Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie auto dla młodego czlowieka

agamon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Małe, zwrotne i ekonomiczne to na pewno SMART. Do tego bardzo dobre wyniki testów zderzeniowych. Sporo tego u zachodnich handlarzy używanym sprzętem, nowy troszkę drogi :-? No i od początku wiadomym jest że to tylko dla 2 osób.

Chociaż ja córce kilka late temu kupiłem jako pierwszy samochód Skodę Rapid, starego rzęcha coupe, bez wspomagania, z ręcznym ssaniem i w ogóle tchnienie komunizmu w każdy calu. Nauczyła się jeździć prawdziwym samochodem, to była prawdziwa szkółka :D

Ale i tak zaraz Ci doradzą te wszystkie małolitrażówki, jakieś Corsy, Peugeoty - typówka...

Skoda to chyba dobry wybór na pierwszy samochód dla nowego kierowcy. Ze znalezieniem Felicji w dobrym stanie mogą byc kłopoty, ale kilkuletnia Fabia...

Części tanie, eksploatacja też niedroga.

to juz lepiej VW garbus :D :D :D

Ja też kcem garbusa, bardzo kcem . :D

A dla dziewczyny jako pierwszą brykę mogę zaproponować : forda K, nissana micrę, opla corsę - wszystkie małe , zwrotne i nie drogie w eksplloatacji.

Ale to Ona musi usiąść za kierownicą i zobaczyć w "czym" się czuje dobrze :D

Może jakieś Cienko-Cienko?

Tylko nie cinqecento - jedna wielka porażka ....wiem, bo takim własnie jeżdżę . Zaraz po zakupie się okzałao, że popełniłam wielki życiowy błąd kupując to "coś" .... gaźnik aisan rozleciał się na dzień dobry - koszt wymiany szarpnął mnie rok temu jakieś 350zł (i to regenerowany :evil: ), jeśli już to trzeba zwracać uwagę, żeby gaźnik był Weber . Do tego 700- tka ... jak się nie rozpędzisz pod górę to wyjedziesz ....ale na dwójce :evil: - słabe toto jak jasna cholera (900- tka pewnie trochę silniejsza) , do tego zdeczka niewygodne - ciut lepsze od malucha :wink: . Jedyny plus to że części tanie, choć jak miesiąc temu auto mi klękło i trza było wymienić : sprzęgło, 3 łożyska, tłumik, 3 poduszki pod silnikiem, linkę z ręcznego- to zabuliłam tysiak :wink: :roll: .

Ja to dla swojej dorastającej córki (o ile będe miał) kupiłbym koniecznie autko w którym nie rozkłada się tylna kanapa :lol: :lol: I mile widziane aby przednie też się nie kładło :lol: :lol: Chyba nie musze tłumaczyć dlaczego.......

mam radę: zaspawaj na amen, a jak zapyta dlaczego się nie rozkłada to powiedz że jest zepsute :wink: :lol:

Gość elutek
Ja to dla swojej dorastającej córki (o ile będe miał) kupiłbym koniecznie autko w którym nie rozkłada się tylna kanapa :lol: :lol: I mile widziane aby przednie też się nie kładło :lol: :lol: Chyba nie musze tłumaczyć dlaczego.......

mam radę: zaspawaj na amen

muszę iść do lekarza, muszę iść do lekarza, muszę iść do lekarza... :oops: 8)