maren100 06.05.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Wierz mi , dwie łazienki w piętrowym domu , nawet jeśli ta druga jest mikroskopijna to absolutne minimum . Wiem , wiem teraz to nie przeszkadza , ale za parę latek może i to bardzo . U nas na parterze bedzie jedna lazienka (prysznic wanna umywalka wc) i druga (wc umywalka) a co do pietra ....... wyprowadzenia do zrobienia lazienki wykonamy na 100% a jak bedzie z jej wykonaniem nadal brak decyzji musimy jeszcze ten temat przemyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 06.05.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pisałaś że planujecie zobić na górze część rekreacyjną , rozumiem że również przyjmować gości . Będziesz ich/siebie gonić po schodach (nooo ... potrzeby fizjologiczne) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.05.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pisałaś że planujecie zobić na górze część rekreacyjną , rozumiem że również przyjmować gości . Będziesz ich/siebie gonić po schodach (nooo ... potrzeby fizjologiczne) ? to jest wlasnie plus za zrobieniem na pietrze lazienki a minus wiadomo kolejne koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 07.05.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 marzy mi sie zamieszanie na Boze Narodzenie w nowym slicznym domku, ale to chyba tylko mi sie marzy, a bede zadowolona jak wprowdzimy sie na Wielkanoc 2010 No tak jak i mnie Pomarzymy razem? Głowa do góry, jak ruszy to ..z kopyta właśnie się delektuję przerwą w robotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 07.05.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 marzy mi sie zamieszanie na Boze Narodzenie w nowym slicznym domku, ale to chyba tylko mi sie marzy, a bede zadowolona jak wprowdzimy sie na Wielkanoc 2010 No tak jak i mnie Pomarzymy razem? Głowa do góry, jak ruszy to ..z kopyta właśnie się delektuję przerwą w robotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.05.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 marzy mi sie zamieszanie na Boze Narodzenie w nowym slicznym domku, ale to chyba tylko mi sie marzy, a bede zadowolona jak wprowdzimy sie na Wielkanoc 2010 No tak jak i mnie Pomarzymy razem? Głowa do góry, jak ruszy to ..z kopyta właśnie się delektuję przerwą w robotach teraz to napisalabym, ze marzy mi sie zamieszkanie na Wielkanoc 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.05.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 marzy mi sie zamieszanie na Boze Narodzenie w nowym slicznym domku, ale to chyba tylko mi sie marzy, a bede zadowolona jak wprowdzimy sie na Wielkanoc 2010 No tak jak i mnie Pomarzymy razem? Głowa do góry, jak ruszy to ..z kopyta właśnie się delektuję przerwą w robotach Ja się nieśmiało przyłączę do klubu - u nas na 99% przeprowadzka - wakacje 2010 pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My tam ostrożnie liczymy na jesień/zima 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.05.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My chcielibysmy zamieszkac we wlasnym domku jak najszybciej bo teraz wynajmujemy mieszkanie a wiadomo samo wynajecie kosztuje Wlasnosciowe M sprzedalismy, raz zeby miec pieniadze na budowe a dwa zeby moc dostac kredyt z doplata, chociaz teraz to marza przy tych kredytach tak bardzo wzrosla, ze nie wiem czy dalej jest on oplacalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.05.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja się nieśmiało przyłączę do klubu - u nas na 99% przeprowadzka - wakacje 2010 pozdrawiam, majki Majki wlasnie zaglebilam sie w Twoim dzienniku i z tego co czytam to te wakacje 2010 pewnie sa 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.05.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 marzy mi sie zamieszanie na Boze Narodzenie w nowym slicznym domku, ale to chyba tylko mi sie marzy, a bede zadowolona jak wprowdzimy sie na Wielkanoc 2010 No tak jak i mnie Pomarzymy razem? Ola przy tempie Twoich prac to to Boze Narodzenie wydaje sie byc calkiem calkiem realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.05.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My tam ostrożnie liczymy na jesień/zima 2010 . rozumiem, ze wychodzicie z zalozenia, ze lepiej sie milo rozczarowac i wprowadzic wczesniej niz pluc sobie w brode, ze sie nie udalo w terminie Ta jesien/zima 2010 to pewniak przy takim etapie prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.05.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 witam, wpadłam z rewizytą, trzymam kciuki za szybkie rozpoczęcie, szybkie zakończenie i szybką przeprowadzkę! widzę, że mali inwestorzy pomagają, a przy takiej ekipie to roboty piorunem pójdą będę śledzić Wasze zmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.05.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 witam, wpadłam z rewizytą, trzymam kciuki za szybkie rozpoczęcie, szybkie zakończenie i szybką przeprowadzkę! widzę, że mali inwestorzy pomagają, a przy takiej ekipie to roboty piorunem pójdą będę śledzić Wasze zmagania witam nasi budowlancy moga spokojnie liczyc na dwoch malych pomocnikow, garna sie do wszystkiego pozostaje jedynie pytanie czy beda z tej pomocy zadowoleni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.05.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 My chcielibysmy zamieszkac we wlasnym domku jak najszybciej bo teraz wynajmujemy mieszkanie a wiadomo samo wynajecie kosztuje Wlasnosciowe M sprzedalismy, raz zeby miec pieniadze na budowe a dwa zeby moc dostac kredyt z doplata, chociaz teraz to marza przy tych kredytach tak bardzo wzrosla, ze nie wiem czy dalej jest on oplacalny No niestety powoli zaczyna się z tego robić sztuka dal sztuki . My niestety przegapilismy bardzo ważny moment (o tydzień) i marża nam się już dostała ta większa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.05.2009 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 No niestety powoli zaczyna się z tego robić sztuka dal sztuki . My niestety przegapilismy bardzo ważny moment (o tydzień) i marża nam się już dostała ta większa . a na jakich warunkach macie kredyt ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 09.05.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 a na jakich warunkach macie kredyt ?? sprecyzuj , chodzi Ci on oprocentowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.05.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 a na jakich warunkach macie kredyt ?? sprecyzuj , chodzi Ci on oprocentowanie ? tak, przy jakim oprocentowaniu, jakiej marzy, jaka prowizja ii w jakim banku braliscie kredyt ?? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 09.05.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 No więc po koleji : * kredyt w żuberku (kojarzysz ) * na 20 lat , raty stałe (chcieliśmy malejące bo dopłaty większe , ale raty też znacząco wieksze a obecne lata nie zapowiadają się różowo , wybralismy więc wariant bezpieczniejszy), * prowizja 1% * opłata za kontrole nieruchomości (standardowo po wykorzystaniu każdej transzy) 168 zł *wpis do hipoteki 400 zł (nie wiem czy to jest stawka ogólnopolska) * podatek - nie wiem od czego zależy więc nie wpisze ile - ale paresek złotych (czyli od 200 wzwyż) * ubezpieczenie w okresie przejsciowym 500 zł - też nie wiem od czego zależy * ubezpieczenie od zdarzeń losowych 200 zł/rok * oprocentowanie kredytu 7.33 % w tym marża 3 % - niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.05.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 No więc po koleji : * kredyt w żuberku (kojarzysz ) * na 20 lat , raty stałe (chcieliśmy malejące bo dopłaty większe , ale raty też znacząco wieksze a obecne lata nie zapowiadają się różowo , wybralismy więc wariant bezpieczniejszy), * prowizja 1% * opłata za kontrole nieruchomości (standardowo po wykorzystaniu każdej transzy) 168 zł *wpis do hipoteki 400 zł (nie wiem czy to jest stawka ogólnopolska) * podatek - nie wiem od czego zależy więc nie wpisze ile - ale paresek złotych (czyli od 200 wzwyż) * ubezpieczenie w okresie przejsciowym 500 zł - też nie wiem od czego zależy * ubezpieczenie od zdarzeń losowych 200 zł/rok * oprocentowanie kredytu 7.33 % w tym marża 3 % - niestety . ulala marza masakrycznia Fenix a braliscie pod uwage tylko kredyt w PKO SA czy w innych bankach tez ?? przyznam, ze my rowniez chcielibysmy w PKO SA poniewaz kolega jest dyrektorem jednego z oddzialow wiec liczylibysmy na pomoc w usprawnieniu calej procedury, ale przy takiej marzy ......... a dawno podpisaliscie umowe kredytowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts