Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aktualne cena ocieplenia elewacji

TMK

Recommended Posts

Ile obecnie kosztuje robocizna za przyklejenie styropianu 10cm plus zaciągnięcie klejem z siatką? Ceny powoli spadają w porównaniu z początkiem roku, jednak nie wiem czy warto czekać do wiosny. Na razie mam dwie chętne i sprawdzone ekipy, jedna za 60zł/m2 (odpada) i druga za 30zł/m2. Dobra cena czy szukać dalej, albo czekać na koniec zimy?

Proponuję poszukać jeszcze troszkę, ale pamiętaj, że zbliża się okres niskich temperatur. U nas [okolice Kazimierza Dolnego] takie ceny liczymy za kompletnie dokończone ocieplenie, razem z położeniem tynku. Pamiętaj o zagruntowaniu warstwy zbrojonej siatką. Pozdrawiam

o gruncie pamiętam. Ceny we wrocławskim niestety od dłuższego czasu są jednymi z wyższych, dlatego teraz ciężko wywróżyć co będzie na wiosnę. Budowlanka powoli siada i teoretycznie w 2009r może być już taniej i to ekipy zaczną szukać roboty, a nie odwrotnie. Jednak pewności nie ma, a oferta jest kusząca. Łatwiej byłoby mi ocieplić dach oraz delikatnie przepalać w piecu i suszyć mury.

Ile u Was brali za ocieplenie bez tynku?

Ile obecnie kosztuje robocizna za przyklejenie styropianu 10cm plus zaciągnięcie klejem z siatką? Ceny powoli spadają w porównaniu z początkiem roku, jednak nie wiem czy warto czekać do wiosny. Na razie mam dwie chętne i sprawdzone ekipy, jedna za 60zł/m2 (odpada) i druga za 30zł/m2. Dobra cena czy szukać dalej, albo czekać na koniec zimy?

Ja mam znajomego po rodzinie który pewnie będzie ocieplał mi chate. Cena to 20 pln/m2.Materiały kupuję sam.

Pozdr.