Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOCY!! problem z tynkami

Recommended Posts

Pomocy. Mam duży problem z tynkami!!!!! Tynki zostały położone cementowo-wapienne ale są okropne!! są chropowate i krzywe muszę coś z nimi zrobić . Pytałem i doradzałem się innych fachowców bo tamtych już nie chce nawet widzieć , usłyszałem wiele rozwiązań ale które są najlepsze??? szpachlowanie ,nakładanie tynku maszynowego na to ,a jak tynk maszynowy to radzą nawet żeby kłaść siatkę żeby to nie odpadło ale czy oni mają racje?? i co ja mam zrobić ??? :( :( :( proszę o pomoc i z góry dziękuje

U nas nakładali 3 warstwy, pierwsza to była tzw szpryca (chyba woda z cementem z niewielką ilością piasku), druga "czarna" własciwa (też koszmarnie wyglądała) i dopiero po trzeciej z wapnem i piaskiem kwarcowym wygląda to właściwie. Może u Ciebie też powinni zatrzeć piaskiem kwarcowy.

Pozdrawiam

Dorota

tak ale te moje tynki są już na ścianach jakieś pół roku a ja jestem za granicom i szukam rozwiązania bo jak wrócę na święta to chcę się za to zabrać .Jeśli chodzi o gładzenie to raczej odpada bo ściany są nie równe i za grubo trzeba było by jej nałożyć .A jeśli chodzi o ten piasek kwarcowy to czy można go położyć po takim długim czasie jak one już wyschły ?? A co myślicie o takim rozwiązaniu żeby te stare tynki wygładzi cienką warstwą tynku maszynowego a potem delikatnie gładź ??? :( :o :o

Pomocy. Mam duży problem z tynkami!!!!! Tynki zostały położone cementowo-wapienne ale są okropne!! są chropowate i krzywe muszę coś z nimi zrobić . Pytałem i doradzałem się innych fachowców bo tamtych już nie chce nawet widzieć , usłyszałem wiele rozwiązań ale które są najlepsze??? szpachlowanie ,nakładanie tynku maszynowego na to ,a jak tynk maszynowy to radzą nawet żeby kłaść siatkę żeby to nie odpadło ale czy oni mają racje?? i co ja mam zrobić ??? :( :( :( proszę o pomoc i z góry dziękuje

Partacze, :evil: ,wydaje mi sie ze potrzebujesz dobrego szpachlarza i dobra mase szpachlowa.Tynki lub plyty gipsowe to przesada.Ale jak chcesz miec proste sciany to musisz zainwestowac sporo kasy i pracy.Poszukaj firmy ktora zajmuje sie szpachlowaniem duzych powierzchni (maszynowo)