Fenix999 30.06.2009 03:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 no wlasnie po dlugosci sie nie miesci, bo rozstaw belek jest 60 cm, przy czym max szerokosc do przejscia to 47 cm Wykonawca ma cos wymyslec, nie wiem czy podkuc belki stropowe czy cos innego ale ma wyjsc dobrze Hmm to ciekawe , bo ja tylko te z wentylacją mam położone i jakoś to zrobili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 30.06.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam!! Widzę, że jesteś na podobnym etapie budowy co my, także będę Cię podczytywać ;)Ale na razie mogę Ci pogratulować postępó!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 30.06.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam!! Widzę, że jesteś na podobnym etapie budowy co my, także będę Cię podczytywać ;)Ale na razie mogę Ci pogratulować postępó! Pozdrawiam witam serdecznie i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 01.07.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam! Podglądam troszkę Waszą budowę , w wolnych chwilach. Przykro mi z powodu problemów.Z ciekawości spytam którego kierbuda wybraliście? Życzę powodzenia mniej nerwowych dni i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 01.07.2009 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam! Podglądam troszkę Waszą budowę , w wolnych chwilach. Przykro mi z powodu problemów. Z ciekawości spytam którego kierbuda wybraliście? Życzę powodzenia mniej nerwowych dni i cierpliwości. witam cieplutko odnosnie problemow to chyba dobrze, ze to narazie takie dosc male problemy, bynajmniej tak o tym mysle, patrzac wstecz po paru dniach odnosnie kierbuda to zdecydowalismy sie na p. Piotra (smialismy sie z mezem, ze swojego czasu - chyba listopad 2008, wybralismy sie do Was na dzialke w poszukiwaniu ekipy budowlanej, a z tych odwiedzin zamiast budowlancow mamy kierbuda ), mam nadzieje, ze bedzie ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 01.07.2009 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A dlaczego upierałaś się na terriwę? my daliśmy monolit. A mam pytanko jak wysoką przewidujecie ściankę kolankową? skoro bylo w projekcie to tak zostawilismy, a scianka kolankowa ma byc na 2 pustaki, czyli 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 02.07.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 skoro bylo w projekcie to tak zostawilismy, a scianka kolankowa ma byc na 2 pustaki, czyli 50 cm Dzień dobry Naprawde macie tylko 50 cm ? Nie zmieniacie tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 02.07.2009 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 skoro bylo w projekcie to tak zostawilismy, a scianka kolankowa ma byc na 2 pustaki, czyli 50 cm Dzień dobry Naprawde macie tylko 50 cm ? Nie zmieniacie tego ? wysokosc scianki kolnkowej 50 cm to jest wlasnie po zmianie, wg projektu jest to tylko 25 cm, wiecej niz 50 cm nie chcemy, bo to zupelnie zmieniloby bryle budynku, a dom ma przede wszystkim funkcjonowac jako parterowka Poddasze to dodatek do calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 02.07.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Wybacz , ja bredze już z niewyspania . Wy macie parterówkę przecież . Ups... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 02.07.2009 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Wybacz , ja bredze już z niewyspania . Wy macie parterówkę przecież . Ups... o niewyspaniu to ja tez cos wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 02.07.2009 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A dlaczego upierałaś się na terriwę? my daliśmy monolit. A mam pytanko jak wysoką przewidujecie ściankę kolankową? a z ciekawosci zapytam jaka u Was scianka kolankowa ?? macie jakies powazniejsze zmiany do projektu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 02.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 W projekcie było 70 cm ale podnieśliśmy na 1,10 m . Teraz mieszkam w niepełnych skosach (lukarny) a wysokość sciany kolankowej to 90 cm i uważam że to minimum . niestety takie podnoszenia ma wpływ na bryłe no i wiezbe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 03.07.2009 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 My zalaliśmy płytę weszło 18.5 m3 b- 20 za tydzień jedziemy z kolankową 2 pustaki to w sumie 5 palet Mamy połowę podpiwn. a garaż wonost. . Powiększyliśmy łazienkę o 50 cm kosztem pokoju , ale jest b . ustawna A aką dajecie dachówkę? , bo my roben - kasztan po 33/m w takim razie scianke kolankowa bedziemy miec taka sama mam nadzieje, ze to nie popsuje bryly budynku odnosnie dachowki to decyzji jeszcze nie mamy, aczkolwiek sklaniamy sie rowniez ku robenowi - tobago glazurowane, Wy bedziecie mieli dachowke Fleming czy Monzaplus ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 07.07.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Cześć Miło słyszeć że jesteście zadowoleni z kierownika budowy a tym samym że my również dokonaliśmy dobrego wyboru Ładnie Wam idzie, życzę dobrej pogody na zalewanie stropu w czwartek. A propos klinkieru, ostatnio rozmawiałam z fachowcem od ociepleń i tynków zewnętrznych, on zamiast klinkieru poleca tynk żywiczny (chyba dobrze pamiętam ). Podobno cena jest niewiele większa od klinkieru albo podobna a nic z nim się nie dzieje. Faktycznie, pokazywał dom z klinkierem po kilku miesiącach od położenia i był brudny a właścicielka raz w tygodniu lata dookoła i go myje ściereczką. Widzieliśmy również tynk żywiczny po chyba dwóch latach od położenia i ....nic, nic nie widać. Ja poważnie się nad tym zastanawiam. Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 07.07.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Do maren dachówka e -32 kasztan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.07.2009 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Do maren dachówka e -32 kasztan to jednak zdecydowaliscie sie na Koramica a nie na Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 12.07.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 My zalaliśmy płytę weszło 18.5 m3 b- 20 .... hmm jak to mozliwe mi na zalanie terivy poszlo 31 m3 B-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 13.07.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 No ja osobiście za wszystko płacę i wiem ,że 18.5, a miało być 17,6 m3 to b. dziwne bo powinniście mieć mniej ! A jaka grubość lanego betonu? Ja mam o 1m poszerzony budynek ! A co do dachówki to jednak - roben kasztan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.07.2009 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 No ja osobiście za wszystko płacę i wiem ,że 18.5, a miało być 17,6 m3 to b. dziwne bo powinniście mieć mniej ! A jaka grubość lanego betonu? Ja mam o 1m poszerzony budynek ! A co do dachówki to jednak - roben kasztan budynek tez mam o 1 m poszerzony beton byl lany na terive na 5 cm ...... i wyszlo 31 m3 A odnosnie dachowki tez jestesmy zdecydowani na Robena tobago glazurowane tylko nie wiemy czy Fleming czy MonzaPluz czy Bornholm U Ciebie ktora bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.07.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam!!! Ja tu przejazdem!!!! Zaglądam i kibicuję. Nie bede zabierać glosu, bo ja dopiero przed PNB, wiec żółtodziób Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts