Wowka 17.11.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ale kogo obchodzi budynek juz odebrany? A obchodzi PINB. W dalszym ciągu obchodzi. I obchodzić będzie aż do wydania decyzji - pozwolenia na rozbiórkę lub do momentu aż sam się rozpadnie. Dotyczy to każdego budynku. Nie tylko takiego w którym popełniono samowolę budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 17.11.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ale kogo obchodzi budynek juz odebrany? A obchodzi PINB. W dalszym ciągu obchodzi. I obchodzić będzie aż do wydania decyzji - pozwolenia na rozbiórkę lub do momentu aż sam się rozpadnie. Dotyczy to każdego budynku. Nie tylko takiego w którym popełniono samowolę budowlaną. Oczywiście masz rację ale co związku z tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 17.11.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ale kogo obchodzi budynek juz odebrany? A obchodzi PINB. W dalszym ciągu obchodzi. I obchodzić będzie aż do wydania decyzji - pozwolenia na rozbiórkę lub do momentu aż sam się rozpadnie. Dotyczy to każdego budynku. Nie tylko takiego w którym popełniono samowolę budowlaną. Oczywiście masz rację ale co związku z tym ? No to wyobraź sobie taką sytuacje żyjesz z sąsiadem w zgodzie, po piwku mówisz mu jak to ładnie wybrnąłeś z odbiorem i co z twoją piwnicą, następnie po kilku latach wchodzisz z nim na wojenną scieżke a sąsiad pisze piękny donos do PINBu. I inkasują cię na kilkadziesiąt tysiecy złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 17.11.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 No moze też tak być .Ten mój znajomy opowiada o tym kazdemu tak mi sie wydaje .He he No ale siedząc cicho mogło by to przejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.11.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 No moze też tak być .Ten mój znajomy opowiada o tym kazdemu tak mi sie wydaje .He he No ale siedząc cicho mogło by to przejsc Jest taki wierszyk Andrzeja Waligórskiego pt. "Bajeczki Babci Pimpusiowej" Pozwolisz, że skomentuję zachowanie Twego sąsiada fragmentem tej "bajeczki" Latał sobie z radarem pewien gacek młody I po drodze omijał przeróżne przeszkody A gdy się cieszył, że tak je omija O jedną z tych przeszkód rozbił sobie ryja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 18.11.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Mówią, że oddamy budynek bez a potem wystąpimy o pozwolenie na dobudowanie piwnicy. .. Co się kolega tak zdziwił??? Metodą górniczą się dobuduje Lizbar - uważaj na tych pacanów. Zrób jak Aglig mówi - zatrudnij kogoś niech obada dom i może jeszcze jakąś kaskę przytulisz No i nie gódź się na jakiekolwiek kombinacje! Masz mieć zmienione pozwolenie i odbiór z piwnicami i Ciebie to nie interesuje jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lizbar 26.11.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 CD. JEST WINNY. Oficjalnie winnym jest kierownik budowy bo to wszystko podpisał i ma ponieść jakieś tam koszta. Tak mi powiedział szef. Wykonali zgłoszenie do nadzoru, że nastąpiły znaczne odstępstwa od pozwolenia i mają zrobic kontrolę, nałożyli jakiś tam mandat (chyba 500zł płaci KB) i robili nowy projekt zamienny na piwnicę. Przestój ma być około 3-4 tygodni ale mają z tego wybrnąć legalnie (nie zgodziłem się na fikcyjny odbiór) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.11.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 I dobrze :)Przeciez oni nawalili to dlaczego miał bys sie godzic na zatuszowanie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts