Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lakier

Jacek Krajewski

Recommended Posts

Parkiet mam z czterech gatunków drewna i na każdym gatunku jest inaczej . Malowałem to Domaluxem trzy warstwy i było dobrze ale od pewnego czasu widzę rużnice. :(

W Castoramie są środki pielegnacyjne firmy HG kup politurę do nanoszenia we własnym zakresie zgodnie oczywiście ze wskazówkami producenta.

Pod warunkiem, że lakier nie jest zdarty do drewna.

Niechciałbym być małoskromny , ale wszystko w moim domu wykonuję sam . Tak wogule , mam firmę zajmującą się wykonczeniówką , robię rużne wymyślne żeczy i nietypowe zamówienia .

Skąd jesteś. Jezeli precyzja wykonania jest równie na wwysokim poziomie jak wzornictwo to się chwali.

Z duzego zdjecia mozna by się więcej dowiedziec np. co jest wzorem gotowym a co zostało dostawione np. na podłodze. W jednym rogu zewnętrznym lekko odstają od siebie listwy. Na tych zdjęciach duza sprawa.

Cześć wam , jestem z Golubia - Dobrzynia . Cała podłoga została wymierzona centralnie na środku pokojó , niema tam żadnych gotowych elementów , wszystko było mierzone i wyrabiane na żądany wymiar . Drewno urzyte do wyrobienia tego parkietu to ; Merbau , Buczyna pażona , Buczyna naturalna , Dębina i Brzoza.

Problem polega na tym , że na drewnie twardym lakier trochę zmatowiał . Z własnego doświadczenia wiem że na miękkim drewnie prędzej ulegnie wytarciu . a tu" zonk ". :-?

Gdzie to drewno twarde z matowym lakierem się znajduje.

Co nałożyłeś i jak i ile warstw. Opisz dokładnie. Może uda się trafic w przyczynę.