anna_g 08.11.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam na dzienniku budowy naszego domu. Projekt Z14, który wybraliśmy pochodzi ze studia projektowego z500. A tutaj będziemy komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 09.11.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 witaj anna_g Miło jest napisać pierwszy komentarz :) z ciekawością będę śliedziła Wasz dziennik, bo mam zamiar wystartować z budową na wiosnę, a więc kilka miesięcy po Was Właśnie w tym tygodniu dostałam zamówiony projekt Z14 ( wersja z wykuszem i balkonem). Widzę, że wprowadzacie zmiany, o których też czytałam w innych dziennikach. A co ze ścianą kolankową? będziecie podnosić? w jakim rejonie Polski budujecie? będę na bieżąco kibicować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 09.11.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam, Bardzo cieszę się, że ktoś zauważył nasz dziennik Budujemy się pod Wrocławiem. Co do ścianki kolankowej, to zostaje tak jak w projekcie, nie mamy zamiaru jej podnosić. Uważam, że przez wyższą ściankę dom traci na uroku. Sądzimy, że bez podniesienia ścianki kolankowej i tak będziemy mieli wystarczającą ilość powierzchni na górze. Większość czasu i tak będziemy spędzać na dole, a góra to tylko sypialnia. Czas pokaże, czy była to słuszna decyzja Postaramy się w miarę precyzyjnie opisywać etapy budowy, a przede wszystkim koszty z nią związane, ale to też czas pokaże Niebawem umieścimy zdjęcia fundamentów i drogi dojazdowej, która musieliśmy usypać z gruzu. Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na waszego Zeta Ania i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam-di 09.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 gratulacje ja tez jestem posiadaczem Z-14 z grazem 2 stanowiskowym zaczynam ok kwietnia:) narazie papierologia ruszyła ostro:) gratulacje i bede obserwowal wasze postepy:) POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 09.11.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 gratulacje ja tez jestem posiadaczem Z-14 z grazem 2 stanowiskowym zaczynam ok kwietnia:) narazie papierologia ruszyła ostro:) gratulacje i bede obserwowal wasze postepy:) POWODZENIA Dzięki za zainteresowanie. Cieszymy się, że nie tylko my wybraliśmy ten projekt My również czekamy na postępy naszej budowy. Liczę, że będziemy mogli obserwować rozwój Twojej budowy. Widzę coraz więcej zwolenników tego projektu na forum muratora. Ponadto jakieś 2 miesiące temu kilkaset metrów od naszej działki ktoś zaczął budowę podobnego domu do naszego. Ostatnio położyli tam dach i od razu widać, że to Z14 z garażem Zobaczę jak im pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 10.11.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam kolejne osoby budujące Z14 będę napewno śledził Wasze poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 12.11.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Przyszła sie i ja przywitać. Nie buduję Z14 , ale może cos podobnego.Zyczę duzo sił i pieniędzy do wybudowania domu.pozdrawiam maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 13.11.2008 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Przyszła sie i ja przywitać. Nie buduję Z14 , ale może cos podobnego. Zyczę duzo sił i pieniędzy do wybudowania domu. pozdrawiam maria witam.dzięki za życzenia:) przyda się, przyda dużo kasy i sił! ledwo zaczęliśmy, nie wiele widać na budowie a z konta ubywa pieniędzy i to szybko:( widziałam Twój domek- bardzo podobny do z14:)to miło:)będę śledzić postępy na Twojej budowie.Pozdrawiam anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 21.11.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 widzę u Was postępy w pracach super ledwo zaczęliśmy, nie wiele widać na budowie a z konta ubywa pieniędzy i to szybko:( teraz już coś widać trzymam kciuki i będę pilnie śledzić nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 23.11.2008 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 widzę u Was postępy w pracach super ledwo zaczęliśmy, nie wiele widać na budowie a z konta ubywa pieniędzy i to szybko:( teraz już coś widać trzymam kciuki i będę pilnie śledzić nowości Właśnie skończyliśmy stan 0 i powoli zaczniemy się piąć w górę. Nareszcie będzie widać na co idą nasze pieniądze P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 24.11.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 fundamenty gotowe więc teraz tylko do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 25.11.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 fundamenty gotowe więc teraz tylko do góry Tak właśnie, nie inaczej. Dzisiaj przyjechał transport z siedmioma paletami ceramiki i teraz czekam na zamówioną wcześniej dobrą pogodę Słyszałem w radiu, że w przyszłym tygodniu temperatura w kraju ma dojść nawet do 15 stopni ciepła. Trzymam kciuki, żeby tak było P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 01.12.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 anna_g, gratuluję świetnego wyboru projektu Jak widzę ściany pną się do góry więc nie pozostaje nic innego jak życzyć łagodnej zimy. Przy okazji poznałem dzięki Tobie coś nowego co może się przydać. Chodzi mi o ten arkusz kalkulacyjny z kosztami budowy. Nie wiedziałem, że takie "cóś" istnieje, fajna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 01.12.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 anna_g, gratuluję świetnego wyboru projektu Jak widzę ściany pną się do góry więc nie pozostaje nic innego jak życzyć łagodnej zimy. Przy okazji poznałem dzięki Tobie coś nowego co może się przydać. Chodzi mi o ten arkusz kalkulacyjny z kosztami budowy. Nie wiedziałem, że takie "cóś" istnieje, fajna rzecz Witam. Dzięki za miłe słowa Miło mi, że to co zamieszczam w dzienniku podoba się, a co ważniejsze może się komuś przydać Pozdrawiam:) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 06.12.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Witam miłośników z14 Trzymamy kciuki, jesteśmy ciekawi efektu, tempa budowy i... efektu. Jak na razie jesteśmy pod wrażeniem. Czekamy z niecierpliwością na kolejne relacje i liczymy, że dziennik będziecie prowadzić aż do ukończenia budowy. Jak dobrze pójdzie, to liczymy na to, że zaczniemy budowę może właśnie w przyszłym roku. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 08.12.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 anna_g, może jakieś nowe fotki z placu boju ? ciekawa jestem strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 09.12.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 anna_g, może jakieś nowe fotki z placu boju ? ciekawa jestem strasznie Fotki będa dziś wieczorem, obiecuje Wczoraj ekipa zaczęła układać strop, a w sobotę wymurowali kominy do wysokości stropu. Dzisiaj końca strop i do końca tygodnia go zaleją. W niedziele byliśmy w markecie budowlanym i orientowaliśmy się co nie co na temat rozprowadzenia ciepła z kominka i chyba się zdecydujemy, zwłaszcza, że koszt przy samodzielnym montażu jest niewielki. W sobotę kupiliśmy też dachówkę, ale o tym wieczorem na dzienniku. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 09.12.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam miłośników z14 Trzymamy kciuki, jesteśmy ciekawi efektu, tempa budowy i... efektu. Jak na razie jesteśmy pod wrażeniem. Czekamy z niecierpliwością na kolejne relacje i liczymy, że dziennik będziecie prowadzić aż do ukończenia budowy. Jak dobrze pójdzie, to liczymy na to, że zaczniemy budowę może właśnie w przyszłym roku. Powodzenia Miło nam powitać Was na forum. My też jesteśmy ciekawi efektu Też jesteśmy pod wrażeniem tempa Póki co, nawet przez chwilę nie wątpimy, że projekt Z14 był słusznym wyborem .Mamy nadzieję, że jak się do niego wprowadzimy, to także nie zmienimy zdania Trzymamy kciuki także za Wasze plany budowlane. A. i P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 10.12.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witaj Anno, my również wystartowaliśmy z budową Z14( wersja z garażem), co prawda dopiero wczoraj geodeta wyznaczył budynek ale ekipa i materiały już są przygotowane i jutro nasi panowie zaczynają Mam nadzieję, że zima będzie dla nas łagodna Będziemy śledzić Wasz dziennik i postępy w budowie Ps. Macie cudnego psiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_g 11.12.2008 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witaj Anno, my również wystartowaliśmy z budową Z14( wersja z garażem), co prawda dopiero wczoraj geodeta wyznaczył budynek ale ekipa i materiały już są przygotowane i jutro nasi panowie zaczynają Mam nadzieję, że zima będzie dla nas łagodna Będziemy śledzić Wasz dziennik i postępy w budowie Ps. Macie cudnego psiaka Witam, My liczymy także na Wasz dziennik budowy. Zimę zamówiliśmy w tym roku łagodną Chcemy budować bez jakichś większych przestojów, bo zależy nam na czasie. Mamy nadzieję, że Wasz dom będzie również szybko piął się w górę. Czekamy na Wasze relacje i zdjęcia, Pozdrawiamy A. i P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts