maren100 13.07.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam!!! Ja tu przejazdem!!!! Zaglądam i kibicuję. Nie bede zabierać glosu, bo ja dopiero przed PNB, wiec żółtodziób Pozdrawiam!! Witam Cie meg 60 cieplutko i zapraszam na czesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.07.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Do maren 100 A co do dachówki to teraz sprawdziłem my kupujemy Fleming po 32 zł za metr2. my ostatecznie jutro musimy podjac decyzje czy Fleming czy Bornholm ....... Bornholm wychodzi o 1800 zl drozej i czy warto Oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 14.07.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam!!! Ja tu przejazdem!!!! Zaglądam i kibicuję. Nie bede zabierać glosu, bo ja dopiero przed PNB, wiec żółtodziób Pozdrawiam!! Witam Cie meg 60 cieplutko i zapraszam na czesciej Dziękuję i poczytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 20.07.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzień dobry a własciwie to już Dobry wieczór Widzę że u Was duże postępy na budowie. Strop zalany z drobnumi problemami ale już po krzyku . Widzę że chyba szef waszej ekipy to ręcznie beton wyrównywał . U nas pan od betonu miał takie cuś z kierownicą i chodził z tym po całym stropie i wyrównywał. Szybko też sciany kolankowe postawiliście . Nasz kierbud to ekipy nie chciał widzieć na budowie po zalaniu przynajmniej przez dwa trzy tygodnie . Zresztą i im i nam taka przerwa akurat spasowała. Co do więzby i kładzenia dachówek mieliśmy o tyle dobrze że ekipa nam robiła wszystko od fundamentów po dach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 20.07.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzień dobry a własciwie to już Dobry wieczór Widzę że u Was duże postępy na budowie. Strop zalany z drobnumi problemami ale już po krzyku . Widzę że chyba szef waszej ekipy to ręcznie beton wyrównywał . U nas pan od betonu miał takie cuś z kierownicą i chodził z tym po całym stropie i wyrównywał. Szybko też sciany kolankowe postawiliście . Nasz kierbud to ekipy nie chciał widzieć na budowie po zalaniu przynajmniej przez dwa trzy tygodnie . Zresztą i im i nam taka przerwa akurat spasowała. Co do więzby i kładzenia dachówek mieliśmy o tyle dobrze że ekipa nam robiła wszystko od fundamentów po dach . witaj odnosnie betonu - zgadza sie , panowie recznie sami rownali co zreszta wyszlo jak wyszlo ale co najwazniejsze STROP ZALANY i prawie zaraz po zalaniu zaczeli stawiac scianke fundamentowa - byla to decyzja zarowno murarza jak i kierbuda Co do jednej ekipy robiacej od fundamentow po dach to rzeczywiscie mieliscie dobrze, u nas fundamenty i mury jedna ekipa, wiezba druga a dachowka to trzecia Zdecydowalismy tak ze wzgledu na koszty, bo duzo drozej nam wychodzilo jak jedna ekipa byla od wszystkiego I teraz pozostaje nam oczekiwanie na ekipe ciesli Oby jutro byli u nas na placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 02.08.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam, ładne postępy zrobiliście!!!Jestem pod wrażeniem jak czysto wyglądają mury, najczęściej przy murowaniu na zaprawę ściany wyglądają obrzydliwie, a Wasze są ładne, czyściutkie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 03.08.2009 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam, ładne postępy zrobiliście!!! Jestem pod wrażeniem jak czysto wyglądają mury, najczęściej przy murowaniu na zaprawę ściany wyglądają obrzydliwie, a Wasze są ładne, czyściutkie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. lecimy dalej z robota tylko cos u mnie ostatnio czasu na uzupelnienie dziennika brakuje a mury rzeczywiscie w miare czyste, co moi okoliczni sasiedzi potwierdzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 10.08.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Dzień Dobry No widzę że prawie nas już dogoniliście Oby tak dalej . My się teraz ciężko zastanawiamy nad wyborem elektryka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.08.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Dzień Dobry No widzę że prawie nas już dogoniliście Oby tak dalej . My się teraz ciężko zastanawiamy nad wyborem elektryka . elektryka wlasnie tez nie mam i troche mnie to martwi bo zgodnie z moim planem budowania powinien wejsc na robote w przyszlym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 10.08.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 My planujemy wejście na koniec miesiąca , tylko na razie jest mały zgryz , ktory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.08.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 My planujemy wejście na koniec miesiąca , tylko na razie jest mały zgryz , ktory ? to masz o tyle dobrze, ze mozesz przebierac i wybierac a u mnie jakos krucho z elektrykami mam dwie wyceny i zadna dobra a najgorsze, ze ani jeden ani drugi nie wydawal mi sie konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 20.08.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ależ jesteśdo przodu. Miło popatrzeć i pozazdrościć wydatków - bo my na nasz stan już wydaliśmy 160 000 a mamy mniejszy i prostszy domek Idędo Ciebie na korki Za ile robi Ci elektryk? a hudraulik? polecasz tego ostatniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 20.08.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 WITAM jak rozwiązaliście sprawę wywietrznika w kuchni ?- bo nie widzę żeby był wylot w dachu ? mamy zrobiony w kuchni wylot z dachu - kominek wentylacyjny, tylko jest tak zalozony, zeby jak najmniej bylo go widac jutro zrobie fotke to pokaze, w ktorym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 20.08.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ależ jesteśdo przodu. Miło popatrzeć i pozazdrościć wydatków - bo my na nasz stan już wydaliśmy 160 000 a mamy mniejszy i prostszy domek Idędo Ciebie na korki Za ile robi Ci elektryk? a hudraulik? polecasz tego ostatniego? Olu ja umiescilam wydatki do stanu bez dachu, razem z dachem bedzie ok 170000 zl Odnosnie elektryka i hydraulika to napisze dokladnie za pare dni, bo teraz to sama dokladnie nie wiem ile zaplace A z hydrauliiem to nie wiem co sie dzieje, ogolnie srednio jestem zadowolona, niby skonczyl swoja robote, choc nie wiem do konca czy zrobil to dobrze, nie odzywa sie - nawet po kase nie dzwoni Jak wyprostuje sprawe to wtedy dam znac czy brac go czy tez lepiej omijac z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.08.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Dobry wieczór Nareszcie i tutaj dotarłem . Jak tak przeglądam te wszystkie dzienniki to mam wrażenie że ja stoje w miejscu a inni pędzą do przodu . Co do DGP to nam ostatnio odradzano , podobno trzeba założyć częstsze malowanie , czy ja tam wiem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 21.08.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Widziałam Twoje śpiące dzieci, więc musze przyznać że miały legowisko wyśmienite. Nasza córcia zasnęła kiedyć na palecie z workami kleju. Dzieci potrafią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 22.08.2009 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Dobry wieczór Nareszcie i tutaj dotarłem . Jak tak przeglądam te wszystkie dzienniki to mam wrażenie że ja stoje w miejscu a inni pędzą do przodu . Co do DGP to nam ostatnio odradzano , podobno trzeba założyć częstsze malowanie , czy ja tam wiem ? pozdrawiam majac DGP i palac czesto w kominku to prawda, ze trzeba bedzie czesciej malowac ale cos za cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 22.08.2009 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Widziałam Twoje śpiące dzieci, więc musze przyznać że miały legowisko wyśmienite. Nasza córcia zasnęła kiedyć na palecie z workami kleju. Dzieci potrafią ... oj tak dzieci wiele potrafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 26.08.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dzień dobry Ja też zaczynam mieć ostatnio takie wrażenie - mówię otej kasie i pracy wykonawców . No ale albo to albo trzeba Macgyverem zostać i wszystko samemu robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 26.08.2009 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dzień dobry Ja też zaczynam mieć ostatnio takie wrażenie - mówię otej kasie i pracy wykonawców . No ale albo to albo trzeba Macgyverem zostać i wszystko samemu robić. Powiedzialabym, ze my jako inwestorzy przyzwyczajamy wykonawcow do otrzymywania duzych pieniedzy za dzien pracy Jesli chodzi o moja budowe to powiedzialabym, ze murarz, ciesla i dekarz otrzymali rozsadne pieniadze za swoja prace, ale reszta wykonawcow juz zdecydowanie przesadza A racja jest, ze czlowiek sam wszystkiego nie zrobi i niestety skazany jest na dorzucanie wykonawcom do coraz to lepszych samochodow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts