edi1977 09.11.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Nosze sie z zamiarem kupna okien drewnianych. Zastanawiam sie nad sosnowymi lub meranti. Prosze o Wasze opinie na ten temat. Wszystkie posty na ten temat sa sprzed kliku lat a mnie interesuje jak to jest teraz. Ponad to moze ktos umie polecic producentow lub dystryutorow z okolic Poznania, Grodziska Wlkp lub Nowego Tomysla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Minior 09.11.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam. Mam wstawione okna przez firmę z Kępna - Wrocławia. Firma ogólnopolska, ale się nie reklamuje. Ja uzyskałem namiar do nich też z polecenia, bo szukałem okien świerkowych w kolorze... BURGUND LAZUR - Zrobili i okna i okiennice i drzwi i parapety ... i jeszcze dostałem ten sam lakier na werandę i podłogi! Montują okna w sysytemie ISO antykradzieżowym (faktycznie działa!). Drewno świerkowe lekko sprasowane. Drzwi robią nie z jakiegoś katalogu, tylko dałem zdjęcie wynalezione w necie i zrobili takie, jak chciałem! Mogę podzielić się zdjęciami - jak coś to mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 09.11.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Dzieki. Chetnie zobacze zdjecia. Podeslalam do siebie kontakt na maila. Przepraszam za ignorancje ale czym sie rozni swierk od sosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Minior 10.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Mam w rodzinie stolarza i doradził mi wziąć świerkowe okna, zamiast sosnowych. Zapytał mnie, z czego mam więźbę dachową i dlaczego nie z sosny:) Świerk ponoć jest twardszy - trudniejszy w obróbce, ale za to mniej podatny na wilgoć i żyjątka:) Poza tym świerk daje się zaimpregnować do samego środka, a sosna ponoć tylko powierzchownie. A cena prawie ta sama:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts