Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

czy moglby ktos mi pomoc ocenic czy dzialka, ktora sie interesuje nie ma jakis felerow?

Dzialka na chwile obecna ma status rolny klasa - IVa

Wlasciciel w 2005 roku dostal pismo od wojewody z decyzja o warunkach zabudowy.

gdzie czytam:

Ustalam:

Pany Imie/Nazwisko zam. itd.

1.Warunki zabudowy:

(w oparciu o analize urbanistyczna i wizje lokalna terenu)

1.1Budynek mieszkalny jednorodzinny, wolnostojacy, parterowy o powierzchni zabudowydo 180m2,

z mozliwoscia podpiwniczenia igarazu wbudowanego z poddaszem uzytkowym o funkcji mieszkalnej.

1.2.. dach wysoki o nachyleniu polaci 30-45 stopni dwy lub wielopolaciowy, wysokosci kalenicy do 8,5 m

Kalenica dominujaca rownolegla do uliczki osiedlowej.

1.3. dlugosc elewacji frontowej do -18m

1.4. powierzchnia biologicznie czynna - min65% pow. dzialki

itd.

3.warunki obslugi w zakresie infraktustury technicznej:

min.

Ogrzewanie budynku- z wlasnej kotlowni wbudowanej, postuluje sie system olejowy lub gazowy.

To po krotce chyba punkty ktore mnie najbardziej interesuja? czy w pkt1 wszystko wyglada ok?

Czy opis nachylenia konta dachy mam rozumiec, ze mam iec pomiedzy 35-40% czy moglby miec np troche mniej 25%?

czy w pkt3) sposob ogrzewania ogranicza mnie w przyslosci do uzywania tylko gazu lub oleju opalowego? czy moglbym

dostac zgode np. na piec na groszek? albo piec weglowy?

Prosze o pomoc czasu mam niewiele aby zdecydowac moze powinienem udac sie do jakiegos prawnika aby sprawdzil te papiery?

https://forum.murator.pl/topic/111567-dzialka-rolna-z-pozwoleniem-na-zabudowe/