czlowiek 16.10.2003 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 witam. odebralem wlasnie warunki kominiarskie na moje poddasze. zaznaczona jest na nich do pierwszego komina: -wentylacja lazienki, -kuchni otwartej na salon, do drugiego komina: -miejsce podlaczenia kominka w salonie i tuz obok kratka wentylacyjna w salonie. do kominka chcialbym doprowadzic powietrze z za sciany. czy to nomalne ze w salonie bede mial wywietrznik? w dodatku jako nr2 bo w kuchni (otwartej) mam jeden. dziwi mnie to bardzo. przeciez przez ten ciag bedzie ulatywalo moje cieple powietrze (znajduje sie tuz obok pionu gdzie podlacze kominek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 17.10.2003 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 zapomnialem dodac, zeby bylo ciekawiej, ze w kuchni bedzie okap podlaczony do niezaleznego ciagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 17.10.2003 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 wentylacji nigdy za wiele. wiem coś o tym, bo po smażeniu ryby pamiętam o niej ładnych parę godzin. wentylacja przy kominku to przepis pr. budowlanego. jak ci szkoda ciepłego powietrza, to się przeprowadź do niemiec - tam jest wymóg całkowitej szczelności, tyle, że jakoś ręczniki nie chcą schnąć w łazience(?). ciekawe, jak rozwiązują napływ powietrza do kominka? a jak ci żal cieplutkiego smrodku, to zamontuj żaluzje na kratkach i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor 18.10.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 W moim projekcie jest równiez kratka wentylacyjna w salonie, przy kominku. Nie wygląda zbyt elegancko. Obiecalem żonie, że po wyrównaniu stopnia wilgotnosci w domu ( mieszkamy od 2 tygodni ) , przy najblizszym malowaniu, zamuruje ją. Na tym poziomie są jeszcze 3 kanaly wentylacyjne + osobny kanał dla okapu ( kuchnia otwarta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 18.10.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Ja też uważam, że wentylacja jest b. potrzebna. Zlikwidować kratkę wentylacyjną czy kanał zaślepić zawsze można a jak będą problemy np. z wilgocią a nie będzie wolnego kanału to wtedy będzie problemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 18.10.2003 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 dzieki ludziska. wydawalo mi sie to rozwiazanie dziwne. teraz widze, ze jest powszechnie stosowane. jednak co kominiarz to kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts