Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy Z14 - Dom Ani i Pawła

anna_g

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj anna_g :) Miło jest napisać pierwszy komentarz :):):)

z ciekawością będę śliedziła Wasz dziennik, bo mam zamiar wystartować z budową na wiosnę, a więc kilka miesięcy po Was :) Właśnie w tym tygodniu dostałam zamówiony projekt Z14 ( wersja z wykuszem i balkonem). Widzę, że wprowadzacie zmiany, o których też czytałam w innych dziennikach. A co ze ścianą kolankową? będziecie podnosić?

w jakim rejonie Polski budujecie?

będę na bieżąco kibicować :)

pozdrawiam :wink:

Witam,

Bardzo cieszę się, że ktoś zauważył nasz dziennik :D

Budujemy się pod Wrocławiem.

Co do ścianki kolankowej, to zostaje tak jak w projekcie, nie mamy zamiaru jej podnosić. Uważam, że przez wyższą ściankę dom traci na uroku.

Sądzimy, że bez podniesienia ścianki kolankowej i tak będziemy mieli wystarczającą ilość powierzchni na górze.

Większość czasu i tak będziemy spędzać na dole, a góra to tylko sypialnia.

Czas pokaże, czy była to słuszna decyzja :)

Postaramy się w miarę precyzyjnie opisywać etapy budowy, a przede wszystkim koszty z nią związane, ale to też czas pokaże :)

Niebawem umieścimy zdjęcia fundamentów i drogi dojazdowej, która musieliśmy usypać z gruzu.

Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na waszego Zeta :)

Ania i Paweł :)

gratulacje ja tez jestem posiadaczem Z-14 z grazem 2 stanowiskowym zaczynam ok kwietnia:) narazie papierologia ruszyła ostro:) gratulacje i bede obserwowal wasze postepy:) POWODZENIA :)

Dzięki za zainteresowanie.

Cieszymy się, że nie tylko my wybraliśmy ten projekt :)

My również czekamy na postępy naszej budowy.

Liczę, że będziemy mogli obserwować rozwój Twojej budowy.

Widzę coraz więcej zwolenników tego projektu na forum muratora.

Ponadto jakieś 2 miesiące temu kilkaset metrów od naszej działki ktoś zaczął budowę podobnego domu do naszego. Ostatnio położyli tam dach i od razu widać, że to Z14 z garażem :)

Zobaczę jak im pójdzie :)

Przyszła sie i ja przywitać. Nie buduję Z14 , ale może cos podobnego.

Zyczę duzo sił i pieniędzy do wybudowania domu.

pozdrawiam maria

witam.dzięki za życzenia:) przyda się, przyda dużo kasy i sił! ledwo zaczęliśmy, nie wiele widać na budowie a z konta ubywa pieniędzy i to szybko:(

widziałam Twój domek- bardzo podobny do z14:)to miło:)będę śledzić postępy na Twojej budowie.Pozdrawiam anka

• 2 weeks później...
widzę u Was postępy w pracach :) super :)

ledwo zaczęliśmy, nie wiele widać na budowie a z konta ubywa pieniędzy i to szybko:(

teraz już coś widać :) trzymam kciuki i będę pilnie śledzić nowości :wink:

Właśnie skończyliśmy stan 0 i powoli zaczniemy się piąć w górę. Nareszcie będzie widać na co idą nasze pieniądze :)

P.

fundamenty gotowe więc teraz tylko do góry

Tak właśnie, nie inaczej.

Dzisiaj przyjechał transport z siedmioma paletami ceramiki i teraz czekam na zamówioną wcześniej dobrą pogodę :)

Słyszałem w radiu, że w przyszłym tygodniu temperatura w kraju ma dojść nawet do 15 stopni ciepła. Trzymam kciuki, żeby tak było :)

P.

anna_g, gratuluję świetnego wyboru projektu :D Jak widzę ściany pną się do góry więc nie pozostaje nic innego jak życzyć łagodnej zimy.

Przy okazji poznałem dzięki Tobie coś nowego co może się przydać. Chodzi mi o ten arkusz kalkulacyjny z kosztami budowy. Nie wiedziałem, że takie "cóś" istnieje, fajna rzecz :)

anna_g, gratuluję świetnego wyboru projektu :D Jak widzę ściany pną się do góry więc nie pozostaje nic innego jak życzyć łagodnej zimy.

Przy okazji poznałem dzięki Tobie coś nowego co może się przydać. Chodzi mi o ten arkusz kalkulacyjny z kosztami budowy. Nie wiedziałem, że takie "cóś" istnieje, fajna rzecz :)

Witam. Dzięki za miłe słowa :) Miło mi, że to co zamieszczam w dzienniku podoba się, a co ważniejsze może się komuś przydać:)

Pozdrawiam:)

A.

Witam miłośników z14 :)

Trzymamy kciuki, jesteśmy ciekawi efektu, tempa budowy i... efektu. Jak na razie jesteśmy pod wrażeniem. Czekamy z niecierpliwością na kolejne relacje i liczymy, że dziennik będziecie prowadzić aż do ukończenia budowy.

Jak dobrze pójdzie, to liczymy na to, że zaczniemy budowę może właśnie w przyszłym roku.

Powodzenia :)

anna_g, może jakieś nowe fotki z placu boju ? :lol: ciekawa jestem strasznie :)

Fotki będa dziś wieczorem, obiecuje :)

Wczoraj ekipa zaczęła układać strop, a w sobotę wymurowali kominy do wysokości stropu. Dzisiaj końca strop i do końca tygodnia go zaleją.

W niedziele byliśmy w markecie budowlanym i orientowaliśmy się co nie co na temat rozprowadzenia ciepła z kominka i chyba się zdecydujemy, zwłaszcza, że koszt przy samodzielnym montażu jest niewielki.

W sobotę kupiliśmy też dachówkę, ale o tym wieczorem na dzienniku.

P.

Witam miłośników z14 :)

Trzymamy kciuki, jesteśmy ciekawi efektu, tempa budowy i... efektu. Jak na razie jesteśmy pod wrażeniem. Czekamy z niecierpliwością na kolejne relacje i liczymy, że dziennik będziecie prowadzić aż do ukończenia budowy.

Jak dobrze pójdzie, to liczymy na to, że zaczniemy budowę może właśnie w przyszłym roku.

Powodzenia :)

Miło nam powitać Was na forum.

My też jesteśmy ciekawi efektu :)

Też jesteśmy pod wrażeniem tempa :)

Póki co, nawet przez chwilę nie wątpimy, że projekt Z14 był słusznym wyborem .Mamy nadzieję, że jak się do niego wprowadzimy, to także nie zmienimy zdania :)

Trzymamy kciuki także za Wasze plany budowlane.

A. i P.

Witaj Anno, my również wystartowaliśmy z budową Z14( wersja z garażem), co prawda dopiero wczoraj geodeta wyznaczył budynek ale ekipa i materiały już są przygotowane i jutro nasi panowie zaczynają :) Mam nadzieję, że zima będzie dla nas łagodna ;) Będziemy śledzić Wasz dziennik i postępy w budowie :)

Ps. Macie cudnego psiaka :D

Witaj Anno, my również wystartowaliśmy z budową Z14( wersja z garażem), co prawda dopiero wczoraj geodeta wyznaczył budynek ale ekipa i materiały już są przygotowane i jutro nasi panowie zaczynają :) Mam nadzieję, że zima będzie dla nas łagodna ;) Będziemy śledzić Wasz dziennik i postępy w budowie :)

Ps. Macie cudnego psiaka :D

Witam,

My liczymy także na Wasz dziennik budowy.

Zimę zamówiliśmy w tym roku łagodną :)

Chcemy budować bez jakichś większych przestojów, bo zależy nam na czasie.

Mamy nadzieję, że Wasz dom będzie również szybko piął się w górę.

Czekamy na Wasze relacje i zdjęcia,

Pozdrawiamy

A. i P.