kogos na miejscu, kto by dopilnowywal Wam budowy :-?

na początku przy pierwszych wykopkach bedziemy my bo ekipa zaczyna w marcu no i my polecimy do Polski na dwa tygodnie ,a pózniej to bedzie musiał nam pilnowac ktoś inny ,nawet mamy jednego "kandydata" do tego zadania ,tylko trzeba z nim porozmawiać ,ale powinien sie zgodzić :wink: :lol: no ale my tez tak nie bedziemy bezczynni bo bedziemy sie starac jeżdzic co jakś czas na budowe :roll: :wink: :lol:

Jessi a Wy macie kogos na miejscu, kto by dopilnowywal Wam budowy :-?

na początku przy pierwszych wykopkach bedziemy my bo ekipa zaczyna w marcu no i my polecimy do Polski na dwa tygodnie ,a pózniej to bedzie musiał nam pilnowac ktoś inny ,nawet mamy jednego "kandydata" do tego zadania ,tylko trzeba z nim porozmawiać ,ale powinien sie zgodzić :wink: :lol: no ale my tez tak nie bedziemy bezczynni bo bedziemy sie starac jeżdzic co jakś czas na budowe :roll: :wink: :lol:

a zaplanowaliscie juz kiedy bedzie powrot do Polski na stale :-? :-?

co do powrotu to sprawa juz inaczej wyglada :roll: na razie zostajemy tu jeszcze,ale nie ma tego złego bo dzieki temu wiecej bedzie pieniążków na nasz domek :wink: :lol: ,wiadomo za granica idzie wiecej zarobic i odłozyc niz w Polsce :roll: :wink:

wiadomo cos za cos :roll: Siostra mojego meza z dzieckiem i swoim mezem od 3 lat mieszka w Anglii i jak na razie o powrocie na stale do Polski nie wspominaja :roll: Ale zawsze jak przyleca to pozniej nie chce im sie wylatywac :wink: :D

co do powrotu to sprawa juz inaczej wyglada :roll: na razie zostajemy tu jeszcze,ale nie ma tego złego bo dzieki temu wiecej bedzie pieniążków na nasz domek :wink: :lol: ,wiadomo za granica idzie wiecej zarobic i odłozyc niz w Polsce :roll: :wink:

wiadomo cos za cos :roll: Siostra mojego meza z dzieckiem i swoim mezem od 3 lat mieszka w Anglii i jak na razie o powrocie na stale do Polski nie wspominaja :roll: Ale zawsze jak przyleca to pozniej nie chce im sie wylatywac :wink: :D

no dokładnie tak jest ,jak ja tez jestem tam u siebie w Polsce to tez mi sie nie chce wracac :cry:

Dzień Dobry

To może ja doradzę . Jaka jest różnica pomiędzy maluchami (coś czuję że teraz straszną gafę walnołem ale trudno) ? Bo na etapie przedszkola to ta wspołna izba jeszcze przejdzie , ale już od szkoły będzie gorzej - dużo gorzej .

Problemy z terminowością wykonawców na etapie wykończeniówki wszyscy mają chyba takie same . Naszym zdaniem ekipom natłukli do łba o kryzysie więc teraz jak te pazerne świnie bierą wiecej robót niż są w stanie obsłużyc i potem som problemy . :roll:

pozdrowionka

p.s. no i popatrz jeszcze nastempnom stronke Ci sprezentowałem :wink:

Hej Maren :)

Nie było mnie przez weekend, nie wiem czy już podjęłaś decyzję w sprawie tego pokoju dla maluchów... Moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepsza byłaby wspólna sypialnia ale musisz liczyć się z tym, że za jakieś 3 lata, kiedy dzieci pójdą do szkoły trzeba będzie każdemu dać swój pokoik. Nie wiem jak to jest z bliźniakami, ale myślę, że jest między nimi niesamowita więź a na razie są jeszcze mali i nie potrzebują aż tak dużych przestrzeni "tylko dla siebie", poza tym sama przeprowadzka to już będzie dla nich duże przeżycie więc wspólna sypialnia troszkę oswoi im te nowości. Z drugiej strony myślę, że taka bawialnia to fantastyczny pomysł!!! Ale tak jak napisałam: na pewno jest to rozwiązanie na krótką metę. :D

Podjęłaś już jakąś decyzję w tej kwestii? podziel się przemyśleniami :D

to i ja poprę przedmówców jako mama dwóch łobuzów, różnica wieku 2,5 roku,

małe dzieci jeszcze mogą pomieszkać na jednym pokoju ale jak podrosną - wiek szkolny - to mogą już potrzebować prywatnej przestrzeni, może symbioza bliżniaków być dłuższa, ale warto im już zabezpieczyć dodatkowy pokój, a tak sobie myślę, że idealnie byłoby mieć pokó zabaw dostępny z dwóch niedużych sypialni, taka część wspólna do zabaw i nieduże azyle całkowicie prywatne, na razie mogłyby spać w jednym tym do zabaw a póżniej byłoby jak rozdzielić dzieciaki ni pozbawiając ich tego pokoju wspólnego.

u nas w obecnym pokoju na lato chłopcy zostali rozdzieleni z łóżkami do małych stryszków i tam mieli swoje królestwa, a pokój był miejscem wspólnym, niestety zimą na stryszkach jest zimno i musieli wrócić do wspólnego pokoju-niechetnie. w domku mają zaplanowane oddzielne pokoje i dodatkowy (gościnny)a na codzień gabinet komputerowy - jako przestrzeń wspólną. chłopaki 2 i 4 podstawówki, na codzień nie mogą się znieść na wzajem:wink:

Witaj Maren,

Podziwiam Wasz domek , gratuluję postepów prac i wyboru rodzaju wykonczen. Bardzo podoba mi sie ogrzewanie podłogowe całości, rekuperator, kominek, i wiele innych rzeczy jak same okna, brama garazowa ...wykończenie zewnetrze super!

Chce podpowiedziec odnośnie pokoi dla sliczych szkrabów- ja zrobiłabym jedna wspólna sypialnie a dopiero jak skoncza 10 lat osobne pokoje. Wówczas podkresli to dorosłośc dzieci i bedą mogły byc bardziej samodzielne. Teraz wspóle pomieszczenia pozwola im razem sie bawic, spać i być blizej siebie.

Trzymam kciuki za powodzenie dalszych prac , szybkie postepy i wkrótce przprowadzke. Pomyslec ,że od niemal roku macie az takie postepy to wielki sukces.

Serdecznie pozdrawiam

Agrazka

Witam

i proszę o podpowiedź. Bardzo dziękujemy Ci za namiar na Wykonawcę oczyszczalni .

Mam tylko kilka pytań co do drogi od pomysłu do jej wykonania.

U nas na działce dosyć płytko przebiegają wody gruntowe. Raptem 1,5. Rozsączenie powinno być co najmniej właśnie 1,5 nad lustrem wody. Nasza arch. proponuje schowanie rur w nasypie, co osobiście mnie nie kręci :evil:

PRODUCENT oczyszczalni sugeruje żeby się tym nie przejmować i zgłosić szambo do PnB a potem zgłoszenie i zrobić oczyszczalnie Bio. Co o tym sądzicie? :D

Czy nie bać się ze przy tak "płytkich" wodach gruntowych wszystko będzie działało jak należy?

Dzięki serdeczne za podpowiedzi :D

Dzień Dobry

To może ja doradzę . Jaka jest różnica pomiędzy maluchami (coś czuję że teraz straszną gafę walnołem ale trudno) ? Bo na etapie przedszkola to ta wspołna izba jeszcze przejdzie , ale już od szkoły będzie gorzej - dużo gorzej .

Problemy z terminowością wykonawców na etapie wykończeniówki wszyscy mają chyba takie same . Naszym zdaniem ekipom natłukli do łba o kryzysie więc teraz jak te pazerne świnie bierą wiecej robót niż są w stanie obsłużyc i potem som problemy . :roll:

pozdrowionka

p.s. no i popatrz jeszcze nastempnom stronke Ci sprezentowałem :wink:

Roznica miedzy maluchami to 2 MINUTY :D To bliznieta, 2 stycznia skoncza 3 latka :lol:

Dzieki za podpowiedz i kolejna stronke :D

Witaj Maren,

Podziwiam Wasz domek , gratuluję postepów prac i wyboru rodzaju wykonczen. Bardzo podoba mi sie ogrzewanie podłogowe całości, rekuperator, kominek, i wiele innych rzeczy jak same okna, brama garazowa ...wykończenie zewnetrze super!

Trzymam kciuki za powodzenie dalszych prac , szybkie postepy i wkrótce przprowadzke. Pomyslec ,że od niemal roku macie az takie postepy to wielki sukces.

Serdecznie pozdrawiam

Agrazka

cieszy mnie bardzo, ze domek sie podoba :D Z dnia na dzien sie zmienia ale teraz juz glownie wewnatrz .......... A uscislajac czas budowy to nasz domek buduje sie rowno 6 miesiecy :D :D :D