adik79 30.09.2016 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Witam.Jestem w trakcie ocieplania domu z lat 70.Dom posiada również tynk chropowaty.Zastanawiałem się z teściem nad wyborem formy przyklejania klej z zaprawy czy pianka i wybór padł na piankę.Przed przyklejaniem styropianu wymyliśmy pod ciśnieniem ścianę została sprawdzona czy przypadkiem tynk nie jest "głuchy'' i bez problemu wszystko trzyma.Jest to technika droższa ale szybsza, uzywałem kleju Titan.PozdrawiamAdrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 14.10.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 No tak ale ile tego kleju pójdzie jeśli ma sie dość nierówne ściany z porothermu. Pustaki nie dość że nierówne, to na rogach ścian mają zamki no i te ogromne fugi. Ktoś kto kleił klejem na piankę do porothermu może powiedzieć na ile m2 starcza tuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ik_KT 01.11.2016 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Dobrym rozwiązaniem jest stosowanie materiałów od jednego producenta tzn. takiego który oferuje równiez np. płyty styropianowe i jednocześnie chemię do ich klejenia. Np. w przypadku [lokowanie produktu] można stosować : jednoskładnikowy klej poliuretanowy [lokowanie produktu] lub zamienniepianę izolacyjno-montażową [lokowanie produktu] Edytowane 1 Listopada 2016 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis 11.01.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Witam. Czy najzwyklejsza pianka montażowa (wersja wężykowa) ,niskoprężna taka z marketu (np.OBI) w cenie ok.15pln za puszkę 750ml nada się do przyklejenia do nadproża styroduru gr.3cm (24x180cm) pod skrzynki rolet zewnętrznych czy musi być typowa pianka do klejenia styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts