seba_x 11.11.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 dostałem pozwolenie na budowę w którym jest błąd dotyczący wielkości powierzchni użytkowej , pozwolenie jest już uprawomocnione a błąd wykryłem po 4 miesiącach od wydania a na dodatek stan surowy zamknięty jest już prawie na ukończeniu . czy w takiej sytuacji jest jakaś szansa na zmianę wpisu o pow. użytkowej w pozwoleniu na budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.11.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 jeśli jest to oczywisty błąd pisarski (co innego napisane było we w niosku, co innego pojawiło się w pozwoleniu) to możesz wystąpić o sprostowanie tego błędu do urzędu i takowe sprostowanie otrzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 11.11.2008 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 jeśli jest to oczywisty błąd pisarski (co innego napisane było we w niosku, co innego pojawiło się w pozwoleniu) to możesz wystąpić o sprostowanie tego błędu do urzędu i takowe sprostowanie otrzymasz w tym problem że we wniosku była już błędnie wpisana powierzchnia , wniosek składał w moim imieniu projektant ja mu wierzyłem na słowo że będzie wszystko dobrze , teraz mam problem . czy w takim przypadku muszę złożyć nowy wniosek o pozwolenie na budowę z nowymi powierzchniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.11.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 nie wiem jak projektant mógł wpisać co innego we wniosku niż sam zamieścił w projekcie. Nie dociekam, ale myślę że sprawa może się mieć nieco inaczej niż opisujesz. Tak czy owak wniosek o pozwolenie zamienne z nowym kompletem dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 11.11.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 dostałem pozwolenie na budowę w którym jest błąd dotyczący wielkości powierzchni użytkowej Ponoć istnieje kilka norm regulujących jak liczyć powierzchnię użytkową. Może w projekcie jest w jeden sposób a w pozwoleniu w inny? http://www.hetman.com.pl/wiedza/wiedziec61.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.11.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ja dostałam pozwolenie na budowę ale na działce....sąsiada. Szybko (od ręki)wydali mi postanowienie prostujące ten błąd. Inna sprawa, ze we eniosku był numer działki prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts