Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie auto dla młodego czlowieka

agamon

Recommended Posts

...Smart- karykatura auta.Do tego wywraca się.A cena kosmiczna.

A przejechałeś się kiedyś? A parkowałeś kiedyś na zatłoczonej ulicy? Ja właśnie niedawno zaliczyłem jazdę testową. Szczena mi lekko opadła, jak wygodnie. I jak się prowadzi.

A skąd to - że się wywraca? Wiem o klasie "A", że były jaja z tym testem "łosia", o Smarcie nie słyszałem. Cena - cóż - zgodzę się - drogie cacko, ale już za 3500-4000EUR można u Helmutów niezłą sztukę wyszarpać, najważniejsze, aby nie był bity. Zresztą to ostatnie powinno dotyczyć wszystkich marek - codziennie jadąc za jakimś samochodem widzę te wieloślady :/

I powiem szczerze - niech się tu przypadkiem nikt nie obraża - mam po dziurki w nosie oglądania w kółko tych samych wypasionych, wielgachnych terenówek z filigranowymi blondynkami na szpilkach za kółkiem, albo tych małolitrażówek, które i tak de facto prześcigają się w osiągach i parametrach aby za wszelką cenę dorównać "normalnym" samochodom.

I tu też doceniam Smarta, za to, że od początku "nie oszukuje". Jest to "mały, miejski samochodzik dla dwóch osób". Koniec, kropka. A jak mi znajomek się chwali jakimś tam Peżocikiem, czy Renóweczką, ile to ma pod maską, i że zapitala 160 po obwodnicy... Przedstawiciele handlowi w służbowych "Corsach" i "Yarisach" królowie szos...

kurde, za taki tekst to w salonie Smarta rabat by jakiś mi dali chociaż... :o

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...Smart- karykatura auta.Do tego wywraca się.A cena kosmiczna.

A przejechałeś się kiedyś? A parkowałeś kiedyś na zatłoczonej ulicy? Ja właśnie niedawno zaliczyłem jazdę testową. Szczena mi lekko opadła, jak wygodnie. I jak się prowadzi.

A skąd to - że się wywraca? Wiem o klasie "A", że były jaja z tym testem "łosia", o Smarcie nie słyszałem. Cena - cóż - zgodzę się - drogie cacko, ale już za 3500-4000EUR można u Helmutów niezłą sztukę wyszarpać, najważniejsze, aby nie był bity. Zresztą to ostatnie powinno dotyczyć wszystkich marek - codziennie jadąc za jakimś samochodem widzę te wieloślady :/

I powiem szczerze - niech się tu przypadkiem nikt nie obraża - mam po dziurki w nosie oglądania w kółko tych samych wypasionych, wielgachnych terenówek z filigranowymi blondynkami na szpilkach za kółkiem, albo tych małolitrażówek, które i tak de facto prześcigają się w osiągach i parametrach aby za wszelką cenę dorównać "normalnym" samochodom.

I tu też doceniam Smarta, za to, że od początku "nie oszukuje". Jest to "mały, miejski samochodzik dla dwóch osób". Koniec, kropka. A jak mi znajomek się chwali jakimś tam Peżocikiem, czy Renóweczką, ile to ma pod maską, i że zapitala 160 po obwodnicy... Przedstawiciele handlowi w służbowych "Corsach" i "Yarisach" królowie szos...

kurde, za taki tekst to w salonie Smarta rabat by jakiś mi dali chociaż... :o

No ja nie powiem, ,że Smart jest zły,(sama przez chwilę myslałam o zakupie) ale części bandycko drogie, a i sam samochodzik do tanich nie należy.

Ale fakt pozostaje faktem,że wciśnie się "toto" w "szczelinę" na parkingu, a prowadzi się jak ... no nie wiem z czym porównać - nie bardzo jest z czym, ale naprawdę przyjemnie :D

Co do Smarta, to też myślałem, że się nie zmieszczę (191 cm robi swoje :lol: )

Ale zmieściłem się bez problemu!!!!!!!! :D Szkoda, że nie mogłem go sprawdzić przy parkowaniu.

Naprawdę jest tam sporo miejsca, więcej niż w Corsie :evil: , bo gdyby nie szyberdach nie zmieściłbym głowy :evil: Corsa to porażka !!!!!

Ale zmieściłem się bez problemu!!!!!!!! :D Szkoda, że nie mogłem go sprawdzić przy parkowaniu....

Ja mam 193cm :)

kto ma więcej................? :oops: :wink:

M.Prokop :D

Ale zmieściłem się bez problemu!!!!!!!! :D Szkoda, że nie mogłem go sprawdzić przy parkowaniu....

Ja mam 193cm :)

kto ma więcej................? :oops: :wink:

M.Prokop :D

Ale to nie o w pionie chodzi....... 8)

W.Mann ?? :wink:

• 2 weeks później...
raczej bedzie opel corsa w automacie.

na początek kupiłbym jednak manuala, bo jak nie umie wahlować, to jak wsiądzie do byle jakiego innego auta, to nie będzie umiało biedne dziecko jeździć. Pamiętaj, że ASB jest jednak u nas w mniejszości. A jak będzie musiał robic za kierowcę po imprezie nie swoim autem? Sie wjeździ manualem, to niech przejdzie na automata.

HOWGH

raczej bedzie opel corsa w automacie.

na początek kupiłbym jednak manuala, bo jak nie umie wahlować, to jak wsiądzie do byle jakiego innego auta, to nie będzie umiało biedne dziecko jeździć...

Święte słowa. W związku z powyższym, po przemyśleniu wycofuję mój pomysł ze Smartem (choćby też i ze względu na cenę ;) )