Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolor pokrycia dachu..?

Kolor pokrycia dachu..?  

264 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kolor pokrycia dachu..?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Spędziłam dużo czasu wybierając kolor dachówki. Miała być cementowa ale w kolorze pomiędzy IBF ceglanym a ciemnoczerwonym... W końcu zdecydowaliśmy się na klasyczną czerwień z Euronitu, która tylko się tak nazywa, bo jest właściwie pomarańczowa. Wyszło bardzo ładnie. W zależności od światła dach ma kolor od marchewkowego do czerwonego.

Dzięki za Wasze wyniki :) :) :)

Zastanawiam się jak do takiej palety barw dachu dobieracie resztę tzn. kolor okien, kolor elewacji? Czy wszystko jest spójne, czy najpierw pojawia się myśl o ceglastym dachu, a potem do tego np. ciemne okna?

Ja mam włąsnie takie przemyslenie :) Wiem, że dach będzie grafitowy (a jak się uda - to czarny), a teraz kombinuję, czy okna białe, czy może ciemne...

muszę zrewidować moje uwagi o kolorze dachówki. Dach już jest prawie gotowy - i teraz jego kolor oceniam na przybrudzoną czerwień z bardzo delikatnym cieniowaniem. Dachówka wygląda, jakby była położona dość dawno temu, nie błyszczy się itp. Nazwa handlowa: angoba rustykalna.

Pozdrawiam,

gaga2

• 2 weeks później...

Mój dach jest narazie czarny (papa;-() ale docelowo wybraliśmy ceglasty. Powody są dwa: zrobiliśmy klinkierowe wstawki (na froncie, na dole kolumny, pod oknami) więc z ceglastym będzie sie ładnie komponowało. Drugi powód to... troche taniej wychodzi, bo to tego koloru pasują białe okna, do brązowego dachu raczej brązowe okna ;-)

Pozdr

Aga

• 3 weeks później...