Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego D12a Marioli w Łodzi :)

Recommended Posts

hmm duzy dom tego typu domki kojarza mi sie z takimi amerykanskimi posiadlosciami ......... ale bardzo ladny, przyznac musze oby jak najszybciej i najlatwiej powstal ........

Duży?? Na początku wogóle nie patrzyłam na ten projekt, bo szukaliśmy domku max 200m2 ale później okazało się, że ta pracownia trochę inaczej liczy powierzchnię, tzn. do tych 240m2 wliczony jest i garaż i strych. Jak się odejmie te pomieszczenia (w niektórych pracowniach też odliczane są pom. gosp.) to wychodzi 190 z maleńkim haczykiem :lol: I to już nie jest takie straszne 8) :lol: :lol:

A Twój przecież tak naprawdę niewiele mniejszy... jak jeszcze chcesz go poszerzyc i zamkniesz pustkę nad parterem, to może nawet okazac się, że wybudujesz dom większy od mojego :roll:

Ale najważniejsze, że zarówno Ty jak i ja mamy już dom swoich marzeń (tylko w marzeniach póki co :wink: )

masz racje, licząc w ten sam sposob to u mnie wyjdzie 270 m2, na parterze bedzie powierzchni uzytkowej 130m2 + 35m2 garaz + 15m2 2 pomieszczenia gospodarcze, a poddasze ok 90m2.

zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :o :o

budujecie w Zgierzu czy w okolicach ?

• Odpowiedzi 440
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie macie co szukac firmy budolwanej w łodzi. one sa dużo droższe niz firmy z innych okolic. poszukajcie np w tomaszowie mazowieckim :)

a mozesz napisac dla przykladu jaki jest koszt robocizny wybudowania stanu surowego tzn. murow bez wiezby dachowej przykladowego domu przez ekipe z Tomaszowa ?

ja np. jestem po rozmowie z kilkoma murarzami i ceny kształtuja sie w przedziale 40-60 tys. zł za fundamenty + mury bez dachu dla domu Przytulny d12a z muratora z zamknieta przestrzenia nad salonem (bez powiekszania calosci). Jeden murarz powiedzial mi kwote 33 tys zł ale moglby zaczac dopiero w drugiej polowie 2009 a ja chcialabym jak najszybciej dlatego nadal szukam ............

nie macie co szukac firmy budolwanej w łodzi. one sa dużo droższe niz firmy z innych okolic. poszukajcie np w tomaszowie mazowieckim :)

a mozesz napisac dla przykladu jaki jest koszt robocizny wybudowania stanu surowego tzn. murow bez wiezby dachowej przykladowego domu przez ekipe z Tomaszowa ?

ja np. jestem po rozmowie z kilkoma murarzami i ceny kształtuja sie w przedziale 40-60 tys. zł za fundamenty + mury bez dachu dla domu Przytulny d12a z muratora z zamknieta przestrzenia nad salonem (bez powiekszania calosci). Jeden murarz powiedzial mi kwote 33 tys zł ale moglby zaczac dopiero w drugiej polowie 2009 a ja chcialabym jak najszybciej dlatego nadal szukam ............

słuchaj tak sie składa ze mam kogo zapytac :) mąż pracuje w branzy budowlanej i zna spro budowlanców. będe tak dobra ze kaze mu sie wsystkiego dowiedziec i postaram sie dzis wieczorem napisac co i jak :) wiekszosc firm z tomaszowa pracuje w lodzi :)

słuchaj tak sie składa ze mam kogo zapytac :) mąż pracuje w branzy budowlanej i zna spro budowlanców. będe tak dobra ze kaze mu sie wsystkiego dowiedziec i postaram sie dzis wieczorem napisac co i jak :) wiekszosc firm z tomaszowa pracuje w lodzi :)

super :D :D

a moglabys podrzucic od raz moj projekt do wstepnej wyceny tj. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=30 tyle, ze z zamknieta pustka nad salonem (wiec bez dodatkowych slupow) i garazem dwustanowiskowym .... :roll:

bede zobowiazana :lol:

super :D :D

a moglabys podrzucic od raz moj projekt do wstepnej wyceny tj. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=30 tyle, ze z zamknieta pustka nad salonem (wiec bez dodatkowych slupow) i garazem dwustanowiskowym .... :roll:

bede zobowiazana :lol:

zobacze co uda mi sie zrobic ;)

wiem wiem

to jest wlasnie dom, ktory obejrzelismy "na zywo" i po tej wizycie nie mielismy juz watpliwosci, ze takiego domu szukamy :D :D

po rozmowie telefonicznej wiem e tomaszów jest jakies 10 tys tanszy

wiecej postaram sie napisac woeczorem

czekam ..........

witam i z zainteresowaniem obserwuję. Też jestem z Łodzi, budujemy pod Aleksandrowem. Powodzenia :)

dzieki za wpis, wlasnie zaczelam czytac Twoj dziennik i widze, ze mieliscie podobny problem z ŁZE w Zgierzu jak i my !!!!! coz za ludzie tam pracuja :evil: :evil: :evil: w miare mozliwosci czasowych dokoncze lekture :lol: :lol:

ano ŁZE to porażka. Do tej pory tylko brak prądu sprawia że nie wiemy kiedy się wprowadzimy :/

my czekalismy 3 miesiace na wydanie warunkow o przylaczenie pradu i w zasadzie czekalismy tylko po to, aby dowiedziec sie ze oni (czyli Zgierz) nie beda sie tym zajmowac i kazali nam ponownie zlozyc wniosek o wydanie warunkow do ŁZE w Łodzi :x maz sie zirytowal zadzwonil do kierownika i po tej rozmowie (o ile mozna to nazwac rozmowa) w ciagu 2 dni ŁZE Łódź wydal nam owe warunki :D :D

ja pisałam skargi do jakiegoś Urzędu Kontroli Energetyki czy jakoś tak bo na warunki które wedle przepisów powinny być w ciągu 14 dni też czekałam ileś tam miesięcy. Zanim jednak zlożyliśmy wniosek o warunki to poinformowano nas że zklożenie takiego wniosku kosztuje kupe kasy i żebyśmy złożyli wniosek o promesę. Potem okazało się że ta promesa jest nic nie warta a warunki są darmowe.

ja pisałam skargi do jakiegoś Urzędu Kontroli Energetyki czy jakoś tak bo na warunki które wedle przepisów powinny być w ciągu 14 dni też czekałam ileś tam miesięcy. Zanim jednak zlożyliśmy wniosek o warunki to poinformowano nas że zklożenie takiego wniosku kosztuje kupe kasy i żebyśmy złożyli wniosek o promesę. Potem okazało się że ta promesa jest nic nie warta a warunki są darmowe.

jak widac w ŁZE Zgierz panuje jeden wielki chaos :evil: :evil: moze dobrze, ze my bedziemy miec prad z Łodzi :lol: :lol:

no u nas po podpisaniu umowy o przyłącze już się łódź zajmuje tym. Niestety tam nie jest lepiej.

jak my podpisywalismy umowe to powiedziano nam, ze jesli zobowiazemy sie do zrobienia projektu przyłaczeniowego to okres oczekiwania na podlaczenie 6 miesiecy, jesli zas wszystko ma byc po stronie LZE to okres ten wydluza sie do 18 miesiecy .......... maz probuje jakos to wszystko przyspieszyc ale zobaczymy co uda mu sie zrobic :-? :-?

no u nas po podpisaniu umowy o przyłącze już się łódź zajmuje tym. Niestety tam nie jest lepiej.

jak my podpisywalismy umowe to powiedziano nam, ze jesli zobowiazemy sie do zrobienia projektu przyłaczeniowego to okres oczekiwania na podlaczenie 6 miesiecy, jesli zas wszystko ma byc po stronie LZE to okres ten wydluza sie do 18 miesiecy .......... maz probuje jakos to wszystko przyspieszyc ale zobaczymy co uda mu sie zrobic :-? :-?

Witam serdecznie, znalazłem ciś wasz dziennik, jestem na podobnym etapie z tym ze przebrneliśmy juz przez architektów i dokumentacje mamy złożoną w urzedzie. Teraz tylko czekac, czekac i czekać.....Ponoc jeszcze tydzien

Własnie szukam "kierbuda" i jakoś cienko mi idzie, czy mozesz podac namiary na Pana Jacka? Z tego co piszesz wynika ze moze byc dobry.

Apropos ŁZE, pod który podlegasz? Ja podlegam pod Rudę, mam znajomego który przyspieszył sprawe o rok i potanił o jakieś 5 tyś. jeśli chcesz znac szczegóły czekam na pw

Na Rudzkiej w Łodzi panuje taki sam bałagan :evil: wyprowadzili nas z równowagi ładnych kilka razy, az kóregoś dnia sąsiad polecił mi " wtyczke " i odrazu zrobiło sie bardzo miło, tanio i szybko :evil: .....banda urzędasów, średniowiecze...