maren100 24.11.2009 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam i proszę o podpowiedź. Bardzo dziękujemy Ci za namiar na Wykonawcę oczyszczalni . Mam tylko kilka pytań co do drogi od pomysłu do jej wykonania. U nas na działce dosyć płytko przebiegają wody gruntowe. Raptem 1,5. Rozsączenie powinno być co najmniej właśnie 1,5 nad lustrem wody. Nasza arch. proponuje schowanie rur w nasypie, co osobiście mnie nie kręci PRODUCENT oczyszczalni sugeruje żeby się tym nie przejmować i zgłosić szambo do PnB a potem zgłoszenie i zrobić oczyszczalnie Bio. Co o tym sądzicie? Czy nie bać się ze przy tak "płytkich" wodach gruntowych wszystko będzie działało jak należy? Dzięki serdeczne za podpowiedzi U nas woda gruntowa na 2,5 m, oczyszczalnia zrobiona w normalny sposob, bez nasypu, jak bedzie dzialala bede mogla powiedziec dopiero za jakies pol roku, po pierwszej zimie Rozsaczenie zrobione z duzo wieksza iloscia zwiru plukanego a na sam dol poszedl piach Niestety nie potrafie pomoc co nalezy zrobic w Twoim przypadku Przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 28.11.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam Widzę że już wszystko podłączone i najważniejsze to że działa . Ocieplenie też widzę idzie pełną parą . Ostatnio ktoś mi rzucił pomysł żeby podłoge na strych (lub sufit na piętrze jak kto woli i patrzy) ocieplić też na zakładkę . Może spytasz swoich fachmanów czy takie rozwiązanie będzie stabilne tzn czy da się po tym chodzić jak to przykryjesz płytą osb. Widzem również że masz sterownik (podobny) . To modell przewodowy czy bezprzewodowy? http://ggmania.eu/Emo/emoty_duze/bombowe/ggmania.eu_coll.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 28.11.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Wielkie dzięki i za taką podpowiedź!Jednak zdecydowaliśmy się na chwilę obecną na ten nasyp. Może i doda to uroku działce i da się w fajny sposób zagospodarować "ogródkowo" ten kawałek. Troszkę się boimy że będzie nas podtapiało w mokre okresy bo jednak 1,5 metra do wody to zdecydowanie mniej niż 2,5 tak jak u Was. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 28.11.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam Widzę że już wszystko podłączone i najważniejsze to że działa . Ocieplenie też widzę idzie pełną parą . Ostatnio ktoś mi rzucił pomysł żeby podłoge na strych (lub sufit na piętrze jak kto woli i patrzy) ocieplić też na zakładkę . Może spytasz swoich fachmanów czy takie rozwiązanie będzie stabilne tzn czy da się po tym chodzić jak to przykryjesz płytą osb. Widzem również że masz sterownik (podobny) . To modell przewodowy czy bezprzewodowy? przy najblizszej okazji zapytam i dam znac a sterownik jest przewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 05.12.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 kuchnia za 17000 matko..a co tam jest takiego?? i ile ma ta kuchnia???? 30m2??? zawsze sie zastanawiam dlaczego to tyle kosztuje?? bo: - płyta meblowa - 25 zł/m2 - oklejanie PCV - jakieś 3 zł/mb - blat... jakis wyśmigany .. nie warmur... - 120 zł/mb - fronty drewniane - 350 - 450 zł/m2 - okucia... dla całej kuchni - MAX 800 zł ... no 1500 z koszami cargo i innymi bajerami... domykaczami... zwalniaczami... oczywiście są to ceny materiałów .... kiedyś robiłem kuchnię swoją....kiedyś robiłem inne.... ale - taka kasa to chyba już ze wszytkim możliwym sprzętem... i to WYPASIONYM!! pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 05.12.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 kuchnia za 17000 matko..a co tam jest takiego?? i ile ma ta kuchnia???? 30m2??? zawsze sie zastanawiam dlaczego to tyle kosztuje?? bo: - płyta meblowa - 25 zł/m2 - oklejanie PCV - jakieś 3 zł/mb - blat... jakis wyśmigany .. nie warmur... - 120 zł/mb - fronty drewniane - 350 - 450 zł/m2 - okucia... dla całej kuchni - MAX 800 zł ... no 1500 z koszami cargo i innymi bajerami... domykaczami... zwalniaczami... oczywiście są to ceny materiałów .... kiedyś robiłem kuchnię swoją....kiedyś robiłem inne.... ale - taka kasa to chyba już ze wszytkim możliwym sprzętem... i to WYPASIONYM!! pozdro NETbet Moja kuchnia jest raczej mala (jak na kuchnie w domu ) ma 9 m2, a odnosnie mebli to: - blat nie marmur tylko laminat 38 mm grubosci bialy polysk - fronty czarny lakier (dol szafek) i zebrano lakier (gorne szafki) - uchwyty zwylke standardowe - ponoc liczone 10 zl/sztuka - zawiasy zwykle Blum Metabox, w szafkach otwieranych do gory podnosniki najtansze gazowe, wszystko bez bajerow: bez cargo, bez hamulcow w szufladach itd. Dzisiaj byl u mnie kolejny wykonawca mebli kuchennych, wycene ma zrobic pod koniec tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.12.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 To myślę , że w 10 powinna być mocna górna granica !!! z montażem !!! A ile metrów bieżących ma Twoja kuchnia? ( róg liczysz z dwóch stron ) szafki beda lacznie na 7,5 mb (narozniki liczone 2 razy), z tym ze na 3,5 m beda tylko dolne szafki, a na 4 m szafki dolne i gorne, do tego jeszcze szafka-wyspa 1,2 m (2 razy szuflady 60 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.12.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witaj Maren Jaka decyzja co do pokojów? Jeśli o mnie chodzi - zrobiłabym najpierw wspolną sypialnię i wspólną bawialnię - choćby dlatego że ciężko mamie usypiać maluchy w dwóch różnych pokojach. Tak samo cięzko się rozdwoić gdy jedno będzie się chciało bawić u "siebie" a drugie "u siebie" i każde zacznie stawiać na swoim ot dla samej "wygranej". Po kilku latach jak sami do tego dojrzeją i wtedy zrobisz przeprowadzkę Napisałaś: jedna butla 33 kg starczyla na 24 godziny, grzejac do temperatury 21C Skąd bierzesz butle? Jaką płaciłaś kaucję i ile kosztuje wymiana butli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.12.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 udanych Mikołajek http://www.ekartki.pl/cards_files/8/8967_tanczacy%20mikolaj%20i%20reniferki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.12.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witaj Maren Jaka decyzja co do pokojów? Jeśli o mnie chodzi - zrobiłabym najpierw wspolną sypialnię i wspólną bawialnię - choćby dlatego że ciężko mamie usypiać maluchy w dwóch różnych pokojach. Tak samo cięzko się rozdwoić gdy jedno będzie się chciało bawić u "siebie" a drugie "u siebie" i każde zacznie stawiać na swoim ot dla samej "wygranej". Po kilku latach jak sami do tego dojrzeją i wtedy zrobisz przeprowadzkę Napisałaś: jedna butla 33 kg starczyla na 24 godziny, grzejac do temperatury 21C Skąd bierzesz butle? Jaką płaciłaś kaucję i ile kosztuje wymiana butli? hej hej odnosnie pokojow to 100% decyzji jeszcze nie ma, ale raczej sklaniam sie ku wersji wspolna sypialnia i bawialnia butle zamawiamy blisko nas na Klinowej 74, kaucja za butle 300 zl, gaz 33 kg na wymiane 120 zl Teraz grzejemy duzo w kominku, ale trzeba dokladac mniej wiecej co 4 godziny, kociol zalacza sie praktycznie w nocy, jak juz brak ciepla z kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.12.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 To myślę , że w 10 powinna być mocna górna granica !!! z montażem !!! A ile metrów bieżących ma Twoja kuchnia? ( róg liczysz z dwóch stron ) szafki beda lacznie na 7,5 mb (narozniki liczone 2 razy), z tym ze na 3,5 m beda tylko dolne szafki, a na 4 m szafki dolne i gorne, do tego jeszcze szafka-wyspa 1,2 m (2 razy szuflady 60 cm) To jutro jadę na pomiar Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.12.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 AGP dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 07.12.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 butle zamawiamy blisko nas na Klinowej 74, kaucja za butle 300 zl, gaz 33 kg na wymiane 120 zl Teraz grzejemy duzo w kominku, ale trzeba dokladac mniej wiecej co 4 godziny, kociol zalacza sie praktycznie w nocy, jak juz brak ciepla z kominka Dzięki. I nadal starcza 1 butla na dzień??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.12.2009 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Dzięki. I nadal starcza 1 butla na dzień??? na szczescie jest troche lepiej pierwsza starczyla rowno na 24h grzejac ok 230 m2 tylko gazem, pozniej zaczelismy grzac duzo w kominku i druga butla starczyla na 3 dni, kolejne butle nie wiem na ile wystarcza bo podlaczylismy dwie jednoczesnie, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.12.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 A nie myśleliście o zbiorniku gazu 2700 l?? Ja sie nad nim zastanawiam i chłone wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 07.12.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 CześćPodglądam Twój dziennik i podziwiam postępy. Chciałabym zapytać o schody które umieściłaś w dzienniku 1 grudnia. Pierwsze są z firmy drewcal a drugie??Zauroczyły mnie totalnie ale również mojego męża. Jeżeli możesz zdradzić gdzie można podpytać o nie??Z góry dziękuję za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.12.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 A nie myśleliście o zbiorniku gazu 2700 l?? Ja sie nad nim zastanawiam i chłone wszelkie opinie. takiego rozwiazania nie bierzemy pod uwage, bowiem wcinke gazu ziemnego mamy zaplanowana 4m od ogrodzenia tylko na nia czekamy Mamy nadzieje, ze styczen/luty zrobia nam przylacze Zatem na miesiac czy nawet dwa nie oplaca nam sie inwestowac w taki zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.12.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Cześć Podglądam Twój dziennik i podziwiam postępy. Chciałabym zapytać o schody które umieściłaś w dzienniku 1 grudnia. Pierwsze są z firmy drewcal a drugie?? Zauroczyły mnie totalnie ale również mojego męża. Jeżeli możesz zdradzić gdzie można podpytać o nie?? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam rozumiem, ze zauroczyly Was te drugie wstawione przeze mnie schody Mnie tez zauroczyly Jak narazie wiem, ze moze takie schody wykonac firma Grot oraz Wroblewski Na ta chwile mam na nie wycene jedynie z Wroblewskiego, w srode mam miec wycene z Grota Zatem moge poinformowac gdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 08.12.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 WitamMam nadzieję, że nasze zauroczenie i nadzieje nie będą płonne (patrz cena).Liczę na to, że będzie nas stać na nie więc będę wdzięczna za informację jakie będą Wasze schody i jakie są wyceny na nie. Da nam to jakieś rozeznanie.Z góry dziękuję za pomocPozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.12.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam Mam nadzieję, że nasze zauroczenie i nadzieje nie będą płonne (patrz cena). Liczę na to, że będzie nas stać na nie więc będę wdzięczna za informację jakie będą Wasze schody i jakie są wyceny na nie. Da nam to jakieś rozeznanie. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Magda ok, podziele sie informacjami o cenach, choc przyznam, ze sama obawiam sie, ze nie bedzie nas na nie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts