maren100 05.02.2009 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 hmm duzy dom tego typu domki kojarza mi sie z takimi amerykanskimi posiadlosciami ......... ale bardzo ladny, przyznac musze oby jak najszybciej i najlatwiej powstal ........ Duży?? Na początku wogóle nie patrzyłam na ten projekt, bo szukaliśmy domku max 200m2 ale później okazało się, że ta pracownia trochę inaczej liczy powierzchnię, tzn. do tych 240m2 wliczony jest i garaż i strych. Jak się odejmie te pomieszczenia (w niektórych pracowniach też odliczane są pom. gosp.) to wychodzi 190 z maleńkim haczykiem I to już nie jest takie straszne A Twój przecież tak naprawdę niewiele mniejszy... jak jeszcze chcesz go poszerzyc i zamkniesz pustkę nad parterem, to może nawet okazac się, że wybudujesz dom większy od mojego Ale najważniejsze, że zarówno Ty jak i ja mamy już dom swoich marzeń (tylko w marzeniach póki co ) masz racje, licząc w ten sam sposob to u mnie wyjdzie 270 m2, na parterze bedzie powierzchni uzytkowej 130m2 + 35m2 garaz + 15m2 2 pomieszczenia gospodarcze, a poddasze ok 90m2. zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce budujecie w Zgierzu czy w okolicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 05.02.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 nie macie co szukac firmy budolwanej w łodzi. one sa dużo droższe niz firmy z innych okolic. poszukajcie np w tomaszowie mazowieckim a mozesz napisac dla przykladu jaki jest koszt robocizny wybudowania stanu surowego tzn. murow bez wiezby dachowej przykladowego domu przez ekipe z Tomaszowa ? ja np. jestem po rozmowie z kilkoma murarzami i ceny kształtuja sie w przedziale 40-60 tys. zł za fundamenty + mury bez dachu dla domu Przytulny d12a z muratora z zamknieta przestrzenia nad salonem (bez powiekszania calosci). Jeden murarz powiedzial mi kwote 33 tys zł ale moglby zaczac dopiero w drugiej polowie 2009 a ja chcialabym jak najszybciej dlatego nadal szukam ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.02.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 nie macie co szukac firmy budolwanej w łodzi. one sa dużo droższe niz firmy z innych okolic. poszukajcie np w tomaszowie mazowieckim a mozesz napisac dla przykladu jaki jest koszt robocizny wybudowania stanu surowego tzn. murow bez wiezby dachowej przykladowego domu przez ekipe z Tomaszowa ? ja np. jestem po rozmowie z kilkoma murarzami i ceny kształtuja sie w przedziale 40-60 tys. zł za fundamenty + mury bez dachu dla domu Przytulny d12a z muratora z zamknieta przestrzenia nad salonem (bez powiekszania calosci). Jeden murarz powiedzial mi kwote 33 tys zł ale moglby zaczac dopiero w drugiej polowie 2009 a ja chcialabym jak najszybciej dlatego nadal szukam ............ słuchaj tak sie składa ze mam kogo zapytac mąż pracuje w branzy budowlanej i zna spro budowlanców. będe tak dobra ze kaze mu sie wsystkiego dowiedziec i postaram sie dzis wieczorem napisac co i jak wiekszosc firm z tomaszowa pracuje w lodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 05.02.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 słuchaj tak sie składa ze mam kogo zapytac mąż pracuje w branzy budowlanej i zna spro budowlanców. będe tak dobra ze kaze mu sie wsystkiego dowiedziec i postaram sie dzis wieczorem napisac co i jak wiekszosc firm z tomaszowa pracuje w lodzi super a moglabys podrzucic od raz moj projekt do wstepnej wyceny tj. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=30 tyle, ze z zamknieta pustka nad salonem (wiec bez dodatkowych slupow) i garazem dwustanowiskowym .... bede zobowiazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 słuchaj tak sie składa ze mam kogo zapytac mąż pracuje w branzy budowlanej i zna spro budowlanców. będe tak dobra ze kaze mu sie wsystkiego dowiedziec i postaram sie dzis wieczorem napisac co i jak wiekszosc firm z tomaszowa pracuje w lodzi super a moglabys podrzucic od raz moj projekt do wstepnej wyceny tj. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=30 tyle, ze z zamknieta pustka nad salonem (wiec bez dodatkowych slupow) i garazem dwustanowiskowym .... bede zobowiazana zobacze co uda mi sie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 05.02.2009 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 zobacze co uda mi sie zrobic ok czekam w takim razie na info od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.02.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 http://forum.muratordom.pl/moj-kawalek-ziemi-a-na-nim-przytulny,t84253-180.htm zobacz jk ich dom peiknie wygląda po rozmowie telefonicznej wiem e tomaszów jest jakies 10 tys tanszy wiecej postaram sie napisac woeczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 05.02.2009 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 http://forum.muratordom.pl/moj-kawalek-ziemi-a-na-nim-przytulny,t84253-180.htm zobacz jk ich dom peiknie wygląda wiem wiem to jest wlasnie dom, ktory obejrzelismy "na zywo" i po tej wizycie nie mielismy juz watpliwosci, ze takiego domu szukamy po rozmowie telefonicznej wiem e tomaszów jest jakies 10 tys tanszy wiecej postaram sie napisac woeczorem czekam .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 słuchaj małżon powiedział ze to za duzo liczenia i nie ma tak łatwo powiedział mi tylko tyle ze za metr muru w Tomaszowie ceny wahaja sie od 18 do 25 zł za metr muru . wiec nie pomoglam choc chciałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.02.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 słuchaj małżon powiedział ze to za duzo liczenia i nie ma tak łatwo powiedział mi tylko tyle ze za metr muru w Tomaszowie ceny wahaja sie od 18 do 25 zł za metr muru . wiec nie pomoglam choc chciałam. i tak dzieki za fatyge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 10.02.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witam i z zainteresowaniem obserwuję. Też jestem z Łodzi, budujemy pod Aleksandrowem. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.02.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 witam i z zainteresowaniem obserwuję. Też jestem z Łodzi, budujemy pod Aleksandrowem. Powodzenia dzieki za wpis, wlasnie zaczelam czytac Twoj dziennik i widze, ze mieliscie podobny problem z ŁZE w Zgierzu jak i my !!!!! coz za ludzie tam pracuja w miare mozliwosci czasowych dokoncze lekture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 11.02.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ano ŁZE to porażka. Do tej pory tylko brak prądu sprawia że nie wiemy kiedy się wprowadzimy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.02.2009 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ano ŁZE to porażka. Do tej pory tylko brak prądu sprawia że nie wiemy kiedy się wprowadzimy :/ my czekalismy 3 miesiace na wydanie warunkow o przylaczenie pradu i w zasadzie czekalismy tylko po to, aby dowiedziec sie ze oni (czyli Zgierz) nie beda sie tym zajmowac i kazali nam ponownie zlozyc wniosek o wydanie warunkow do ŁZE w Łodzi maz sie zirytowal zadzwonil do kierownika i po tej rozmowie (o ile mozna to nazwac rozmowa) w ciagu 2 dni ŁZE Łódź wydal nam owe warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 11.02.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja pisałam skargi do jakiegoś Urzędu Kontroli Energetyki czy jakoś tak bo na warunki które wedle przepisów powinny być w ciągu 14 dni też czekałam ileś tam miesięcy. Zanim jednak zlożyliśmy wniosek o warunki to poinformowano nas że zklożenie takiego wniosku kosztuje kupe kasy i żebyśmy złożyli wniosek o promesę. Potem okazało się że ta promesa jest nic nie warta a warunki są darmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.02.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja pisałam skargi do jakiegoś Urzędu Kontroli Energetyki czy jakoś tak bo na warunki które wedle przepisów powinny być w ciągu 14 dni też czekałam ileś tam miesięcy. Zanim jednak zlożyliśmy wniosek o warunki to poinformowano nas że zklożenie takiego wniosku kosztuje kupe kasy i żebyśmy złożyli wniosek o promesę. Potem okazało się że ta promesa jest nic nie warta a warunki są darmowe. jak widac w ŁZE Zgierz panuje jeden wielki chaos moze dobrze, ze my bedziemy miec prad z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 11.02.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 no u nas po podpisaniu umowy o przyłącze już się łódź zajmuje tym. Niestety tam nie jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.02.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 no u nas po podpisaniu umowy o przyłącze już się łódź zajmuje tym. Niestety tam nie jest lepiej. jak my podpisywalismy umowe to powiedziano nam, ze jesli zobowiazemy sie do zrobienia projektu przyłaczeniowego to okres oczekiwania na podlaczenie 6 miesiecy, jesli zas wszystko ma byc po stronie LZE to okres ten wydluza sie do 18 miesiecy .......... maz probuje jakos to wszystko przyspieszyc ale zobaczymy co uda mu sie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 11.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 no u nas po podpisaniu umowy o przyłącze już się łódź zajmuje tym. Niestety tam nie jest lepiej. jak my podpisywalismy umowe to powiedziano nam, ze jesli zobowiazemy sie do zrobienia projektu przyłaczeniowego to okres oczekiwania na podlaczenie 6 miesiecy, jesli zas wszystko ma byc po stronie LZE to okres ten wydluza sie do 18 miesiecy .......... maz probuje jakos to wszystko przyspieszyc ale zobaczymy co uda mu sie zrobic Witam serdecznie, znalazłem ciś wasz dziennik, jestem na podobnym etapie z tym ze przebrneliśmy juz przez architektów i dokumentacje mamy złożoną w urzedzie. Teraz tylko czekac, czekac i czekać.....Ponoc jeszcze tydzien Własnie szukam "kierbuda" i jakoś cienko mi idzie, czy mozesz podac namiary na Pana Jacka? Z tego co piszesz wynika ze moze byc dobry. Apropos ŁZE, pod który podlegasz? Ja podlegam pod Rudę, mam znajomego który przyspieszył sprawe o rok i potanił o jakieś 5 tyś. jeśli chcesz znac szczegóły czekam na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 11.02.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja pisałam skargi do jakiegoś Urzędu Kontroli Energetyki czy jakoś tak bo na warunki które wedle przepisów powinny być w ciągu 14 dni też czekałam ileś tam miesięcy. Zanim jednak zlożyliśmy wniosek o warunki to poinformowano nas że zklożenie takiego wniosku kosztuje kupe kasy i żebyśmy złożyli wniosek o promesę. Potem okazało się że ta promesa jest nic nie warta a warunki są darmowe. Na Rudzkiej w Łodzi panuje taki sam bałagan wyprowadzili nas z równowagi ładnych kilka razy, az kóregoś dnia sąsiad polecił mi " wtyczke " i odrazu zrobiło sie bardzo miło, tanio i szybko .....banda urzędasów, średniowiecze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts