Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego D12a Marioli w Łodzi :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 440
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Podglądam troszkę Waszą budowę , w wolnych chwilach.

Przykro mi z powodu problemów.

Z ciekawości spytam którego kierbuda wybraliście?

Życzę powodzenia mniej nerwowych dni i cierpliwości.

witam cieplutko :D

odnosnie problemow to chyba dobrze, ze to narazie takie dosc male problemy, bynajmniej tak o tym mysle, patrzac wstecz po paru dniach :wink: :lol:

odnosnie kierbuda to zdecydowalismy sie na p. Piotra (smialismy sie z mezem, ze swojego czasu - chyba listopad 2008, wybralismy sie do Was na dzialke w poszukiwaniu ekipy budowlanej, a z tych odwiedzin zamiast budowlancow mamy kierbuda :D ), mam nadzieje, ze bedzie ok :D

pozdrawiam

skoro bylo w projekcie to tak zostawilismy, a scianka kolankowa ma byc na 2 pustaki, czyli 50 cm

Dzień dobry

Naprawde macie tylko 50 cm ? Nie zmieniacie tego ?

wysokosc scianki kolnkowej 50 cm to jest wlasnie po zmianie, wg projektu jest to tylko 25 cm, wiecej niz 50 cm nie chcemy, bo to zupelnie zmieniloby bryle budynku, a dom ma przede wszystkim funkcjonowac jako parterowka :D Poddasze to dodatek do calosci :D

My zalaliśmy płytę weszło 18.5 m3 b- 20 za tydzień jedziemy z kolankową 2 pustaki to w sumie 5 palet :wink: Mamy połowę podpiwn. a garaż wonost. . Powiększyliśmy łazienkę o 50 cm kosztem pokoju , ale jest b . ustawna

A aką dajecie dachówkę? , bo my roben - kasztan po 33/m

w takim razie scianke kolankowa bedziemy miec taka sama :D mam nadzieje, ze to nie popsuje bryly budynku :roll:

odnosnie dachowki to decyzji jeszcze nie mamy, aczkolwiek sklaniamy sie rowniez ku robenowi - tobago glazurowane, Wy bedziecie mieli dachowke Fleming czy Monzaplus ??

Cześć :D

Miło słyszeć że jesteście zadowoleni z kierownika budowy a tym samym że my również dokonaliśmy dobrego wyboru :wink:

Ładnie Wam idzie, życzę dobrej pogody na zalewanie stropu w czwartek.

A propos klinkieru, ostatnio rozmawiałam z fachowcem od ociepleń i tynków zewnętrznych, on zamiast klinkieru poleca tynk żywiczny (chyba dobrze pamiętam :oops: ).

Podobno cena jest niewiele większa od klinkieru albo podobna a nic z nim się nie dzieje.

Faktycznie, pokazywał dom z klinkierem po kilku miesiącach od położenia i był brudny a właścicielka raz w tygodniu lata dookoła i go myje ściereczką.

Widzieliśmy również tynk żywiczny po chyba dwóch latach od położenia i ....nic, nic nie widać.

Ja poważnie się nad tym zastanawiam.

Powodzenia życzę :lol:

No ja osobiście za wszystko płacę i wiem ,że 18.5, a miało być 17,6 m3 to b. dziwne bo powinniście mieć mniej !

A jaka grubość lanego betonu? Ja mam o 1m poszerzony budynek !

A co do dachówki to jednak - roben kasztan

budynek tez mam o 1 m poszerzony :D beton byl lany na terive na 5 cm ...... i wyszlo 31 m3 :o A odnosnie dachowki tez jestesmy zdecydowani na Robena tobago glazurowane tylko nie wiemy czy Fleming czy MonzaPluz czy Bornholm :roll: :-? U Ciebie ktora bedzie :-?