Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego D12a Marioli w Łodzi :)

Recommended Posts

Własnie szukam "kierbuda" i jakoś cienko mi idzie, czy mozesz podac namiary na Pana Jacka? Z tego co piszesz wynika ze moze byc dobry.

ja niestety nie mam do niego nr tel, ale jak maz wroci z pracy to zapytam

Apropos ŁZE, pod który podlegasz? Ja podlegam pod Rudę, mam znajomego który przyspieszył sprawe o rok i potanił o jakieś 5 tyś. jeśli chcesz znac szczegóły czekam na pw

my podlegamy do ŁZE na Bałutach ale maz juz "pracuje" nad tym, aby to przyszpieszyc :wink:

• Odpowiedzi 440
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

adamgrazia a tak wogole to malo brakowalo a bylibysmy sasiadami bo chcielismy kupic dzialke na Kolumny chyba 514 albo cos kolo tego, tylko sprzedajacy zrobil nas w balona i sie wycofal mowiac, ze zona sie rozmyslila a za tydzien dal powtornie ogloszenie o sprzedazy tylko cena byla o 50 tys zł wyzsza :cry: :cry:

adamgrazia a tak wogole to malo brakowalo a bylibysmy sasiadami bo chcielismy kupic dzialke na Kolumny chyba 514 albo cos kolo tego, tylko sprzedajacy zrobil nas w balona i sie wycofal mowiac, ze zona sie rozmyslila a za tydzien dal powtornie ogloszenie o sprzedazy tylko cena byla o 50 tys zł wyzsza :cry: :cry:

No kurcze, jaki świiat mały, a gdzie w końcu wylądowaliście?

No kurcze, jaki świiat mały, a gdzie w końcu wylądowaliście?

na granicy Łodzi i Antoniewa a dokładnie ul. Walońska - to jest Teofilow

Mam prośbę, czy mozesz sie wypowiedziec na temat naszego projektu, szukam takiego domu w realu, ale za diabła nic nie mogę znaleśc:

http://projekty.muratordom.pl/search_results.htm?powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=jedyny&symbol=&x=0&y=0

Mam prośbę, czy mozesz sie wypowiedziec na temat naszego projektu, szukam takiego domu w realu, ale za diabła nic nie mogę znaleśc:

http://projekty.muratordom.pl/search_results.htm?powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=jedyny&symbol=&x=0&y=0

niestety nie znam nikogo kto budowalby taki dom :(

dom wydaje sie byc z tych nowoczesnych, ja osobiscie jestem bardziej zwolenniczka domow z dachem kopertowym i raczej parterowek ale oczywiscie najwazniejsze, ze Tobie taki sie wlasnie wymarzyl :lol: :lol: oby tylko budowa poszla bez powazniejszych problemów :wink:

Witam serdecznie,

czytam twój dziennik i rozumię co musiałas czuc po wiadomosciach ,że taki kawał działki przeznaczone jest na droge .Wsciekłość to mało powiedziane , ja mam podobne obawy co do mojej działki bo droga ,która przechodzi obok jest do końca nie wytyczona , na razie wyjeżdzona przez samochody i tyle i nie wiem gdzie kończy sie jej szerokośc -ile wchodzi w moja działke .Zobaczymy jak ten problem rozwiażemy dalej.Ale nie ma co wycofywac sie ze swoich planów, idziemy naprzód.Planujemy wiosna ruszyc z budową lecz wciąż szukam kierbuda i kogos do pomocy przy budowie-fachowej pomocy , gdyż budowa bedzie systemem tzw gospodarczym czyli robimy sami tyle ile bedzie tylko mozna .Życzę Ci powodzenia w papierkach i do przodu.

Pozdrawiam i trzymam kciuki :lol:

Agrazka z Łodzi

Witam serdecznie,

Planujemy wiosna ruszyc z budową lecz wciąż szukam kierbuda i kogos do pomocy przy budowie-fachowej pomocy , gdyż budowa bedzie systemem tzw gospodarczym czyli robimy sami tyle ile bedzie tylko mozna .Życzę Ci powodzenia w papierkach i do przodu.

Pozdrawiam i trzymam kciuki :lol:

Agrazka z Łodzi

a gdzie dokladnie sie budujecie ?? macie juz PNB ? my raczej sami nic nie bedziemy robic przy budowie (no oprocz sprzatania :wink: ) bo ani nie mamy na to czasu ani predyspozycji :roll: zatem wytrwalosci i rowniez trzymam kciuki :lol: :lol: :lol:

Witam,

cześć papierów juz mamy a na reszte czekam ale juz niedługo podobno za 7-10 dni wszystko ma byc gotowe.Nie mam jeszcze zadnego materiału ani ekipy tzn kierownika -bo szukam jakiegos taniego -pierwsza propozycja to 5 tys wydaje mi sie duzo a moze sie nie znam na teraźniejszych cenach.

Budowa bedzie w Adamowie k/Aleksandrowa a projekt przez nas wybrany to zacisze bis.

Mam niewiele ale podobno jak sie bardzo chce to marzenia sie spełniaja.

pozdrawiam :D

agrazka

Witaj Maren

poczytałam sobie Twój dziennik...

A wiesz,że

też mam dwoje dzieci i też dom jest dla nich

też mieliśmy kupić działkę i właścicielka nas zrobiła w konia u notariusza :x

też miała problemy z ŁZE - monopolista wredny :x

też miałam problemy z architektem :roll:

:D

ale mamy zupełnie inne domki

i niestety budujemy daleko od siebie :D

Swoją drogą czy właściciel działki sprzedając ją nic nie mówił o konieczności oddania pasa ziemi? Czy gmina ma Wam za niego zapłacić.?

może jakieś zdjęcia działeczki wstawisz :)

Witam,

cześć papierów juz mamy a na reszte czekam ale juz niedługo podobno za 7-10 dni wszystko ma byc gotowe.Nie mam jeszcze zadnego materiału ani ekipy tzn kierownika -bo szukam jakiegos taniego -pierwsza propozycja to 5 tys wydaje mi sie duzo a moze sie nie znam na teraźniejszych cenach.

Budowa bedzie w Adamowie k/Aleksandrowa a projekt przez nas wybrany to zacisze bis.

Mam niewiele ale podobno jak sie bardzo chce to marzenia sie spełniaja.

pozdrawiam :D

agrazka

odnosnie kierownika budowy to mnie tez sie wydaje, ze kwota 5 tys zł to duzo ........ ogolnie slyszalam, ze 3 tys. zl to standard ..........

a marzenia musza sie spelnic sama gleboko w to wierze :lol: :lol:

Swoją drogą czy właściciel działki sprzedając ją nic nie mówił o konieczności oddania pasa ziemi? Czy gmina ma Wam za niego zapłacić.?

może jakieś zdjęcia działeczki wstawisz :)

przy zakupie dzialki nic nam na ten temat nie bylo wiadomo, a gmina niestety nie zaplaci nam za niego ani grosza bo ponoc obowiazuje cos takiego jak dobro uzytecznosci publicznej i na tej podstawie mamy ten pas ziemi oddac pod droge, nie chcemy tak latwo sie poddac, ale nie wiem czy cokolwiek uda sie zrobic :x :x :x

a zdjec działki niestety nie mam zadnych do wklejenia, wybrac sie na dzialke z aparatem tez nie moge bo maluchy chore i jestem unieruchomiona w domu ...... ale przy najblizszej okazji nie omieszkam sie pochwalic :wink: :lol:

Co do kierbuda to ja jestem umówiona na 4500zł :roll:

No i gadałam z mężem i on mówi że wywłaszczenie jest zawsze za jakimś odszkodowaniem tyle że często zaniżają wartość.

A może poprzedni właściciel wziął już oszkodowanie? i to on Was w konia zrobił.

Byłaś u radcy prawnego?

sytuacja wyglada tak, ze ten kawalek naszej dzialki - 220m2 jest dokladnie na poszerzenie pasa drogowego, ktory wedle przepisow musi miec min 8m dla drog publicznych, a obecnie ma tylko 3 m, poniewaz jest to nie do konca droga tylko granica miedzy Łodzia a Antoniewem (gmina Aleksandrow), w chwili obecnej rosna tam jakies krzaczki i nie sluzy jako droga ........... O tym, ze ten pas powinnismy wydzielic z naszej dzialki dowiedzielismy sie od architekta, bo ponoc tak to wynika z wypisu z planu zagospodarowania przestrzennego. Ponoc jest to wynikiem bledu urzednika, ktory pozwolil na taki podzial - bez wydzielenia z niej tego fragmentu na poszerzenie tej nieszczesnej peudo drogi ........ a sprzedajacy mysle, ze nic na ten temat nie wiedzial i chyba zadnej dodatkowej kasy z tego tytulu nie dostal, wygladal na uczciwego czlowieka choc w obecnych czasach to wszystko jest mozliwe :roll:

ja za kierbuda płaciłam 1500 zł ale go nie polecam.

hmm zadziwiajaco malo, kwestia tylko tego jak wywiazywal sie ze swoich obowiazkow :-? :-? :-?

poniewaz zarowno ja jak i maz wiemy niewiele o budowaniu to potrzebujemy kierownika scisle kontrolujacego postepy prac :D :D ale zobaczymy jak to wyjdzie ..... czas pokaze :roll:

Hej

Z niecierlpliowscia czekam na piersze foty z budowy.Mi rowniez podoba sie przytulny ale jednak pozostane przy Natalce :wink: Uklad w srodku odpowiada mi w 80 procentach a wysuniety garaz jest dla mnie akurat atutem(mam dzialke zaraz przy drodze wiec czesc dzienna bedzie bardziej cofnieta)

Fajnie masz ze moglas zobaczyc oba w realu bo latwiej wtedy czlowiekowi podjac decyzje.

Hej

Z niecierlpliowscia czekam na piersze foty z budowy.Mi rowniez podoba sie przytulny ale jednak pozostane przy Natalce :wink: Uklad w srodku odpowiada mi w 80 procentach a wysuniety garaz jest dla mnie akurat atutem(mam dzialke zaraz przy drodze wiec czesc dzienna bedzie bardziej cofnieta)

Fajnie masz ze moglas zobaczyc oba w realu bo latwiej wtedy czlowiekowi podjac decyzje.

tez nie moge sie juz doczekac rozpoczecia budowy :wink: :lol: :lol: :lol: i na pewno zamieszcze foty :lol: :lol: