lidex 11.11.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Pytałam już o to na Wymianie doświadczeń, ale bez powodzenia, tu chyba jest odpowiedniejsze miejsce. Chodzi o umiejscowienie skrzynki gazowej w ogrodzeniu - na dzień dzisiejszy mamy rozprowadzoną instalację gazową w domu i zamontowaną skrzynkę gazową w ogrodzeniu w części przeznaczonej na śmietnik, i niestety dopiero teraz robimy projekt . Projektantka gazu nalega, abyśmy przenieśli wmurowaną już w ogrodzenie skrzynkę gazową na odległość 0,5 m od śmietnika, bo przepisy zabraniają umieszczać skrzynek gazowych w pomieszczeniach. Jakoś nie mogę znaleźć tych przepisów . Oczywiście zrobimy jak należy aby było zgodnie z prawem i przede wszystkim bezpiecznie, ale zanim zrobię rewolucję z ogrodzeniem chciałabym wiedzieć dokładnie jak sprawa wygląda. Wiem, że trochę za późno.... Dodam tylko, że ogrodzenie z wrysowaną skrzynką gazową było prawidłowo zgłoszone do Starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts