piterazim 14.01.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ten filmik tytana jest trochę tendencyjny - klejenie ściany bez otworów jest łatwiejsze niż takie dziubdzianie koło tych drzwi tarasowych jak by nie było reklama. jak pokazywali ile materiału i sprzętu jest potrzebne, na kartony z pianką nie położyli poziomnic, a potem używali jak pokazywali prace przy użyciu kleju, film był czarno biały, z pianką życie nabrało kolorów taki mały OT dotyczy reklam proszków zawsze mówią że reklamowany proszek xxx jest lepszy od zwykłego proszku widział ktoś ten mityczny zwykły proszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 14.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ten filmik tytana jest trochę tendencyjny - klejenie ściany bez otworów jest łatwiejsze niż takie dziubdzianie koło tych drzwi tarasowych natomiast sam pomysł fajny - spróbuję tego jak będę ocieplał dom. garaż ocieplałem tradycyjnie - klejem - nie liczyłem kosztów pytanie do KonradJot : czemu trzeba poprawiać dolne płyty? Ustawiałeś je na listwach startowych? worek kleju do klejenia można kupić już za 12-14zł - czyli z klejem wychodzi o połowę taniej o ile wydajność jest faktycznie 16 płyt z worka Ja ociepliłem fundament używając w połowie kleju w połowie pianki ii pianka jest super!! cholernie szybko się robi, samemu to luxus niesamowity, bez żadnego mieszania i babrania trzeba poprawiać bo i nawet opisuje to producent - pomimo że jest to pianka niskoprężna to jednak trochę pręży i trzeba chwilę po ustawieniu płyty skorygować znaczy dopchnąć płytę jeśli odeszła. A cenowo na razie wychodzi lekko drożej niż klejem, chyba że bierzesz pod uwagę najtańszy klej - ale z nim bym uważał coby potem płyty nie odskakiwały?? Aha dziś zakupiłem produkt SOUDALA - w Castoramie za 29 zeta Jak ceny spadną to myślę że realnie wyprze on zwykły klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 14.01.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ten filmik tytana jest trochę tendencyjny - klejenie ściany bez otworów jest łatwiejsze niż takie dziubdzianie koło tych drzwi tarasowych natomiast sam pomysł fajny - spróbuję tego jak będę ocieplał dom. garaż ocieplałem tradycyjnie - klejem - nie liczyłem kosztów pytanie do KonradJot : czemu trzeba poprawiać dolne płyty? Ustawiałeś je na listwach startowych? worek kleju do klejenia można kupić już za 12-14zł - czyli z klejem wychodzi o połowę taniej o ile wydajność jest faktycznie 16 płyt z worka dokładnie tak jest , pianka minimalnie pręży w pierwszym momencie,ja przyklejałem do lukarny do OSB więc tam listwy startowej nie ma i mi dolne kawałki zjeżdżały na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 14.01.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 >>>>>Aha dziś zakupiłem produkt SOUDALA - w Castoramie za 29 zeta Jak ceny spadną to myślę że realnie wyprze on zwykły klej.<<<<<<,,,niektórzy twierdzą że ta jakby grubość pianki to jest nawet jakby dodatkowym powiedzmy 1 cm ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 15.01.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No niby tak jest - pianka ma o wiele lepsze parametry od kleju - niestety dajemy ją tylko po obwodzie i przez środek ale zawsze coś in plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No niby tak jest - pianka ma o wiele lepsze parametry od kleju - niestety dajemy ją tylko po obwodzie i przez środek ale zawsze coś in plus a kto ci broni dawać po całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.01.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No niby tak jest - pianka ma o wiele lepsze parametry od kleju - niestety dajemy ją tylko po obwodzie i przez środek ale zawsze coś in plus a kto ci broni dawać po całości ? pewnie bilety NBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 16.01.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Odpowiedz jest tutaj na wasze pytania. http://pl.youtube.com/watch?v=sj7RycogDR0 Jeden i drugi sposób jest dobry , pianka jest na pewno dużym ułatwieniem . Ale film reklamowy to ostre przejaskrawienie . 1. Ekipa od kleju wyglada jak menele z pod budki z piwem. 2. Gra kolorów raz są raz ich nie ma . 3. Jedni dostali długą prostą sciane , inni wykrawki z oknem 4. Przez chwlię w jednej ekipie pojawiają się trzy osoby . 5. Ekipa z pianką pracuje szybciej i jeszcze pewnie ich przypadku film jest przyspieszony. 6. odklejanie od sciany , to też mi sie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.01.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 A cenowo na razie wychodzi lekko drożej niż klejem, chyba że bierzesz pod uwagę najtańszy klej - ale z nim bym uważał coby potem płyty nie odskakiwały?? Aha dziś zakupiłem produkt SOUDALA - w Castoramie za 29 zeta Jak ceny spadną to myślę że realnie wyprze on zwykły klej. nie mam możliwości żeby płyty odskakiwały przy zwykłym kleju - nawet najtańszym za 12zł - nie popadajmy w paranoję. Widziałem parę dni temu piankę w LM chyba ceresitu za 44zł (na opakowaniu napisali że wydajność 6m2) - porażka. Natomiast co do Soudala - nie wahałbym się - szkoda że jednak cena ciągle parę razy droższa... a nie trochę. Tak czy inaczej spróbować spróbuję... Mam pytanie czy można po zwykłej piance założyć od razu na pistolet piankę do styropianu? - bez mycia pistoletu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Mam pytanie czy można po zwykłej piance założyć od razu na pistolet piankę do styropianu? - bez mycia pistoletu ? można, zrobiłem tak kilkukrotnie i nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 22.01.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 nie mam możliwości żeby płyty odskakiwały przy zwykłym kleju - nawet najtańszym za 12zł - nie popadajmy w paranoję. kolega z którym pracuję obecnie kilka lat temu pracował w ekipie robiącej ocieplenia - opisał mi sytuację kiedy robili raz tandetnym towarem to mieli przypadek pęknięć tynku na łączeniach płyt (niefrezowane) i wyraźne odklejenia się niektórych płyt ?? jak dlaczego nie wiem. Nie kołkowali ze względu na niski budynek. Nie należy on do osób wydających na darmo pieniądze ale u siebie kleił Ceresitem, myślę że nie miał powodów opowiadać bajek. Widziałem parę dni temu piankę w LM chyba ceresitu za 44zł (na opakowaniu napisali że wydajność 6m2) - porażka. LM pod względem mat. bud to porażka, chyba tylko zasłony i firanki mają fajne Tutaj jak już wcześniej pisałem masz dużo taniej. 30 zeta to maks co można teraz zapłacić - nie przepłacajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deks 10.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Taką pianke oferuje od niedawna DEN BRAVEN, nazywa się: MONTAGEFIX-ST Cena bardzo konkurencyjna w porównaniu z innymi. Jak fachowcy nauczą się tym robić to nie będą chcieli tradycyjnego kleju stosować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.07.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Odświeżę temat bo mam taki problem: W Poniedziałek przyjeżdża styropian na ściany, piankę to przyklejenia mam już kupioną ale zauważyłem że mam nierówną powierzchnię ścianPo prostu murowali mi fachowcy jak im się podoba,nie licowali ani od środka ani od zewnątrz i nierówności są rzędu 2-3 mm !Piankę mogę oddać i z tym problemu nie będzie,,,Czy w tym wypadku mogę kleić pianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 24.07.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 2-3 mm czy 2-3 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Nie no bez przesady Maxymalnie do 5 mm ! To jest 0,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 24.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 stary - masz idealne ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.07.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Dla mnie to jest masakra, no ale ja dokładny jestem jak szlak To co, kleić pianką mogę ? PS. Idealne to mi sufity wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 24.07.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ja miałem na jednej ścianie taki skos że odchyłka przekroczyła 3 cm, i dało się solidnie przykleić pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 24.07.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Stosowałem ją.Zapycha pistolety i nawet czyścik nic nie pomoga.Pytałem się fachowców i są tego samego zdania.Wyrób do ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 24.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 hmm to dziwne ja też stosowałem i nawet jak późno przypomniałem sobie o pistolecie to czyścik pomagał - raz zostawiłem na noc - rano niestety skrobanko faktem jest że "łapie" szybciej niż zwykła pianka, jeszcze jak wilgotno... ale produkt jest rewelacyjny! szybko. mocno, bez mieszania! ja też już zakupiłem Soudala, czekam tylko na styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts