Jacek Krajewski 10.11.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Pytanie co do wyboru lakieru ?Mam parket i lakier trochę zmatowiał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.11.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 czym myjesz ten parkiet..i jaki to lakier..??może wystarczy zmatowic i nałozyc dodatkową warstwe a jeśli ni masz uskodzen to nałozyć viledą np lobowski parkiett care.nabierze wygladu..zaraz..ale to na lakiery wodne a nie wiem jaki masz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 11.11.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Parkiet mam z czterech gatunków drewna i na każdym gatunku jest inaczej . Malowałem to Domaluxem trzy warstwy i było dobrze ale od pewnego czasu widzę rużnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 11.11.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Parkiet mam z czterech gatunków drewna i na każdym gatunku jest inaczej . Malowałem to Domaluxem trzy warstwy i było dobrze ale od pewnego czasu widzę rużnice. W Castoramie są środki pielegnacyjne firmy HG kup politurę do nanoszenia we własnym zakresie zgodnie oczywiście ze wskazówkami producenta. Pod warunkiem, że lakier nie jest zdarty do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 12.11.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam , w galeri zdięć jest fotka mojej podłogi i nie tylko . niechciałbym nakładać czego kolwiek na ten lakier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.11.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 w jakiej galerii gdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 13.11.2008 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Moje zdięcia są w podstronie WNĘTRZA , Galeria zdięć (na pasku po lewej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.11.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 ni cholery nie jarze ..tepy jezdem czy co daj linka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 13.11.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Kolego kliknij ENĘTRZA i na czerwonym polu po lewej stronie u dołu tego pola masz Moje Wnętrze - galeria zdięć . Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 13.11.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 http://www.muratordom.pl/galeria_wnetrza.htm?akcja=pokaz_galerie&galeria=716 To jest skrut do mojej galeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.11.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 wow sam robiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 13.11.2008 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Niechciałbym być małoskromny , ale wszystko w moim domu wykonuję sam . Tak wogule , mam firmę zajmującą się wykonczeniówką , robię rużne wymyślne żeczy i nietypowe zamówienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.11.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Niechciałbym być małoskromny , ale wszystko w moim domu wykonuję sam . Tak wogule , mam firmę zajmującą się wykonczeniówką , robię rużne wymyślne żeczy i nietypowe zamówienia . Skąd jesteś. Jezeli precyzja wykonania jest równie na wwysokim poziomie jak wzornictwo to się chwali. Z duzego zdjecia mozna by się więcej dowiedziec np. co jest wzorem gotowym a co zostało dostawione np. na podłodze. W jednym rogu zewnętrznym lekko odstają od siebie listwy. Na tych zdjęciach duza sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 jesli sam sobie to wykonałes to naprawde gratki..a wiem czego gratulować..uwierz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 13.11.2008 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Cześć wam , jestem z Golubia - Dobrzynia . Cała podłoga została wymierzona centralnie na środku pokojó , niema tam żadnych gotowych elementów , wszystko było mierzone i wyrabiane na żądany wymiar . Drewno urzyte do wyrobienia tego parkietu to ; Merbau , Buczyna pażona , Buczyna naturalna , Dębina i Brzoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.11.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Merbau , Buczyna pażona , Buczyna naturalna , Dębina i Brzoza. to akurat wiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 13.11.2008 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Problem polega na tym , że na drewnie twardym lakier trochę zmatowiał . Z własnego doświadczenia wiem że na miękkim drewnie prędzej ulegnie wytarciu . a tu" zonk ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 13.11.2008 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 CHciałem dodać że, na szafie , gdzie został użyty świerk i modrzew , tego problemu niema . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.11.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 ja zas nadmienie ze najprawdopodobniej..po niej nie chodzisz.. skorzystaj..z rady..jarekkur.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.11.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Problem polega na tym , że na drewnie twardym lakier trochę zmatowiał . Z własnego doświadczenia wiem że na miękkim drewnie prędzej ulegnie wytarciu . a tu" zonk ". Gdzie to drewno twarde z matowym lakierem się znajduje. Co nałożyłeś i jak i ile warstw. Opisz dokładnie. Może uda się trafic w przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts