krzychu11 08.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Ile płaciliście za instalację odgromową.Czy 2000 PLN (montaż z materiałem) to dobra cena? (W ziemi mam już bednarkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 09.11.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo Tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 09.11.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 czy wszystkie elementy instalacji odgromowej można dostać w sklepach elektrycznych czy gdzieś indziej tego szukać? Dlaczego 2000 zł to mało? co jest takie drogie ? materiały? bo przecież chyba nie praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 09.11.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 czy wszystkie elementy instalacji odgromowej można dostać w sklepach elektrycznych czy gdzieś indziej tego szukać? Dlaczego 2000 zł to mało? co jest takie drogie ? materiały? bo przecież chyba nie praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 09.11.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Mam juz zrobioną odgromówkę i mogę śmiało potwierdzić opinię Bardzo Tanio Jeśli ktoś ma wątpliwości proszę popytać się w hurtowniach, choć spora część kasy to np koszt ew. bednarki otokowej (chyba że istnieje możliwość podłączenia się do zbrojenia w ławach...), ale pozostałe elementy też nie są za darmo. Poza tym w cenie masz wykonanie zgodnej z normami i bezpiecznej instalacji - nie interesuje Cię, czy wbijane pręty spełnią normę czy konieczny będzie dodatkowy otok ... Pozdrawiam. P.S. Przy okazji dowiedziałem się, że i wykonawcy mają różne sposoby, aby zbić wartość rezystancji w celach pomiarowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu11 09.11.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Mam juz zrobioną odgromówkę i mogę śmiało potwierdzić opinię Bardzo Tanio Jeśli ktoś ma wątpliwości proszę popytać się w hurtowniach, choć spora część kasy to np koszt ew. bednarki otokowej (chyba że istnieje możliwość podłączenia się do zbrojenia w ławach...), ale pozostałe elementy też nie są za darmo. Poza tym w cenie masz wykonanie zgodnej z normami i bezpiecznej instalacji - nie interesuje Cię, czy wbijane pręty spełnią normę czy konieczny będzie dodatkowy otok ... Pozdrawiam. P.S. Przy okazji dowiedziałem się, że i wykonawcy mają różne sposoby, aby zbić wartość rezystancji w celach pomiarowych ... No, ale te 2000 PLN to bez bednarki (bednarkę już wcześniej wkopałem przy okazji drenażu). Elektryk w miarę tanio zrobił mi instalacje i nie wiem czy nie chce sobie "wyrównać" przy okazji odgromu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 13.11.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Ile płaciliście za instalację odgromową. Czy 2000 PLN (montaż z materiałem) to dobra cena? (W ziemi mam już bednarkę) Robiłem instalację odgromową 2 tygodnie temu. Robocizna i materiał = 2300 zł brutto. Odgromiona kalenica, 2 kominy, 3 zejścia do bednarki dookoła domu. W cenie bednarka i kopanie koparką rowu pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 18.04.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Odgrzewam kotleta. Ceny z 2013 roku. Koszt robocizny od 1000-1200 Dobra cena oraz do 2ooo-3000 drogo. Materiały jakby kupował w lokalnych pseudo "hurtowniach" ok 2500 złDobra hurtownia lokalna /miasto wojewódzkie, nie żadne pipidówy z wysoką marżą/ lub sklepy internetowy ok 1200 zł. Bednarkę mam zrobioną - podpięta do fundamentów. Więc można mieć odgromówkę za 2200 zł jak i za 5500 zł. Wszystko zależy od marży sklepu i fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts