KamaG 06.06.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 witam, chwilkę mnie nie było a u Was takie zmiany gratuluję mogę zapytać czy zdecydowaliście się na kredyt "rodzina na swoim"? my rozmawialiśmy w PKO BP i pan powiedział coś co mnie zastanawia: 1) jakiśtam wskażnik do wyliczania oprocentowania jest ustalany przez bank 2) wysokość kolejnej transzy jest uzależniona od wartości już wybudowanej inwestycji i stanowi 50% tej kwoty, wyliczana każdorazowo po kontroli na budowie przedstawiciela banku 3) za wcześniejszą spłatę jest pobierana opłata bodajrze 1-1,5 % kwoty? to sporo wychodzi, vbo ten kredyt wypadałoby spłacić tuż po końcu dopłat, bo po tych ośmiu latach to on się drogi robi macie może wiedzę na te zagadnienia? spotkaliście się z tym? nie wiem czy nam tak człowiek naopowiadał, czy ja coś pokręciłam, ale w sumie to byłam na tej rozmowie z pracownikiem komkurencyjnego banku, i ten pan o tym wiedział, więc nie wiem jak to rozumieć przecież nie zniechęcał celowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.06.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 witam, chwilkę mnie nie było a u Was takie zmiany gratuluję mogę zapytać czy zdecydowaliście się na kredyt "rodzina na swoim"? my rozmawialiśmy w PKO BP i pan powiedział coś co mnie zastanawia: 1) jakiśtam wskażnik do wyliczania oprocentowania jest ustalany przez bank 2) wysokość kolejnej transzy jest uzależniona od wartości już wybudowanej inwestycji i stanowi 50% tej kwoty, wyliczana każdorazowo po kontroli na budowie przedstawiciela banku 3) za wcześniejszą spłatę jest pobierana opłata bodajrze 1-1,5 % kwoty? to sporo wychodzi, vbo ten kredyt wypadałoby spłacić tuż po końcu dopłat, bo po tych ośmiu latach to on się drogi robi macie może wiedzę na te zagadnienia? spotkaliście się z tym? nie wiem czy nam tak człowiek naopowiadał, czy ja coś pokręciłam, ale w sumie to byłam na tej rozmowie z pracownikiem komkurencyjnego banku, i ten pan o tym wiedział, więc nie wiem jak to rozumieć przecież nie zniechęcał celowo budowa ruszyla wiec zmiany sa odnosnie kredytu to: 1. oprocentowanie jest wyliczane na podstawie WiBORU + marza, na dzien 4.06.2006 wynosilo 6,22%, przy marzy 1,85% 2. wysokosc pierwszej transzy wynosi 20% wysokosci kredytu, a wysokosc kolejnych transzy do 50%, po wyplacie kazdej transzy jest kontrola na budowie, niestety platna - 150 zl 3. przy nadplacie kredytu w ciagu pierwszych dwoch lat pobierana jest prowizja w wysokosci 1,5%, po dwoch latach mozna nadplacac kredyt bez oplat, tylko ostatnia nadplata, ktora bedzie zerowala kredyt jest objeta prowizja, ile % nie pamietam, w kazdym badz razie nie mniej niz 200 zl. W praktyce wyglada to tak, ze warto jako ostatnia nadplate wplacic np. 5000 zl i wowczas do zaplaty bedzie tylko to 200 zl prowizji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 My też braliśmy kredyt w PKO BP, ale w listopadzie ubiegłego roku i musze przyznać, że warunki były lepsze, nie pomyślałabym że przez kilka miesięcy tak się zmienią warunki !!! ale my juz nie mogliśmy mieć z opcją "rodzina na swoim", bo latka teku kupowalismy mieszkanie na kredyt. Poza bankiem, znalazłam jeszcze jeden punkt wspólny: problemy z betonem przy zalewaniu ław. Nasze gruchy przyjechały prawie 2 godziny wcześniej mimo iż mieli czekać na mój telefon. Czytam dalej, bo może jeszcze coś znajdę. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A jednak znalazłam kolejny też nam brakowało i brakowało i .... żwiru do zasypywania. Ale wariactwo z tym kredytem. Jak my braliśmy, też było wariactwo, szkoda, że nikt z banku Was nie poinformował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 10.06.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dobry wieczór Widzę że pierwsze wylewki już za wami . Gratulacje . Co do banku , to witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 12.06.2009 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 A jednak znalazłam kolejny też nam brakowało i brakowało i .... żwiru do zasypywania. widzialam, ze Wy tez wysoko bloczkami jestescie wyniesieni do gory U nas tak wysoko, bo bedziemy nawozic na dzialke ziemie, zeby podniesc poziom dzialki i nie byc nizej od sasiada co by woda do nas nie splywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 12.06.2009 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 My też braliśmy kredyt w PKO BP, ale w listopadzie ubiegłego roku i musze przyznać, że warunki były lepsze, nie pomyślałabym że przez kilka miesięcy tak się zmienią warunki !!! ale my juz nie mogliśmy mieć z opcją "rodzina na swoim", bo latka teku kupowalismy mieszkanie na kredyt. hmm my tez jakis czas temu bralismy kredyt na zakup mieszkania, kredyt juz dawno splacony a mieszkanie sprzedane i jakos nikt nie mowil nam, ze jest to przeszkoda, aby dostac kredyt "rodzina na swoim" kto Was o tym poinformowal ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 12.06.2009 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Dobry wieczór Widzę że pierwsze wylewki już za wami . Gratulacje . dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 12.06.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 My też braliśmy kredyt w PKO BP, ale w listopadzie ubiegłego roku i musze przyznać, że warunki były lepsze, nie pomyślałabym że przez kilka miesięcy tak się zmienią warunki !!! ale my juz nie mogliśmy mieć z opcją "rodzina na swoim", bo latka teku kupowalismy mieszkanie na kredyt. hmm my tez jakis czas temu bralismy kredyt na zakup mieszkania, kredyt juz dawno splacony a mieszkanie sprzedane i jakos nikt nie mowil nam, ze jest to przeszkoda, aby dostac kredyt "rodzina na swoim" kto Was o tym poinformowal ?? Właściwie to nikt nie doradzał ani nie odradzał. Sami, czytając o warunkach tej opcji, stwierdzilismy że to nie dla nas i nawet nie myślelismy o tym. Ale chyba napiszę do "naszej" Pani z PKO i spytam co z tym można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 16.06.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam Porotherm już tak ma . Wprawdzie nie aż 5 ale ze trzy zawsze się znalazły popękane .Nie wiem czy to niedoróbki czy też beztroski sposób załadunku i rozładunku. Za bardzo bym się tym nie przejmował przecież część będzie że tak powiem docinana na wymiar więc murarze i tak to wykorzystają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.06.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 odnosnie porothermu to wlasnie murarz nam powiedzial, ze ten typ tak ma a z reklamacja to ponoc bywa roznie czasem trzeba czekac miesiac na ogledziny, a za miesiac to panowie murarze juz go wymuruja, wiec sobie odpuscilam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.06.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Tak, tak - pogoda nie czerwcowa. Zimno brrr Pisz, pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.06.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Moje dziady - co by o nich nie powiedzieć , przy lekkim deszczu , pracowały . A co do Terrivy to radzę sprawdzić jej jakość . Ja ze swojej zadowolony nie byłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 22.06.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Moje dziady - co by o nich nie powiedzieć , przy lekkim deszczu , pracowały . A co do Terrivy to radzę sprawdzić jej jakość . Ja ze swojej zadowolony nie byłem . hmm a jak ta jakosc terivy sprawdzic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.06.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Raczej Twój murarz , nasze strasznie kruche były . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 22.06.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Raczej Twój murarz , nasze strasznie kruche były . ale poszly miedzy belki czy dokonaliscie zwrotu i ponownego lepszego zakupu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.06.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Poszły między belki - te które były całe , bo całkiem spora kupka rozlecanych się uzbierala - co nasz kierbud twierdzi że w sumie to one pełnią tylko rolę zapełniacza miejsca między belkami . Oczywiście reklamowaliśmy to ale niewiele wskoraliśmy. Zwrócili nam tylko kasę za te parędziesiat rozlecanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrazka 29.06.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 witam, ale budowa ruszyła z kopyta, swietnie idzie,tak trzymac, pogoda też wreszcie musi sie poprawić i deszcz przestannie lać. domek b ładny, śledzę postępy prac, pozdrawiam AGRAZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 29.06.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 My też mamy systemówkę . Leier-a dokładnie . Majster jakoś nam nigdy nie zgłaszał że toto się między terrivy nie mieści . Wymiar pustaka : 140 i 160 - 350x350x330 200 - 400x400x330 z otworem wentylacyjnym - 140 i 160 - 350x510x330 200 - 400x585x330 wymiary oczywiscie to szer/dłg/wys w [mm] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 29.06.2009 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 no wlasnie po dlugosci sie nie miesci, bo rozstaw belek jest 60 cm, przy czym max szerokosc do przejscia to 47 cm Wykonawca ma cos wymyslec, nie wiem czy podkuc belki stropowe czy cos innego ale ma wyjsc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts