maren100 11.02.2009 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Własnie szukam "kierbuda" i jakoś cienko mi idzie, czy mozesz podac namiary na Pana Jacka? Z tego co piszesz wynika ze moze byc dobry. ja niestety nie mam do niego nr tel, ale jak maz wroci z pracy to zapytam Apropos ŁZE, pod który podlegasz? Ja podlegam pod Rudę, mam znajomego który przyspieszył sprawe o rok i potanił o jakieś 5 tyś. jeśli chcesz znac szczegóły czekam na pw my podlegamy do ŁZE na Bałutach ale maz juz "pracuje" nad tym, aby to przyszpieszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.02.2009 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 adamgrazia a tak wogole to malo brakowalo a bylibysmy sasiadami bo chcielismy kupic dzialke na Kolumny chyba 514 albo cos kolo tego, tylko sprzedajacy zrobil nas w balona i sie wycofal mowiac, ze zona sie rozmyslila a za tydzien dal powtornie ogloszenie o sprzedazy tylko cena byla o 50 tys zł wyzsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 11.02.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 adamgrazia a tak wogole to malo brakowalo a bylibysmy sasiadami bo chcielismy kupic dzialke na Kolumny chyba 514 albo cos kolo tego, tylko sprzedajacy zrobil nas w balona i sie wycofal mowiac, ze zona sie rozmyslila a za tydzien dal powtornie ogloszenie o sprzedazy tylko cena byla o 50 tys zł wyzsza No kurcze, jaki świiat mały, a gdzie w końcu wylądowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.02.2009 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No kurcze, jaki świiat mały, a gdzie w końcu wylądowaliście? na granicy Łodzi i Antoniewa a dokładnie ul. Walońska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 11.02.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No kurcze, jaki świiat mały, a gdzie w końcu wylądowaliście? na granicy Łodzi i Antoniewa a dokładnie ul. Walońska - to jest Teofilow Mam prośbę, czy mozesz sie wypowiedziec na temat naszego projektu, szukam takiego domu w realu, ale za diabła nic nie mogę znaleśc: http://projekty.muratordom.pl/search_results.htm?powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=jedyny&symbol=&x=0&y=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.02.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Mam prośbę, czy mozesz sie wypowiedziec na temat naszego projektu, szukam takiego domu w realu, ale za diabła nic nie mogę znaleśc: http://projekty.muratordom.pl/search_results.htm?powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=jedyny&symbol=&x=0&y=0 niestety nie znam nikogo kto budowalby taki dom dom wydaje sie byc z tych nowoczesnych, ja osobiscie jestem bardziej zwolenniczka domow z dachem kopertowym i raczej parterowek ale oczywiscie najwazniejsze, ze Tobie taki sie wlasnie wymarzyl oby tylko budowa poszla bez powazniejszych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrazka 13.02.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam serdecznie, czytam twój dziennik i rozumię co musiałas czuc po wiadomosciach ,że taki kawał działki przeznaczone jest na droge .Wsciekłość to mało powiedziane , ja mam podobne obawy co do mojej działki bo droga ,która przechodzi obok jest do końca nie wytyczona , na razie wyjeżdzona przez samochody i tyle i nie wiem gdzie kończy sie jej szerokośc -ile wchodzi w moja działke .Zobaczymy jak ten problem rozwiażemy dalej.Ale nie ma co wycofywac sie ze swoich planów, idziemy naprzód.Planujemy wiosna ruszyc z budową lecz wciąż szukam kierbuda i kogos do pomocy przy budowie-fachowej pomocy , gdyż budowa bedzie systemem tzw gospodarczym czyli robimy sami tyle ile bedzie tylko mozna .Życzę Ci powodzenia w papierkach i do przodu. Pozdrawiam i trzymam kciuki Agrazka z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.02.2009 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam serdecznie, Planujemy wiosna ruszyc z budową lecz wciąż szukam kierbuda i kogos do pomocy przy budowie-fachowej pomocy , gdyż budowa bedzie systemem tzw gospodarczym czyli robimy sami tyle ile bedzie tylko mozna .Życzę Ci powodzenia w papierkach i do przodu. Pozdrawiam i trzymam kciuki Agrazka z Łodzi a gdzie dokladnie sie budujecie ?? macie juz PNB ? my raczej sami nic nie bedziemy robic przy budowie (no oprocz sprzatania ) bo ani nie mamy na to czasu ani predyspozycji zatem wytrwalosci i rowniez trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrazka 13.02.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam, cześć papierów juz mamy a na reszte czekam ale juz niedługo podobno za 7-10 dni wszystko ma byc gotowe.Nie mam jeszcze zadnego materiału ani ekipy tzn kierownika -bo szukam jakiegos taniego -pierwsza propozycja to 5 tys wydaje mi sie duzo a moze sie nie znam na teraźniejszych cenach. Budowa bedzie w Adamowie k/Aleksandrowa a projekt przez nas wybrany to zacisze bis. Mam niewiele ale podobno jak sie bardzo chce to marzenia sie spełniaja. pozdrawiam agrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 13.02.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witaj Maren poczytałam sobie Twój dziennik... A wiesz,że też mam dwoje dzieci i też dom jest dla nich też mieliśmy kupić działkę i właścicielka nas zrobiła w konia u notariusza też miała problemy z ŁZE - monopolista wredny też miałam problemy z architektem ale mamy zupełnie inne domki i niestety budujemy daleko od siebie Swoją drogą czy właściciel działki sprzedając ją nic nie mówił o konieczności oddania pasa ziemi? Czy gmina ma Wam za niego zapłacić.? może jakieś zdjęcia działeczki wstawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.02.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam, cześć papierów juz mamy a na reszte czekam ale juz niedługo podobno za 7-10 dni wszystko ma byc gotowe.Nie mam jeszcze zadnego materiału ani ekipy tzn kierownika -bo szukam jakiegos taniego -pierwsza propozycja to 5 tys wydaje mi sie duzo a moze sie nie znam na teraźniejszych cenach. Budowa bedzie w Adamowie k/Aleksandrowa a projekt przez nas wybrany to zacisze bis. Mam niewiele ale podobno jak sie bardzo chce to marzenia sie spełniaja. pozdrawiam agrazka odnosnie kierownika budowy to mnie tez sie wydaje, ze kwota 5 tys zł to duzo ........ ogolnie slyszalam, ze 3 tys. zl to standard .......... a marzenia musza sie spelnic sama gleboko w to wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.02.2009 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Swoją drogą czy właściciel działki sprzedając ją nic nie mówił o konieczności oddania pasa ziemi? Czy gmina ma Wam za niego zapłacić.? może jakieś zdjęcia działeczki wstawisz przy zakupie dzialki nic nam na ten temat nie bylo wiadomo, a gmina niestety nie zaplaci nam za niego ani grosza bo ponoc obowiazuje cos takiego jak dobro uzytecznosci publicznej i na tej podstawie mamy ten pas ziemi oddac pod droge, nie chcemy tak latwo sie poddac, ale nie wiem czy cokolwiek uda sie zrobic a zdjec działki niestety nie mam zadnych do wklejenia, wybrac sie na dzialke z aparatem tez nie moge bo maluchy chore i jestem unieruchomiona w domu ...... ale przy najblizszej okazji nie omieszkam sie pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 13.02.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Co do kierbuda to ja jestem umówiona na 4500zł No i gadałam z mężem i on mówi że wywłaszczenie jest zawsze za jakimś odszkodowaniem tyle że często zaniżają wartość. A może poprzedni właściciel wziął już oszkodowanie? i to on Was w konia zrobił. Byłaś u radcy prawnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 13.02.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ja za kierbuda płaciłam 1500 zł ale go nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.02.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Co do kierbuda to ja jestem umówiona na 4500zł No i gadałam z mężem i on mówi że wywłaszczenie jest zawsze za jakimś odszkodowaniem tyle że często zaniżają wartość. A może poprzedni właściciel wziął już oszkodowanie? i to on Was w konia zrobił. Byłaś u radcy prawnego? sytuacja wyglada tak, ze ten kawalek naszej dzialki - 220m2 jest dokladnie na poszerzenie pasa drogowego, ktory wedle przepisow musi miec min 8m dla drog publicznych, a obecnie ma tylko 3 m, poniewaz jest to nie do konca droga tylko granica miedzy Łodzia a Antoniewem (gmina Aleksandrow), w chwili obecnej rosna tam jakies krzaczki i nie sluzy jako droga ........... O tym, ze ten pas powinnismy wydzielic z naszej dzialki dowiedzielismy sie od architekta, bo ponoc tak to wynika z wypisu z planu zagospodarowania przestrzennego. Ponoc jest to wynikiem bledu urzednika, ktory pozwolil na taki podzial - bez wydzielenia z niej tego fragmentu na poszerzenie tej nieszczesnej peudo drogi ........ a sprzedajacy mysle, ze nic na ten temat nie wiedzial i chyba zadnej dodatkowej kasy z tego tytulu nie dostal, wygladal na uczciwego czlowieka choc w obecnych czasach to wszystko jest mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.02.2009 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ja za kierbuda płaciłam 1500 zł ale go nie polecam. hmm zadziwiajaco malo, kwestia tylko tego jak wywiazywal sie ze swoich obowiazkow poniewaz zarowno ja jak i maz wiemy niewiele o budowaniu to potrzebujemy kierownika scisle kontrolujacego postepy prac ale zobaczymy jak to wyjdzie ..... czas pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 13.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 też na początku nic nie wiedziałam, później się okazało że wiem więcej od ekipy i kierownika, który na budowie był z 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 19.02.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Własnie szukam "kierbuda" i jakoś cienko mi idzie, czy mozesz podac namiary na Pana Jacka? Z tego co piszesz wynika ze moze byc dobry. nr tel wyslalam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.02.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hej Z niecierlpliowscia czekam na piersze foty z budowy.Mi rowniez podoba sie przytulny ale jednak pozostane przy Natalce Uklad w srodku odpowiada mi w 80 procentach a wysuniety garaz jest dla mnie akurat atutem(mam dzialke zaraz przy drodze wiec czesc dzienna bedzie bardziej cofnieta) Fajnie masz ze moglas zobaczyc oba w realu bo latwiej wtedy czlowiekowi podjac decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 27.02.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Hej Z niecierlpliowscia czekam na piersze foty z budowy.Mi rowniez podoba sie przytulny ale jednak pozostane przy Natalce Uklad w srodku odpowiada mi w 80 procentach a wysuniety garaz jest dla mnie akurat atutem(mam dzialke zaraz przy drodze wiec czesc dzienna bedzie bardziej cofnieta) Fajnie masz ze moglas zobaczyc oba w realu bo latwiej wtedy czlowiekowi podjac decyzje. tez nie moge sie juz doczekac rozpoczecia budowy i na pewno zamieszcze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts