Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Przytulnego D12a Marioli w Łodzi :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 440
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzień dobry a własciwie to już Dobry wieczór

Widzę że u Was duże postępy na budowie. Strop zalany z drobnumi problemami ale już po krzyku . Widzę że chyba szef waszej ekipy to ręcznie beton wyrównywał . U nas pan od betonu miał takie cuś z kierownicą i chodził z tym po całym stropie i wyrównywał. Szybko też sciany kolankowe postawiliście . Nasz kierbud to ekipy nie chciał widzieć na budowie po zalaniu przynajmniej przez dwa trzy tygodnie . Zresztą i im i nam taka przerwa akurat spasowała. Co do więzby i kładzenia dachówek mieliśmy o tyle dobrze że ekipa nam robiła wszystko od fundamentów po dach . :)

Dzień dobry a własciwie to już Dobry wieczór

Widzę że u Was duże postępy na budowie. Strop zalany z drobnumi problemami ale już po krzyku . Widzę że chyba szef waszej ekipy to ręcznie beton wyrównywał . U nas pan od betonu miał takie cuś z kierownicą i chodził z tym po całym stropie i wyrównywał. Szybko też sciany kolankowe postawiliście . Nasz kierbud to ekipy nie chciał widzieć na budowie po zalaniu przynajmniej przez dwa trzy tygodnie . Zresztą i im i nam taka przerwa akurat spasowała. Co do więzby i kładzenia dachówek mieliśmy o tyle dobrze że ekipa nam robiła wszystko od fundamentów po dach . :)

witaj

odnosnie betonu - zgadza sie , panowie recznie sami rownali co zreszta wyszlo jak wyszlo :wink: 8) ale co najwazniejsze STROP ZALANY :D i prawie zaraz po zalaniu zaczeli stawiac scianke fundamentowa - byla to decyzja zarowno murarza jak i kierbuda :roll: Co do jednej ekipy robiacej od fundamentow po dach to rzeczywiscie mieliscie dobrze, u nas fundamenty i mury jedna ekipa, wiezba druga a dachowka to trzecia :o Zdecydowalismy tak ze wzgledu na koszty, bo duzo drozej nam wychodzilo jak jedna ekipa byla od wszystkiego :roll: I teraz pozostaje nam oczekiwanie na ekipe ciesli :roll: Oby jutro byli u nas na placu boju :wink: :D

• 2 weeks później...
Witam, ładne postępy zrobiliście!!!

Jestem pod wrażeniem jak czysto wyglądają mury, najczęściej przy murowaniu na zaprawę ściany wyglądają obrzydliwie, a Wasze są ładne, czyściutkie. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

lecimy dalej z robota tylko cos u mnie ostatnio czasu na uzupelnienie dziennika brakuje :wink: :D a mury rzeczywiscie w miare czyste, co moi okoliczni sasiedzi potwierdzaja :D

• 2 weeks później...
Ależ jesteśdo przodu. Miło popatrzeć i pozazdrościć wydatków - bo my na nasz stan już wydaliśmy 160 000 :o a mamy mniejszy i prostszy domek :-? Idędo Ciebie na korki :wink:

Za ile robi Ci elektryk? a hudraulik? polecasz tego ostatniego?

Olu ja umiescilam wydatki do stanu bez dachu, razem z dachem bedzie ok 170000 zl :roll: Odnosnie elektryka i hydraulika to napisze dokladnie za pare dni, bo teraz to sama dokladnie nie wiem ile zaplace :roll: A z hydrauliiem to nie wiem co sie dzieje, ogolnie srednio jestem zadowolona, niby skonczyl swoja robote, choc nie wiem do konca czy zrobil to dobrze, nie odzywa sie - nawet po kase nie dzwoni :o Jak wyprostuje sprawe to wtedy dam znac czy brac go czy tez lepiej omijac z daleka :wink: :D

Dobry wieczór

Nareszcie i tutaj dotarłem . Jak tak przeglądam te wszystkie dzienniki to mam wrażenie że ja stoje w miejscu a inni pędzą do przodu . Co do DGP to nam ostatnio odradzano , podobno trzeba założyć częstsze malowanie , czy ja tam wiem ?

pozdrawiam

majac DGP i palac czesto w kominku to prawda, ze trzeba bedzie czesciej malowac ale cos za cos :D

Dzień dobry

Ja też zaczynam mieć ostatnio takie wrażenie - mówię otej kasie i pracy wykonawców . No ale albo to albo trzeba Macgyverem zostać i wszystko samemu robić. :roll:

Powiedzialabym, ze my jako inwestorzy przyzwyczajamy wykonawcow do otrzymywania duzych pieniedzy za dzien pracy :o Jesli chodzi o moja budowe to powiedzialabym, ze murarz, ciesla i dekarz otrzymali rozsadne pieniadze za swoja prace, ale reszta wykonawcow juz zdecydowanie przesadza :x A racja jest, ze czlowiek sam wszystkiego nie zrobi i niestety skazany jest na dorzucanie wykonawcom do coraz to lepszych samochodow :wink: :D